Επικαιρότητα

H Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας θα συνεχίσει τον αγώνα για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

εικόνα άρθρου: H Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας θα συνεχίσει τον αγώνα για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Σύσσωμοι και με ομοψυχία οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Δυτικής Αυστραλίας, Νοτίου Αυστραλίας, Βικτωρίας, Νέας Νοτίου Αυστραλίας και Κουηνσλάνδης με αντιπροσώπους τους συνήλθαν σε σώμα στη Βρισβάνη, το Σαββατοκύριακο 25η και 26η Μαΐου 2019, την πρώτη μέρα στη Λέσχη της Olympic Football Club ενώ την δεύτερη μέρα στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του The Greek Club, και ομόφωνα αποφάσισαν τα εξής:

1. Να συνεχίσει τον ανένδοτο αγώνα της η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, προκειμένου να ακυρωθεί η κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

2. Το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο, ως προς τη χρήση του από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα, πλην της Ελληνικής. Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας και οι οργανισμοί-μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων των Πολιτειών καταδικάζουν απερίφραστα την εν λόγω Συμφωνία και καλούν την Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις Εθνικές Εκλογές, να ακυρώσει ή να τροποποιήσει ανάλογα τα χωρία της Συμφωνίας αυτής, ώστε να μην επιτραπεί η χρήση του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» από τη γείτονα χώρα.

3. Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας και οι οργανισμοί-μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων των Πολιτειών συνεχίζουν να θεωρούν όλους τους Έλληνες βουλευτές που υπερψήφισαν την Συμφωνία ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αυστραλία και δηλώνουν ότι θα διαδηλώνουν δημόσια σε κάθε εμφάνισή τους.

4. Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας αποφάσισε να συνεχίσει να ανανεώνει το λειτουργικό της σχήμα, ως:

4.1. Να διατηρεί το Παναυστραλιανό Εκτελεστικό Προεδρείο, με την συμμετοχή όλων των προέδρων των Πολιτειακών Παμμακεδονικών.

4.2. Να διορίζεται για μια διετία Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, εν’αλλάξ από κάθε Πολιτεία, και από την Πολιτεία αυτή θα διορίζονται οι Γραμματέας και Ταμίας.

4.3. Η θέση του Παναυστραλιανού Συντονιστή παραμένει ως το ανώτατο λειτουργικό στέλεχος δίπλα στο Παναυστραλιανό Εκτελεστικό Προεδρείο. Η θέση αυτή είναι επίσης για μια θητεία και ο διορισμός γίνεται από το Παναυστραλιανό Συνέδριο.

5. Οι αντιπρόσωποι των οργανισμών μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων των Πολιτειών εξέλεξαν τον κ. Γιώργο Κοσμίδη ως Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας ενώ επανεξέλεξαν ως Παναυστραλιανό Συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Ιασωνίδη. Η δε Παμμακεδονική της Πολιτείας της Κουηνσλάνδης διόρισε τον κ. Γιάννη Συμεωνίδη ως Γραμματέα και τον κ. Δημήτρη Παπαγιάννη ως Ταμία.

Παναγιώτης Ιασωνίδης
Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων
Μελβούρνης και Βικτώριας,
Νέας Νότιας Ουαλίας,
Νότιας Αυστραλίας,
Δυτικής Αυστραλίας,
Κουηνσλάνδης

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Νέο συλλείτουργο του μητροπολίτη Διδυμοτείχου με τους ψευδομακεδόνες. Και η προδοσία συνεχίζεται…

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Τί να κρύβεται άραγε πίσω από τα πάρε-δώσε του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού με τους σχισματικούς των Σκοπίων; Αμετανόητος πορεύεται στο δρόμο της επίγειας ζωής του ο μητροπολίτης...

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.