Ελευθέριος Κοσμίδης

Homo Covidicus: Ευθυνόφοβος μόνιμος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος

εικόνα άρθρου: Homo Covidicus: Ευθυνόφοβος μόνιμος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πόσο εύκολα χειραγωγήσιμοι μπορούν να γίνουν οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, να “κατασπαράξουν” τους αποκλίνοντες συναδέλφους τους, με καταγγελίες στον εισαγγελέα και διαταγή Ε.Δ.Ε. Και όλα αυτά σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να ισορροπήσουν μεταξύ νόμου και φόβου.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


SCIENCE SANS CONSCIENCE N’EST QUE RUINE DE L’ÂME (RABELAIS)

(Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ​​ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ)

Στην Ελλάδα

Στις 2/3/2021 τα στρατευμένα ΜΜΕ παρουσίασαν σχεδόν σαν τέρας μια καθηγήτρια γυμνασίου που δε φορούσε μάσκα. Τη βάφτισαν αρνήτρια της μάσκας και της χάρισαν άπλετο χρόνο ανθρωποφαγίας στα δελτία ειδήσεων και περήφανα πρωτοσέλιδα στα site. Επειδή συνηθίζεται στα μέσα (προς επίρρωσιν της εκάστοτε προπαγάνδας να επικαλούνται μια ανάλογη είδηση από τον κόσμο), έτσι και εμείς, στην προσπάθειά μας να λειτουργήσουμε ως αντίβαρο για την στοχοποιημένη καθηγήτρια, αναζητούμε ειδήσεις ανά τον κόσμο που να την υπερασπίζονται. 

Στην Αμερική

Μία ημέρα αργότερα 3/3/2021 ανακοινώθηκε το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στο Τέξας και το Μισισίπι[1]. Και εκεί τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, αφού γιατροί στο Τέξας εξέφρασαν απόγνωση για την ανακοίνωση του κυβερνήτη: «Είναι απελπιστικό, η άρση των μέτρων θα ενισχύσει όσους εναντιώνονται στη χρήση μασκών και θα προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων»[2].

Στην Ελλάδα

Το σήριαλ όμως με την αρνήτρια της μάσκας καθηγήτρια συνεχίστηκε, όταν στις 10/03 διατάχθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και εκείνη συνελήφθη εν ώρα μαθήματος. Από το ρεπορτάζ προέκυψε πως την καταγγελία έκανε ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου, όπου υπηρετεί η “επικίνδυνη” καθηγήτρια, και σαν να μην έφτανε αυτό, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου διατάχθηκε σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση[3].

Plot Twist

Όταν η μοίρα αποφασίζει να παίξει, κάνει εκπληκτικά σενάρια. Δύο μέρες μετά, στις 12 Μαρτίου, μπήκε επίσημα στο βαθύ κόκκινο η Λέσβος και αποφασίστηκε ξανά η τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία έως τις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στην Αμερική

Στις 14 Μαρτίου συνέβη το αντίθετο περιστατικό, όπου πλέον ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας άσκησε δίωξη σε αξιωματούχους στο Όστιν, επειδή δε συμμορφώθηκαν με την εντολή που αίρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας[4].

Aπό την πανδημία «αβεβαιοτήτων» την Πρωταπριλιά του ’20 του κ Τσιόδρα και τις τότε θέσεις του, ότι “οι μάσκες είναι χρήσιμες σε όσους έχουν συμπτώματα ή νοσούν από κορωνοϊό, αλλά και σε αυτούς που τους φροντίζουν κι όχι για τους υγιείς”[5], μέχρι την κατ’επάγγελμα παγκόσμια προστάτιδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 28 Ιουλίου του 2020, που διαβεβαίωνε περήφανη στο διαδίκτυο «Αγαπητή Αυστραλία, το να φορά κανείς μάσκα, για να είναι όλοι ασφαλείς, δεν αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας. Με αγάπη, Amnesty International[6]» , φτάσαμε στην έρευνα στην Ελλάδα σχετικά με την επιδραση του κόβιντ στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, να αποδεικνύεται πως “τα προληπτικά μέτρα χρήσης μάσκας και γαντιών, ανεξάρτητα από την παρουσία ή μη συμπτωμάτων, παρέχουν ψυχολογική ασφάλεια στον πληθυσμό[7]”, καθώς και τη σύγχυση που αποτυπώνεται στην “επιστημονική” αρθρογραφία: “η απροθυμία κάποιου να φορέσει μάσκα είναι κατανοητή (..) Παρόλα αυτά, τα παραπάνω δεν παρέχουν σε κανέναν το δικαίωμα να αρνηθεί να φορέσει μάσκα, όταν του ζητηθεί. Επιπλέον, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει τους άλλους απλώς και μόνο, γιατί βρίσκει ενοχλητική τη χρήση μάσκας. Η κατώτατη γραμμή είναι σαφής. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές, το νόμο, και τις επικρατούσες επιστημονικές αποδείξεις, όλοι όσοι δεν απαλλάσσονται ιατρικά πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου[8].

Όλα τούτα περιγράφουν γλαφυρά την καθημερινότητά μας με θέμα τη χρήση της μάσκας, αλλά αποτελούν προεκτάσεις που θέτουν σε δοκιμασία ολόκληρο το οικοδόμημα της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Η απάντηση έρχεται από τη μακρινή Ρωσία και τη Γαλλίδα καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Δικαίου, που τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Γράφει για τον Homo Covidicus η Karine Bechet-Golovko:

Αλλά οι μεταμοντέρνες κοινωνίες σκότωσαν τον Θεό για να ενθρονίσουν το αδύναμο άτομο, η Ιστορία αντικαταστάθηκε από ένα αφήγημα χωρίς ρίζα, η διάρκεια από την στιγμή, η ηθική και η φιλοσοφία από την ανοχή. Η επιστήμη έχει το πεδίο ελεύθερο. Μπορεί να γίνεται όργανο ανεμπόδιστα. Γίνεται όργανο των δυνάμεων, χάνοντας την επιστημονική φύση της (..). Αλλά η εξουσία περνά επίσης με την συντριβή των πληθυσμών, με την ανακοίνωση «προσωρινής δοκιμής» συστήματος επιτήρησης με βίντεο στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας, για τον εντοπισμό όσων δεν φορούν την μάσκα(..). Και η κοινωνία μεταμορφώνεται όσο και ο άνθρωπος. Τέλος ο πολύτροπος άνθρωπος, καλώς τον άνθρωπο κύτταρο, Homo Covidicus –που τον βγάζεις και τον κλείνεις κατά βούληση, που του βάζεις μάσκα και τον τρυπάς..” [9].


Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Γιατί μόνο ψυχολόγοι να ανακουφίζουν την ανθρώπινη ψυχή;
Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!
Ο εκβιασμός στραγγαλίζει την Δημοκρατία
– «Όσοι κυριαρχούνται από φόβο θανάτου βιώνουν την καταθλιπτική δουλεία»· αυτό ισχύει στο έπακρο σήμερα!
– Η στατιστική μίλησε: «δεν είναι αυτό που νομίζεις!»
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 3ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)

Σχετικά άρθρα

ΦΑΝΑΡΙ: Άλλο ένα οφφίκιο, τα εύλογα ερωτηματικά και μια ακόμα αθώωση συμπροσευχής με αιρετικό

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου απαλλάσσει τον εκάστοτε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως από τον έλεγχο για ζητήματα πίστεως;

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.