Ελένη Παπασταματάκη

Η Αγία Παρασκευή που θάφτηκε στο χώμα και ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι

εικόνα άρθρου: Η Αγία Παρασκευή που θάφτηκε στο χώμα και ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Και αν ανέχεται ο κόσμος και οι πωρωμένες οι καρδιές των χριστιανών αυτήν τη βλασφημία, η κτίση αντιδρά! Και μαρτυρεί για το έγκλημα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τα τελευταία χρόνια όπου σωρεύονται οι βλασφημίες επί γης και η αποστασία από τον Δημιουργό μας, οι φυσικές καταστροφές έχουν πλέον μετατραπεί σε θεομηνίες. Είναι αυτά τα ξεκάθαρα μηνύματα από τον Ουρανό, σημεία της οργής του Θεού, που δεν χωρούν αμφιβολία και αναγνωρίζονται αμέσως από τον κάθε πιστό.

Ανάμεσα στις περιοχές που η γη στενάζει και η φύση ομολογεί, είναι και το νησί της Κρήτης, όπου ήδη από το 2016 βαστάζει στα σπλάχνα της την μεγαλύτερη προδοσία της πίστης, το σύνολο των βλασφημιών, την επικυρωμένη αποστασία και άρνηση, αυτήν την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Ο μεγάλος σεισμός στο Αρκαλοχώρι με τις τεράστιες υλικές ζημιές, είναι μια απόλυτη καταστροφή όπως ακριβώς την περιγράφουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και τα μέσα ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το ογδόντα τοις εκατό των σπιτιών καταστράφηκαν σε μια περιοχή με 4800 κατοίκους που ζουν κυριευμένοι από τον φόβο, τον οποίο δεν τον αποχωρίστηκαν εδώ και πολύ καιρό, καθώς βιώνουν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις επί μήνες… Αυτό παρουσιάζεται και σε άρθρο αναρτημένο στο διαδίκτυο ήδη από τον μήνα Ιούλιο.

Οι ντόπιοι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά την εξήγηση του τρομακτικού αυτού φαινομένου, όπου η γη σείεται κάτω από τα πόδια τους. Οι ίδιοι ομολογούν ότι όλα ξεκίνησαν από τότε που καλύφθηκε με χώμα ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στα Ρουσσοχώρια.

Η γη στενάζει από την ανείπωτη βλασφημία και την απύθμενη αλαζονεία του ταλαίπωρου ανθρώπου.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε «εμπόδιο» στην εξέλιξη εργασιών του Αεροδρομίου στο Καστέλι. Γι’ αυτό η κατασκευαστική εταιρία ζήτησε τον περασμένο χρόνο το ανήκουστο: Να μπαζωθεί ο ιερός Ναός και να καλυφθεί με χώμα ο τόπος ο Άγιος του Θεού!

Δεν έπαψε ο δαίμονας να λυσσάει και να μισεί τους φίλους του Χριστού μας αιώνες τώρα. Έτσι και τώρα απαίτησε μέσω των οργάνων του να θαφτεί στη γη ο Ιερός Ναός της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, της Αγίας που τρέχει και βοηθά στον πόνο του κάθε χριστιανού!

Και το αντάλλαγμα των χριστιανών και του παπά που την λειτουργούσε ήταν… να υποκύψουν στις πιέσεις, και να δεχτούν να «θυσιάσουν» την εκκλησία της, για να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του νέου αερολιμένα. Υπήρξαν δισταγμοί στην αρχή, αλλά υποχώρησαν και επιχωμάτισαν την Αγία. Ποια η ευθύνη άραγε του οικείου Μητροπολίτη που αποδέχτηκε αυτήν την βλασφημία! Αυτό που κάνουν οι αλλόπιστοι και γκρεμίζουν τις εκκλησίες μας, το έκαναν οι χριστιανοί. Το έκανε ο Επίσκοπος! Φευ της δεσποτικής παραφροσύνης και ντροπής.

Αδύνατο να κρατήσουμε τα δάκρυά μας παρακολουθώντας το βίντεο όπου ξεσπιτώνεται η Αγία Παρακευούλα μας, η γλυκυτάτη μας Αγία, η θαυματουργή. Ξηλώνονται τα εικονίσματα και τα Άγιά της και ο κόσμος παρακολουθεί και δεν ορμά να σταματήσει το κακό, να συνετίσει τον Δεσπότη που έβαλε το ανθρώπινο συμφέρον επάνω από τον Κύριο του παντός!

Και αν ανέχεται ο κόσμος και οι πωρωμένες οι καρδιές των χριστιανών, η κτίση αντιδρά, μαρτυρεί για το έγκλημα και ελέγχει τις συνειδήσεις. Για μήνες οι κάτοικοι ζούνε με τον φόβο και αφουγκράζονται την οργή του Θεού που φανερώθηκε με τον μεγάλο αυτό σεισμό.

Όμως δίνει πάντα ο Μακρόθυμος και Πολυέλεος Κύριος καιρό μετανοίας και ένα χρόνο τώρα που παραμένει θαμμένη η Αγία Εκκλησία Του, περιμένει την συντριβή των καρδιών γι’ αυτό που επιτελέστηκε. Αλλά η αισχύνη παραμένει. Και η Αγία παραμένει θαμμένη στο χώμα, κάτω από την ασυδοσία και την έπαρση αμαρτωλών ανθρώπων…

Άραγε αναρωτιούνται ακόμα οι υπεύθυνοι αλλά και όσοι αποδέχτηκαν τη φρικωδέστατη αυτή πράξη, ποια η αιτία του κακού που ζούνε; Αν δεν κατάφεραν οι πολυάριθμες σεισμικές δονήσεις και ένας μεγάλος καταστροφικός σεισμός να τους ταρακουνήσει, τότε ποιο άλλο σημάδι από το Θεό θα πρέπει να περιμένουν;!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη προδοσία από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου!

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου είναι ο μέγας βοηθός στην διαδικασία για την αναγνώριση της εκκλησίας τους

Το Συναξάρι του Οσίου Βασιλείου του Ομολογητή Επισκόπου Παρίου

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Ως Επίσκοπος ο Βασίλειος αρνήθηκε να υπογράψει τις αποφάσεις για την αθέτηση των Αγίων Εικόνων και έμεινε σταθερός σε αυτήν του την Ομολογία έως το τέλος της ζωής του…

Το Συναξάρι του Οσίου Πλάτωνα ελέγχει τη σημερινή χαυνότητα

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Σε λίγο θα άρχιζαν οι μεγάλοι αγώνες υπέρ της Ορθοδοξίας. Νέα παλαίσματα, νέα μαρτύρια και εξορίες, καθώς στο θρόνο της Βασιλεύουσας ανήλθε ο θηριώνυμος Εικονομάχος βασιλιάς Λέοντας Ε΄ ο Αρμένιος…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.