«Εμείς περάσαμε Τουρκιά και δεν το βάλαμε κάτω. Ας πούμε ότι ο κορωνοϊός είναι Τούρκος»… (Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λέει ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας: Η Αγία Γραφή σε κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο στο βάθος βρίσκει αιτία την αμαρτία. Γι’ αυτό και οι προφήτες ζητούσαν από τον λαό την μετάνοια. Εμείς τα βάλαμε με την φύση αντί να δοξάζουμε τον Θεό. Μας εκδικείται και η φύση για το κακό που κάναμε.

Με αγανάκτηση θέλουμε να πούμε στον συγκεκριμένο μητροπολίτη ότι οι Προφήτες δε ζητούσαν με δαιμονική αναίδεια και κουτοπονηριά μετάνοια από το λαό, ενώ αυτοί είχαν προδώσει τον Κύριο! Απορούμε και εξιστάμεθα, με την αλαζονεία ορισμένων Ιεραρχών να μη συμπεριλαμβάνουν καν τον εαυτό τους μέσα στην γενική μετάνοια που κηρύττουν! Δεν μπορούν να συναισθανθούν καν τις τρομερές τους ευθύνες και πού έχουν οδηγήσει τα πράγματα! Μιλάνε γενικά και αόριστα για κάτι που πρέπει να υπομείνουμε, τον κορωνοϊό, ενώ είναι δική τους η απόφαση να κλείσουν τους ναούς λόγω της επιδημείας ή τουλάχιστον συναίνεσαν σε αυτό με μεγάλη προθυμία!

Σε αυτή τη συγκεκριμένη αμαρτία εμείς βρίσκουμε υπαίτια πρώτα την Εκκλησία της Ελλάδος, κ. Ιερεμία, και εσάς προσωπικά. Αυτό δεν θέλετε να το καταλάβετε! Την ακοινωνησία του λαού εσείς την επιβάλατε στο λαό μαζί με την Πολιτεία. Ο λαός ήταν πάντα αμαρτωλός, ο Χριστός γι’ αυτό ήρθε στον κόσμο! Κηρύττετε γενικά μετάνοια, αλλά δεν κηρύττετε την μετάνοια τη δική  σας!

Το κλείσιμο των Εκκλησιών και η ακοινωνησία του λαού είναι αμαρτία της Διοικούσας Εκκλησίας, όπως ήταν και το Κολυμπάρι και η αναγνώριση του κακοκέφαλου της Ουκρανίας. Γι’ αυτές τις αμαρτίες η Διοικούσα εκκλησία πότε θα μετανοήσει; Κατά την προσφιλή σας συνήθεια ρίχνετε το βάρος των αμαρτιών σας στον πολύπαθο λαό. Ο λαός έχει πάμπολλα αγνοήματα, γιατί δεν τον αφυπνίζετε, αλλά τον νανουρίζετε διαρκώς. Δεν τον φωτίζετε, αλλά τον σκοτίζετε. Τη δική σας μετάνοια, τη μετάνοια της Διοικούσας “μοιχαλίδος” Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τον μακαριστό επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη, πότε θα την κηρύξετε; Ο λαός πληρώνει για τις αμαρτίες του με το να έχει εσάς για Εκκλησιαστικούς άρχοντες! Τον καταδικάσατε να αντιμετωπίσει την επιδημία αυτή, που τόσο σας ανησυχεί, χωρίς τα όπλα της Εκκλησίας, χωρίς τα όπλα της ζωής, που εσείς διαχειρίζεστε. Αν το έκανε αυτό ένας γιατρός, θα τον χαρακτηρίζατε εγκληματία! Εσείς τί είστε, λοιπόν; Εσείς, θα χαρακτηριστείτε από την ιστορία τραγικά πρόσωπα, τραγικές υπάρξεις! Μετανοήστε επιτέλους, ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ!

Διαβάσαμε στο drt915.gr:


Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: “Στην ζωή μας πρέπει να έχουμε αγώνα και όχι αγωνία”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (09/04) ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίας.

“Θέλω να εκφράσω και εγώ τον πόνο μου και την αγωνία μου. Στην ζωή μας όμως πρέπει να έχουμε αγώνα και όχι αγωνία. Ότι και να μας συμβεί στην ζωή πρέπει να αγωνιζόμαστε και να είμαστε μαχητές για να είμαστε μελλοντικά νικητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, ενώ συμπλήρωσε: «Αγωνιώ για τα όσα συμβαίνουν που είναι παγκόσμια γεγονότα και δεν έχουν μόνο ελλαδική εμβέλεια. Μελετώ την Αγία Γραφή και δεν μου είναι περίεργα αυτά που βλέπω, γιατί τα λέει όλα. Η Αγία Γραφή σε κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο στο βάθος βρίσκει αιτία την αμαρτία. Γιαυτό και οι προφήτες ζητούσαν από τον λαό την μετάνοια. Εμείς τα βάλαμε με την φύση αντί να δοξάζουμε τον Θεό. Μας εκδικείται και η φύση για το κακό που κάναμε».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Ο ιός αυτός κατά την κρίση όλων των γιατρών παγκοσμίως είναι μεταδοτικός. Η εκκλησία θα ήταν άσπλαχνη και ασυλλόγιστη αν χτυπούσε την καμπάνα και καλούσε τους πιστούς. Πολλοί λένε γιατί έκλεισε η εκκλησία και πως δεν έχει μαχητές ιεράρχες. Μας ήρθε το κακό και πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας και να βάλουμε κάτω με το μυαλό και να δούμε τι πρέπει να γίνει. Το πιο σημαντικό είναι η αποχή του ενός από τον άλλο. Εγώ είχα μια γνώμη να χτυπάει η καμπάνα όχι για να καλεί τον κόσμο, αλλά για να θυμίζει στον λαό πως εκείνη την ώρα είναι η λειτουργία, αλλά αυτό θα ήταν μπέρδεμα. Βράχνιασα να λέω «γιατί χριστιανοί μου δεν έρχεστε στην εκκλησία». Όταν στερούμαστε κάτι όμως τότε το θέλουμε”.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης μίλησε για τον Μέγα Αγιασμό, εξηγώντας στους πιστούς πως μπορούν να μεταλάβουν με αυτόν τον Αγιασμό. “Πίνοντας το νεράκι αυτό με το μυστήριο που έκανε η εκκλησία, παίρνουμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Τέλος έστειλε τις ευχές του για τις ημέρες του Πάσχα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Εύχομαι κουράγιο και δύναμη. Εμείς περάσαμε Τουρκιά και δεν το βάλαμε κάτω. Ας πούμε οτι ο κορωνοϊός είναι Τούρκος. Να κάνουν όλοι προσευχή στην Παναγία και θα έρθουν ωραίες μέρες”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας