Ελένη Καμπούρη

Η Αλήθεια του Χριστού ή ενός ραβίνου θα φέρουν την ειρήνη στον κόσμο;

εικόνα άρθρου: Η Αλήθεια του Χριστού ή ενός ραβίνου θα φέρουν την ειρήνη στον κόσμο;
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο κ. Βαρθολομαίος μιλά για τις ανθρώπινες καταστροφές στον κόσμο του 20ου αιώνα, εμπνεόμενος από τον Αρχιραβίνο René-Samuel Sirat


Ξανά στο προσκήνιο ο κ. Βαρθολομαίος, με συνέδρια και συνάξεις που πληγώνουν την ορθόδοξη πίστη μας.

Δημοσίευμα (1) αναφέρει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου “που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Alladin της UNESCO και το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο για τη Διαπολιτισμική Ηγεσία, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Bahçeşehir της Πόλεως, και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αρχιραβίνου René-Samuel Sirat , πραγματοποίησε μία ακόμη ομιλία στην οποία υπερθεμάτισε “για τη σημασία του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου για την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών και την επικράτηση της ειρήνης μεταξύ των λαών”.

Ποιος δουλεύει ποιον είναι το βασικό ερώτημα. Μιλάει και υπερασπίζεται την ειρήνη αυτός που πυροδότησε τον εμφύλιο στην Ουκρανία με τον αιματοβαμμένο τόμο αυτοκεφαλίας που αποφάσισε να χαρίσει σε ένα σχισματοαιρετικό μόρφωμα. Υπερασπίζεται έναν ραβίνο ο οποίος φέρεται ως θερμότατος υποστηρικτής του ανίερου διαθρησκειακού διαλόγου και “ένθερμο Σιωνιστή” (2), συνεργάτη του πρώην πάπα Βενέδικτου αλλά και του νυν πάπα Φραγκίσκου. Σεβόμαστε τον πλούτο των γνώσεών του αποθανόντα, αλλά προφανώς απορρίπτουμε την αίρεση του. Ειρήνη και αγάπη που δεν εδράζεται πάνω στην Αλήθεια του Χριστού δεν μπορεί να υπάρξει και φυσικά μόνο η Ορθοδοξία μπορεί αυτό να το εξασφαλίσει. Μέχρι να ομαλοποιηθεί η έριδα μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων, ας κρατήσουμε ασφαλείς αποστάσεις από οτιδήποτε εβραϊκό φέρεται να υπερασπίζεται την ειρήνη.

Μιλώντας ο κ. Βαρθολομαίος για τις ανθρώπινες καταστροφές του 20ου αιώνα και τις προκλήσεις που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σήμερα, ας μην ξεχνάει ότι οι δοκιμασίες της ανθρωπότητας αποτελούν τα αποτελέσματα των πράξεών της. Πρόκειται για μια ανθρωπότητα άθεη, υλιστική, μασονική και υπνωτισμένη από τα κελεύσματα της ΝΤΠ, η οποία έχει μαγευτεί και φαρμακωθεί από τα δηλητήρια του οικουμενισμού, των αιρέσεων και των λοιπών παραφυάδων. Σ’ αυτό τον κατήφορο έχει συνεισφέρει και ο ίδιος, γιατί ξέχασε Ποιον εκπροσωπεί και για Ποιον οφείλει να αγωνίζεται. Έχει καταπατήσει κάθε Ιερό Κανόνα και οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Όταν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει τα λεχθέντα και πραχθέντα του να είναι εδραιωμένα πάνω στην διδασκαλία του Άγιου Τριαδικού Θεού και στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δηλαδή την Ορθοδοξία, τότε θα καταφέρει να μοιάσει με τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Ιερό Χρυσόστομο και τον Μέγα Φώτιο. Κι επειδή ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός με το ομολογιακό του ΟΧΙ κράτησε ψηλά την ορθόδοξη πίστη, ελπίζουμε ο κ. Βαρθολομαίος να τον μιμηθεί και να διακόψει πάσης φύσεως αγαπολογίες, συμπροσευχές και επαφές με τους εχθρούς του Υιού της Κυρίας Θεοτόκου. Μέχρι να συμβεί αυτό, εμείς θα συνεχίζουμε τον υγιή και θεάρεστο ομολογιακό μας αγώνα και έλεγχο. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, απ’ ότι δείχνουν τα γεγονότα, έχει πέσει ύπνος βαθύς στην ανθρωπότητα και κυρίως στο ορθόδοξο ιερατείο.

Ζήτω η Ορθοδοξία και καλή μετάνοια σε οποιονδήποτε πληγώνει την Ορθοδοξία μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Υπηρέτης σε διατεταγμένη αποστολή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Με όχημα το Έκκλητο ο Βαρθολομαίος επιβάλλεται ως super Πατριάρχης
Ω, της υποκρισίας – Ο Βαρθολομαίος τιμά τον αδικημένο Πατριάρχη Μάξιμο Ε’

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.