Επικαιρότητα

Η Αμερικανική Πρεσβεία, μία ανθελληνική ΜΚΟ και μία χορηγία…

εικόνα άρθρου: Η Αμερικανική Πρεσβεία, μία ανθελληνική ΜΚΟ και μία χορηγία…

…η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΣΙΣ»… μαζί με πέντε ακόμα οργανώσεις απέστειλαν αναλυτική αναφορά και κοινή δήλωση στον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 6 Ιουνίου 2021, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ επισκέφτηκε τον ξενώνα φιλοξενίας της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση ύψους 25.000 δολαρίων από τις ΗΠΑ. Η ανακαίνιση έγινε με τη βοήθεια του μηχανισμού χρηματοδότησης «Julia Taft Grant» για τους Πρόσφυγες, η οποία είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ «Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης (PRM)».

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του ξενώνα δήλωσε: «Η Πρεσβεία κι εγώ είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τη σημαντική δουλειά που κάνει η ΑΡΣΙΣ εδώ στο Ωραιόκαστρο και σε όλη την Ελλάδαπροκειμένου να φιλοξενεί, να εκπαιδεύει, να φροντίζει και να υποστηρίζει έναν από τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα, τα ασυνόδευτα ανήλικα». Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την ανακαίνιση του ξενώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ.

Σχετικά με το έργο που επιτελεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΣΙΣ», σημειώνεται ότι τέσσερις μήνες νωρίτερα (01/02/2021), η εν λόγω ΜΚΟ μαζί με πέντε ακόμα οργανώσεις απέστειλαν αναλυτική αναφορά και κοινή δήλωση στον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μεταναστών. Στη δήλωση που απεστάλη, οι έξι οργανώσεις εξέφρασαν τον «έντονο προβληματισμό» τους σχετικά με τις «επαναπροωθήσεις ανθρώπων που ζητούν διεθνή προστασία». Ταυτόχρονα, η αναλυτική έκθεση αποτύπωνε την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τις «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Οι έξι οργανώσεις περιγράφοντας τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα Ελληνικά σύνορα (Έβρο και ελληνικές ακτές) προς την Τουρκία ανέφεραν χαρακτηριστικά: «…Οι αποτροπές και οι επαναπροωθήσεις νεοεισερχόμενων στην περιοχή του Έβρου αποτελεί μια πραγματικότητα που καταγράφεται από διάφορες οργανώσεις.

Από το Μάρτιο του 2020 είναι συνεχείς οι αναφορές και οι καταγγελίες για πρακτικές αποτροπής στη θάλασσα, αλλά ακόμη και για αυθαίρετες επαναπροωθήσεις προσώπων, τα οποία αφού έχουν αποβιβασθεί στις ελληνικές ακτές βρίσκονται στη συνέχεια αβοήθητα μέσα σε σχεδίες, πλησίον των τουρκικών ακτών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους».

Η Αμερικανική Πρεσβεία και ο πρέσβης των ΗΠΑ προωθούν τα δικά τους γεωπολιτικά σχέδια. Ενώ μας επιβάλλουν την αγορά των φρεγατών τους για την ενίσχυση της άμυνά μας έναντι των Τούρκων, την ίδια στιγμή τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια μας στηρίζοντας ΜΚΟ με εμφανώς ανθελληνική στάση. Είναι γνωστό σε όλους ότι ένα δίκτυο ύποπτων και σκοτεινών ΜΚΟ δρουν ανεξέλεγκτα εντός των Ελληνικών συνόρων εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παράνομα εισελθόντων στη χώρα μας μεταναστών και προσφύγων, παρέχουν ένα ακόμα εργαλείο προς αξιοποίηση στα χέρια της εξ’ Ανατολών γείτονος χώρας. Οποιαδήποτε οικονομική αρωγή και χορηγία μήπως δεν πρέπει να είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ο Τζέφρι Πάιατ, οι Δαρδανοί και ο Μιαούλης με την παρέα του
 Κανένα παράπονο δεν έχει ο Τζέφρι Πάιατ από τους πνευματικούς ταγούς… Του κάνουν όλα τα γούστα!
Ρωσικό ΥΠΕΞ για Πάιατ: Οι ΗΠΑ έχουν παίξει πολλές φορές το χαρτί της θρησκείας
Πάιατ και Αγγελοπούλου σε κοινή γραμμή· η Ελληνική Σημαία είναι το θύμα!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.