“Η λεπτή ειρωνεία της Αμερικανίδας αξιωματούχου που δήλωσε ότι ο Πατριάρχης είναι ηγέτης 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων…”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με στόχο την προώθηση των πολιτικών διαβουλεύσεων Ουάσιγκτον – Άγκυρας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy Sherman, μετά την επίσημη επίσκεψή της στην Άγκυρα, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη. Η Υπουργός χαρακτήρισε τον πατριάρχη ως «σεβάσμιο ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου με 300 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως» αλλά και «σύμμαχο στην προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».

Η ίδια η Υπουργός ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν με το Πατριαρχείο πολυετείς δεσμούς και γι’ αυτό συνεργάζονται για τα παγκόσμια προβλήματα, τα οποία υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα. Ο Πατριάρχης εξέθεσε στην Υπουργό τις προτεραιότητες του Πατριαρχείου και εκφράστηκε για τη σχεδιαζόμενη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι «αποτελεί σημάδι ότι οι σχέσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο».

Οι σχέσεις του Πατριαρχείου με την Αμερικανική Εξωτερική πολιτική είναι παγκοίνως γνωστές και επιβεβαιώνονται διαρκώς. Η χρησιμοποίηση του ιερότερου και τιμιότερου οργάνου της Εκκλησίας μας, του θεσμού της Οικουμενικής Συνόδου, για την εξυπηρέτηση της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι το άκρον άωτον αυτής της τερατώδους σχέσης ΗΠΑ – Πατριαρχείου. Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επίσπευση της “Αγίας και Μεγάλης” συνόδου του Κολυμπαρίου είναι γνωστός και κατακρίθηκε από όλους όσους είχαν έστω και λίγο φιλότιμο.

Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι η λεπτή ειρωνεία στις δηλώσεις της Αμερικανίδας αξιωματούχου που δήλωσε ότι ο Πατριάρχης είναι ηγέτης 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων, τη στιγμή που η μεγαλύτερη σε πληθυσμό Εκκλησία της Ρωσίας έχει διακόψει το μνημόσυνό του. Το σχίσμα στον Ορθόδοξο κόσμο που προκλήθηκε από την πίεση των ΗΠΑ να γίνει η ψευδοσύνοδος στο Κολυμπάρι και να αναγνωριστεί η Ουκρανική Αυτοκεφαλία θα αργήσει να κλείσει και σίγουρα όχι όσο είναι εν ζωή ο νυν Πατριάρχης.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Οι ΗΠΑ στο Φανάρι (σε οικείο έδαφος φυσικά!) ως Μουσείο της Βίβλου, ως CIA…
Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού “Αυτοκέφαλου” οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…
Στο Φανάρι ο Πρέσβης των ΗΠΑ για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας