Επικαιρότητα

Η άνοδος και η πτώση της υπουργού Παιδείας

εικόνα άρθρου: Η άνοδος και η πτώση της υπουργού Παιδείας
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μπορεί ένας μόνο πολίτης να προκαλέσει την παραίτηση ενός Υπουργού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις στην χώρα μας, εδώ και δεκαετίες, αποτελούν ένα ορόσημο για 100 περίπου χιλιάδες νέους και νέες, αγόρια και κορίτσια κάθε έτος.

Συνδεδεμένες άρρηκτα με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την ακαδημαϊκή μόρφωση και την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των υποψηφίων αποτελούν μια κοινωνική αρένα που θυμίζει Αρχαία Ρώμη.

Οι πολιτικοί και οι πολιτικές δίνουν και παίρνουν, αλλάζουν σαν τα παλιοπουκάμισα, δίχως το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας.

Στις “κλινικές δοκιμές” των ψηφοθηρικών κομματικών εργαστηρίων, πειραματόζωα είναι οι υποψήφιοι και οι γονείς τους.

Ο μπαμπάς, η μαμά και το παιδί δοκιμάζονται από την ίδια τη στρεσογόνα διαδικασία της εξέτασης και από το υπέρογκο κόστος μιας παιδείας που έχει ακόμα το θράσος να αυτό αποκαλείται δωρεάν (τα φροντιστήρια ξεπερνούν αθροιστικά στο λύκειο τις 10.000€ και φτάνουν τις 30.000€ σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις).

Σαν να μη φτάνει αυτό, το υπουργείο αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, ανάλογα με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Από το χαλί της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με βαθμούς κατά μέσο όρο 3,4,ή 5 με άριστα το 20 φτάσαμε σήμερα (ισχύει από τις Πανελλαδικές 2021) στο κρεβάτι του Προκρούστη όπου οι μαθητές άνοιγαν την εφαρμογή να δηλώσουν προτιμήσεις και ΔΕΝ είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν καν μηχανογραφικό.

Το πρώτο ΣΟΚ από την “μοντέρνα” αποστολή SMS για τα αποτελέσματα, διαδέχτηκε η ψυχρολουσία της απόρριψης εκ πρωίμου στη λογική αποφασίζουμε και εφαρμόζουμε. 

Στοιχειωδώς όλοι οι συμμετέχοντες και οι οικογένειές τους θα έπρεπε να γνωρίζουν τους κανόνες του “παιχνιδιού” και να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν ή όχι. 

Το να αλλάζουν οι κανόνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με άμεση ισχύ, είναι τουλάχιστον ηθικά μεμπτό, στρατηγικά ύποπτο για ελέγχεται για ενδεχόμενο δόλο. 

Στον πυρήνα της μια τέτοια αλλαγή, στερείται παιδαγωγικής ευαισθησίας. 

Αυτή την κατάσταση που μοιάζει να αποδέχεται η κοινωνία στο σύνολο της αδιαμαρτύρητα, καταγγέλλει ΕΝΑΣ γονέας μόνος του με μήνυσή του απέναντι στην Υπουργό Παιδείας. 

Αν η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Αν δικαιωθεί ο γονέας και το παιδί 

Θα προκληθεί πολιτική ανωμαλία και μια πρωτοφανής στα εκπαιδευτικά και πολιτικά ιστορικά της χώρας χιονοστιβάδα εξελίξεων, με πρώτο θύμα φυσικά την θέση της ίδιας της Υπουργού. 

Αν επισυμβεί αυτό σειρά έχει η ανωτατοποίηση των πρώην ΤΕΙ που έγινε με μνημειώδη προχειρότητα και έχει προκαλέσει σήμερα, έμφραγμα στη λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας.

Φωτεινό παράδειγμα το πρώην Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που έκρυψε κάτω από το βολικό χαλί της τηλεκπαίδευσης, την έλλειψη καθαριστών και καθαριστριών στις εγκαταστάσεις, εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της και εδώ είμαστε να ενημερώνουμε για τη συνέχεια. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Υμνήτρια του GlobalPride η υπουργός α-Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας
Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας…
Συγχαρητήρια της Δ.Ι.Σ. στην κ. Κεραμέως! Αποφάσισε επίσης σχετικά με την εκουσία έκτρωση…

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.