«…ας ετοιμαστούν μελέτες για να προχωρήσουν και άλλα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων…»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απάντηση με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Χρονόμετρο» έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη σε πρόσφατη επιστολή του Μητροπολίτη Φιλίππων Στεφάνου, με την οποία εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη μη ένταξη έργων ανάδειξης των Φιλίππων στο πλαίσιο των δράσεων των πολιτιστικών διαδρομών «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και «Η πολιτιστική Εγνατία Οδός».

Η Υπουργός εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίο δεν συμπεριλήφθηκε ο τόπος των Φιλίππων, είναι η έλλειψη έτοιμων προς δημοπράτηση μελετών και πρόσθεσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ή φόβος για απαξίωση των Φιλίππων και της ιστορίας τους. Συγκεκριμένα επεσήμανε, «ας ετοιμαστούν μελέτες, να είναι έτοιμες για δημοπράτηση και το επόμενο ΕΣΠΑ είναι προ των θυρών, για να τις εντάξουμε και να προχωρήσουν και άλλα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων».

Ο Μητροπολίτης έσπευσε να διακηρύξει την αγωνία του σχετικά με θέματα που αφορούν την ένταξη της επαρχίας του στο οικονομικό πλαίσιο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Φαίνεται ότι τα 2.3 εκ ευρώ για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων ενόψει της προγραμματισμένης για το 2020 επίσκεψης του Πάπα δεν έφτασαν.

Εμείς έχουμε να προτείνουμε μια λύση για το πρόβλημα χρηματοδότησης. Να πράξει τα δέοντα ο Μητροπολίτης για την ανανέωση της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Μητρόπολη του. Να είναι σίγουρος ότι σε αυτή την περίπτωση ο φάκελος “έργα συντήρησης αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων” θα προτεραιοποιηθεί ως επείγον, τα χρήματα θα βρεθούν εν ριπή οφθαλμού και η κ. Μενδώνη ως εκ θαύματος θα γίνει η καλύτερή του φίλη!!!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Επιτέλους! Ένας Μητροπολίτης στα βήματα του Αποστόλου Παύλου!