Επικαιρότητα

Η Αποτείχιση στο προσκήνιο λόγω πολέμου

εικόνα άρθρου: Η Αποτείχιση στο προσκήνιο λόγω πολέμου

Δεν περίμενε κανείς πως ένας πόλεμος με όπλα θα αποτελούσε τραγική υπενθύμιση πως η Αποτείχιση είναι το έσχατο όπλο των Ορθοδόξων όταν κινδυνεύει η πίστη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση έκανε ταχύτατα τον γύρο του διαδικτύου: πως την 1η Μαρτίου 2022 ο Μητροπολίτης Σούμυ Ευλόγιος, της Επαρχίας Σούμυ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο, καταδικάζει την επίθεση των Ρώσων και σταματά το μνημόσυνο του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πατριάρχης Κύριλλος απάντησε: “Η διακοπή της μνημόνευσης του Προκαθημένου της Εκκλησίας σας, όχι για δογματικούς και κανονικούς λόγους, αλλά λόγω πολιτικών απόψεων και προτιμήσεων, αποτελεί σχίσμα για το οποίο ο καθένας που το διαπράττει θα απαντήσει ενώπιον του Θεού όχι μόνο στο μέλλοντα αιώνα, αλλά και στον παρόντα’‘. 

Θέση πήρε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με συνέντευξη του στο CNN Turk, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Φαίνεται πως ο ανθρώπινος πόνος, η οδύνη και ο τρόμος από τη θηριωδία του πολέμου, συγκλονίζει την ψυχή ενός Επισκόπου. Αυτός μη αντέχοντας προχωρά στην χρήση του έσχατου όπλου που έχει στη διάθεσή του απέναντι στον Πατριάρχη του. Το όπλο αυτό είναι η διακοπή μνημόνευσης του Επισκόπου ή Πατριάρχη του, ακόμα και για “λάθος” λόγο.

Προκύπτει όμως ένα αμείλικτο ερώτημα για όλους τους κληρικούς, Αρχιερείς και Πατριάρχες της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο: Αν ο πόλεμος των ανθρώπων που απειλεί τη ζωή, σας συγκλονίζει, ο πόλεμος της παναίρεσης του Οικουμενισμού που απειλεί την ψυχή των πιστών με αιώνια κόλαση, δεν σας αγγίζει καθόλου, δεν τρέμετε “…τὴν φοβερὰν ἡμέραν τῆς κρίσεως…”;

Καλή Μετάνοια 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μία διαφορετική (και συμπληρωματική) ματιά πάνω στα γεγονότα της Ουκρανίας
Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;
Τί θέλουν οι Αμερικανοί από την Ουκρανία (ανάγνωση πάνω στον Ζμπ. Μπρζεζίνσκι)

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.