Επικαιρότητα

Η “χαρά” δεν αφήνει τον Ελπιδοφόρο Αμερικής να κρυφτεί

εικόνα άρθρου: Η “χαρά” δεν αφήνει τον Ελπιδοφόρο Αμερικής να κρυφτεί
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πρώτη φορά συμμετέχει Ορθόδοξος Ιεράρχης σε Συνέδριο των Παπικών της Αμερικής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε Συνέδριο Παπικών ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Μέσα στον μήνα Νοέμβριο έλαβε χώρα στις ΗΠΑ η Γενική Συνέλευση του Συνεδρίου των Καθολικών Επισκόπων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Orthodox Times. Προσκεκλημένος σε αυτό το παπικό συνέδριο από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου, Αρχιεπίσκοπο Χοσέ Γκόμεζ, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει Ορθόδοξος Ιεράρχης στο Συνέδριο των Παπικών στην Αμερική.

Ο Ιεράρχης του Φαναρίου, όχι μόνο αποδέχτηκε την πρόσκληση, αλλά παραχώρησε και ομιλία στην οποία εξέφρασε την “εγκάρδια χαρά” του που βρίσκεται ανάμεσά τους. Η «ευφροσύνη του» προκύπτει από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία των σχέσεων των αδελφών Εκκλησιών στις ΗΠΑ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον και η αποστολή των καθολικών και ορθόδοξων σχέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε μαρτυρία για την παρουσία του Θεού στον κόσμο, την πίστη στο Πνεύμα της Ιερουσαλήμ, το οποίο έχουμε κληρονομήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλά είναι τα δείγματα της αιρετίζουσας εκτροπής του

Πριν λίγο καιρό, τον είδαμε κατά τον Εσπερινό στο ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για έναν πανθρησκειακό και όχι Ορθόδοξο ναό. Αναρίθμητες είναι οι συμμετοχές του σε πανθρησκειακά δρώμενα και συνέδρια, τα οποία η Κατάνυξη έχει καταδείξει με πολλές δημοσιεύσεις, όπως και η πρόσφατη τέλεση Θείας Λειτουργίας σε προτεσταντικό ναό.

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι ένας Ιεράρχης που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής στον γκρεμό της Αίρεσης και στην αιώνια καταδίκη, διότι έχει ως εμπνευστή του και πρότυπο τον μασόνο Πατριάρχη Αθηναγόρα, τον οποίο μάλιστα ανέφερε κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του.

Στο τέρμα… η Ένωση με τους Παπικούς

Εργάζεται νυχθημερόν ο κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης για να προλάβει τον καιρό και τον χρόνο όπου τα διεθνή κέντρα θα τον εγκαταστήσουν μετά δαιμονιώδους δόξας στον Θρόνο της Κωνσταντινούπολης… Αυτός δεν είναι άλλωστε ο δρόμος που βάδισε ο εμπνευστής του Αθηναγόρας; Με λόγους και πράξεις οδηγήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στην προδοσία της Ορθοδοξίας και έπειτα στον Πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης για να καταλήξει σε ένα και μόνο σημείο: στη δαιμονική Ένωση Εκκλησιών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αρνείται την αποκλειστικότητα της Ορθοδοξίας
– Σε ναό αίρεσης που ευλογείται ο σοδομισμός, λειτούργησε ο κ. Ελπιδοφόρος
– Παρών και ο Ελπιδοφόρος στο τσίρκο της διαθρησκειακής “προσευχής” υπέρ του Μπάιντεν
– Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό!

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.