Ελευθέριος Κοσμίδης

Η διαφορά του ενός

εικόνα άρθρου: Η διαφορά του ενός
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Για να δώσουμε κουράγιο στους Επισκόπους που έχουν ακόμα φόβο Θεού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αν προσπαθούσαμε να περιγράψουμε την κατάσταση στο εδώ και στο τώρα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, θα μας βοηθούσε πολύ να θέσουμε μερικούς πυλώνες στο συλλογισμό μας.

Πρώτος πυλώνας είναι η συντεταγμένη πορεία της εκκλησιαστικής διοίκησης προς τον Οικουμενισμό.

Δεύτερος πυλώνας είναι η διολίσθηση της εκκλησιαστικής γλώσσας από την ασάφεια των θεολογικών κειμένων στην ανερυθρίαστη διγλωσσία των εκκλησιαστικών ταγών και, τελικά, στην ανάποδη γλώσσα, όπου παρουσιάζεται το άσπρο ως μαύρο.

Τρίτος πυλώνας είναι η επικράτηση των άγαμων κληρικών στον κόσμο και η καλλιέργεια μιας στεγανής πορείας προς την Επισκοπική ράβδο. Η πορεία αυτή περιλαμβάνει σπουδές σε ακαδημαϊκά ιδρύματα παπικής Θεολογίας, επικίνδυνη συνύπαρξη με τον Μαμωνά και ελάχιστη αγωνία για πνευματική άνοδο. Έτσι, άγευστοι της χάριτος, δεν μπορούν να πληροφορήσουν τον πιστό λαό ότι ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας Του.

Τέταρτος πυλώνας είναι η ροπή του ποιμνίου προς τις αξίες του ηδονισμού. Ειρωνευτήκαμε την αξία της προσευχής, έχουμε από καιρό παραμερίσει την ευλογία της μελέτης της Αγίας Γραφής και καταλήξαμε ένα ακατήχητο κοπάδι, δίχως ποιμένες, να κρατάει στα χέρια του το όπλο των Social Media και τελικά να το στρέφει προς τον εαυτό του.

Τι βλέπουμε, λοιπόν, στις μέρες μας;

Καριερίστες Οικουμενιστές Ιεράρχες να χρησιμοποιούν την ανάποδη γλώσσα και να διαστρέφουν την Αγία Γραφή, τους Αγίους Πατέρες και την Ιερά Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να παραβιάζουν ατιμώρητοι Ιερούς Κανόνες αιώνων.

Αντί να ελέγχονται, να τιμώνται. Αντί καταδίκης και καθαιρέσεως, βραβεύσεις και δόξα. Το πολιτικό κατεστημένο να αναμασά τον άνοστο σανό της Εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας στις επίσημες υποδοχές Εκκλησιαστικών ταγών, τιμώντας με μετάλλια, παραδίδοντας υποκριτικά κλειδιά πόλεων ή ψηφίζοντας ομόφωνα ονοματοδοσίες οδών και πλατειών. Την ακαδημαϊκή κοινότητα να υποκλίνεται με τιμητικές αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων και ουδείς να ελέγχει αν ο τιμώμενος κάνει το ένα για το οποίο αξιώθηκε της Αρχιερατικής του τιμής: να Ορθοτομεί.

Αναλογιστείτε τι θα γινόταν στις μέρες μας αν ζούσε ένας Άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης.

Αν ζούσε ένας Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς.

Αν ζούσε ένας Άγιος Μάρκος Ευγενικός. 

Ένας, φτάνει! 

Καλή Μετάνοια.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.