Επικαιρότητα

Η δικτατορία των facebook post

εικόνα άρθρου: Η δικτατορία των facebook post

Η αλήθεια καλά κρυμμένη πίσω από τις εντυπώσεις που δημιουργεί, όταν ανοίξει το στόμα του ένας επιστήμονας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν ένας σπουδαγμένος Έλληνας και Ορθόδοξος κληρικός ψάχνει αφορμή, τη βρίσκει. Διαβάζουμε στο άρθρο “Σοβαρή καταγγελία για συνωστισμό στο Άγιο Όρος”:

“Μια σοβαρή καταγγελία φέρνει στο φως με ανάρτηση του ο π.Γεώργιος Οικονόμου, ένας φωτισμένος ιεράρχης. Ο π. Γεώργιος Οικονόμου είναι Δρ. Θεολογίας – Καθηγητής Μ.Ε., Εφημέριος του Ι.Ν. Αγ.Κωνσταντίνου & Ελένης της Ι.Μ.Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και αναφέρεται σε συνωστισμό σε Σκήτη του Αγίου Όρους. Με ρώτησε, λέει, κάποιος – κρατώντας μάλλον επιδεικτικά τη μάσκα στο χέρι – τί κάνουμε με αυτά στην εκκλησία; Του απάντησα ότι ακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτείας, όπως τις λάβαμε διά της Ιεράς Συνόδου, δηλαδή φοράμε κανονικά μάσκα μέσα στην εκκλησία. Μου απάντησε ότι μόλις επέστρεψε από μία Σκήτη του Αγίου Όρους, όπου βρίσκονταν για την πανήγυρη 270 άτομα και δεν φορούσε κανείς. Βασικά, φορούσαν λίγοι, αλλά αναγκάστηκαν να τις βγάλουν, ύστερα από την δημόσια επίπληξη γέροντος: “τι είστε εσείς, καραγκιόζηδες; Αν θέλετε να φοράτε μάσκα, έξω από εδώ”. Με αφορμή το γεγονός αυτό, όπως μου το μετέφεραν …”

Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, που δημόσια αναρτήθηκε στο facebook (αν και βλέπουμε πως κατέβηκε σήμερα από εκεί, αλλά δεν κατέβηκε το δημοσίευμα στο parallaximag.gr), θα πρέπει να αναδείξουμε κάποια πράγματα. 

Ακόμα και αν ξεπερνά η μεθοδολογία του καφενειακές ποδοσφαιρικές συζητήσεις, αποφάνθηκε με ευκολία πως με αφορμή ένα γεγονός, όπως μου το μετέφεραν… για ακόμα μία φορά ο διχασμός αναδεικνύεται σε εθνικό σπορ. Αυτή η πρακτική μου μετέφεραν, άκουσα, έχω άποψη, από έναν ποιμένα παιδαγωγό και επιστήμονα, τουλάχιστον μας προβληματίζει.

Στη διαπίστωσή του αυτή (ο λόγιος πατήρ), αντί να αδράξει την ευκαιρία και να προάγει με τη στάση του έναν πολιτισμό διαλόγου, διαφορετικό από εκείνον που καταγγέλλει, αρπάζει “το σκουπόξυλο του λόγου” και επιδίδεται σε ένα ποιμαντικό φορκάλισμα άνευ προηγουμένου. 

Με χαρακτηρισμούς όπως ψευδο-ομολογητές και αγραμμάτους, διατυπώνει μια αξιοζήλευτη επιχειρηματολογία επιπέδου lifo και vice (για ομολογητές ή προδότες της πίστης, για τη μάσκα, για ψεκασμένους, για μανιακούς με το 666 και τον ερχομό του Αντιχρίστου), που θα ζήλευε ακόμη και η νεολαία του Σύριζα.

Τη ίδια ώρα η Κατάνυξη αναμεταδίδει την συνέντευξη του πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Νίκου Μαυραγάνη, που ισχυρίζεται πως “Το εμβόλιο θα περιέχει Βιοτσίπ Ελέγχου! – Ή ένας Διεθνής Οργανισμός ή κάτι άλλο, έχει δώσει κατευθύνσεις που παρασύρουν κυβερνήσεις. – Κύριος χρηματοδότης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας είναι ο Μπιλ Γκέϊτς” και όχι μόνον! Μήπως θα πρέπει να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα τα θέματα που οι ινστρούχτορες της Νέας Τάξης, ειρωνεύονται μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας που ελέγχουν; 

Το σχόλιό του για τα “πιασάρικα θεολογικά τσιτάτα περί ελευθερίας του προσώπου”, είναι μια ακόμη πιο χαμηλού επιπέδου υπεκφυγή, όταν ο σοβαρός αντίλογος προέρχεται από πρόσωπα με επιστημονικό κύρος, όπως ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ζήσης, που τιμούν ακόμα τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και δε λένε αβασάνιστα τη γνώμη τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Με τη φόρα της αυτονόητης αυτοδικαίωσης που παράγεται από τη γνωμοδότηση μιας αυθεντίας,(ως αυθεντία παρουσιάστηκε από το μέσο που ανέδειξε την είδηση ο εν λόγω κληρικός), καταλήγει με ευκολία στην απαράδεκτη αιτίαση: όταν την ίδια στιγμή αμφισβητούν ανένοχα τον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο, την Ιερά Σύνοδο, τον επίσκοπό τους”

Καμιά κουβέντα για την ορθοτόμηση της Αληθείας, καμιά κουβέντα για την αποτείχιση ως μέτρο αγιοπατερικής αντίδρασης σε καιρό αίρεσης. Η αλήθεια καλά κρυμμένη πίσω από τις εντυπώσεις που δημιουργεί, όταν ανοίξει το στόμα του ένας διδάκτορας. 

Οι υπόλοιπες αναζητήσεις του “για λογική, ισορροπία, (και) μέτρο” δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής. Το νέφος των μαρτύρων της Εκκλησίας έχει συντρίψει κάθε έννοια κοσμικής λογικής, μέτρου και ισορροπίας. Και όταν το πρόστιμο είναι 150 ευρουλάκια, μάλλον τα χαρακτηριστικά που αποζητάει ο λόγιος πατήρ, καθίστανται βολικά. 

Ας μη σας κουράσουμε με τις αυταπόδεικτες ελαφρότητες που εκστόμισε ο καταγγέλων κληρικός, γιατί τέτοιες είναι τελικά. 

Συμφωνούμε όμως πως “με αγάπη και χαρά κάνουμε υπακοή” στον Χριστό, στους Αγίους Του και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας μας.

Υπακοή με αγάπη και χαρά θα μας διδάξει (όταν θεραπευτεί από την γάγγραινα της εκκοσμίκευσης) η χορεία των άγαμων κληρικών στον κόσμο, όταν συμμαζευτούν στη μονή της μετανοίας τους, όλοι ανεξαιρέτως.  

Όσον αφορά τέλος στην “υστερόγραφη σημείωση και οφειλόμενη αναγνώριση” για την οποία επιχαίρει, ο καταγγέλλων κληρικός ας είναι λίγο υπομονετικός. Μετά το μάντρωμα και τον εξευτελισμό της Ορθόδοξη Εκκλησίας, όταν υποχρεώθηκε να μη γιορτάσει την Ανάσταση του Χριστού, αντί επαίνου θα έρθει η ώρα, που θα πέσουν να την κατασπαράξουν η επιστήμη και η πολιτεία, που τώρα την χειροκροτούν και την επαινούν. 

Μόνο τότε θα εννοήσουν εν χορώ πως η οδός της πίστης είναι οδός μαρτυρίου και θυσίας για τη μοναδική Αλήθεια και Αγάπη, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για την Ορθοδοξία.

Βιάστηκε κατά πως δείχνουν τα πράγματα ο παπάς της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, να κουνήσει το δάχτυλο στους πιστούς που αντιδρά η συνείδησή τους, για τη χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών. 

Τέτοια πολλά υποσχόμενα βλαστάρια, αρέσουν στα αριστερόστροφα μέσα της αποδόμησης της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς μας. 

Η στήριξη και η δημοσιότητα που έλαβε η δημόσια ανάρτηση στο Facebook του κληρικού, ποιμένα, εκπαιδευτικού και διδάκτορα της θεολογίας, θα γίνει χιονοστιβάδα και θα τον καταπιεί αν τολμήσει στα ίδια μέσα να ισχυριστεί και να υποστηρίξει με παρρησία πως δεν μεταδίδεται ο ιός με τη Θεία Κοινωνία, ή μήπως μεταδίδεται; 

Καλή Παναγιά σε όλους

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Αμβρόσιος τα είπε έξω απ’ τα δόντια για τον Κορονοϊό!
Ανάξιοι, δειλοί και νεωτεριστές οι μασκοφόροι κληρικοί οι οποίοι πρωτοστατούν στην αποϊεροποίηση τον Ιερών Μυστηρίων
Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
Παρακαλούμε μην πυροβολείτε άλλο τον πατέρα Ιγνάτιο! (Χρονικό)
π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Η Ι.Μ.Λεμεσού κατώτερη των περιστάσεων υιοθετώντας ανίερα διατάγματα
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.