Ελένη Καμπούρη

Η διπλωματία, το πανίσχυρο όπλο του οικουμενισμού

εικόνα άρθρου: Η διπλωματία, το πανίσχυρο όπλο του οικουμενισμού
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ευχές του πάπα Φραγκίσκου και του Τζο Μπάϊντεν στους ορθόδοξους για Καλό Πάσχα


Οικουμενισμός και διπλωματία είναι έννοιες σφιχταγκαλιασμένες. Μοιάζουν με συγκοινωνούντα δοχεία, είτε προέρχονται από θρησκευτικούς ηγέτες (κυρίως από τους αιρετικούς) είτε από πολιτικούς.  

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τόσο ο πάπας Φραγκίσκος (1), όσο και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν (2) ευχήθηκαν στους ορθόδοξους Καλό Πάσχα. 

Ο πάπας αποφεύγοντας να αποκαλέσει τους ορθόδοξους με το όνομα τους και αποκαλώντας τους “αδελφούς και αδελφές, που ιδίως στην Ανατολή σήμερα γιορτάζουν το Πάσχα”, εύχεται: “Ο αναστηθείς Κύριος να είναι στο πλευρό σας και να σας γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα του”. Πολύ πονηρά εξισώνει τους ορθόδοξους με άλλες ομολογίες και αιρέσεις και φυσικά αυτή είναι μία πάγια τακτική του, να προσπαθεί δηλαδή να αποπροσανατολίσει τους ανθρώπους. Κυρίως τους χλιαρούς και ακατήχητους ορθόδοξους. 

Το έχουμε ξαναπεί εδώ στην Κατάνυξη. Δεν χρειαζόμαστε ούτε τις ευχές του, ούτε την αφόρητη και ψεύτικη αγαπολογία του. Να ασχολείται με τα του Οίκου του είτε σαν θρησκευτικός ηγέτης, είτε σαν αρχηγός κράτους. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με τον παπισμό και ό,τι λέει είναι ξένο, αιρετικό και αποβλητέο από την Ορθοδοξία. Αλλά δυστυχώς άλλοι του έδωσαν θάρρος να ανακατεύεται και να εύχεται, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από διάφορους ορθόδοξους Επισκόπους οι οποίοι, προφασιζόμενοι “αγάπη” και “δεξιούς ή αριστερούς πνεύμονες”, του έδωσαν το δικαίωμα να ξεστομίζει ευχές, ενώ τον ίδιο το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και να μας παρασύρει στην άβυσσο την οποία εκπροσωπεί. Πάσχα και Ανάσταση Χριστού μαζί με την παπική αίρεση δεν γίνεται να υπάρξει ποτέ.

Όσο για τις ευχές του κ.Μπάϊντεν κατανοούμε ότι δίνονται για λόγους διπλωματίας και πολιτικού “σαβουάρ βιβρ”. Αντιλαμβανόμαστε πως η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα, κι έτσι δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι το μήνυμα περί παγκόσμιας συναδέλφωσης και συνεργασίας διώχνει από πάνω του τον διακαή πόθο του για επιβολή της παγκοσμιοποίησης. Εξάλλου αυτό φαίνεται να το ομολογεί ξεκάθαρα, όταν δίνοντας ευχές για Καλό Πάσχα στους ορθόδοξους  χριστιανούς, αναφέρει τα εξής… «συνεχίζουν να ενισχύουν τις κοινότητες σε όλη τη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο—από την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών, την υποστήριξη της υπεύθυνης διαχείρισης του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση των άλλων με αξιοπρέπεια και σεβασμό». Σαν αρχηγός κράτους επιβάλλεται να κρατάει τις ισορροπίες και φυσικά η διπλωματία είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του.

Επειδή η διπλωματία δεν αποτελεί πάντα την ενδεδειγμένη λύση στα θέματα της Πίστεως, ας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στον κάθε πολέμιο της Ορθοδοξίας ή σε κάθε είδους παγκοσμιοποιητές ή εθνομηδενιστές που χρησιμοποιούν λόγια αγάπης, ειρήνης, κατανόησης, δικαιοσύνης και συμπόνιας. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, “μικρό καλάθι”, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, γιατί το ελληνικό ορθόδοξο έθνος πολεμήθηκε ανελέητα και συνεχίζει να πολεμείται. 

Η Ορθοδοξία δοκιμάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε ας είμαστε προσεκτικοί απέναντι στις οποιεσδήποτε σειρήνες ηχούν γλυκά στα αυτιά μας.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά :
Ένα υποκριτικό «Χριστός Ανέστη» από τον Πάπα
Το τυρί στη φάκα του πάπα
Κλασική δαιμονική τεχνική… ψευτιά, πονηριά και μηχανορραφίες από τον Πάπα!
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.