Επικαιρότητα

Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της

εικόνα άρθρου: Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Απαράδεκτη εντολή προς τα ληξιαρχεία: Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της

π.Νικόλαος Μανώλης

Για άλλη μια φορά ο λαός εξαπατήθηκε! Αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έταζε στον λαό προ εκλογών μία φιλολαϊκή πολιτική, που φυσικά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, σερβίροντάς του και την προδοσία της Πατρίδας (που ακόμα οι πληγές είναι ανοιχτές). Και προσφάτως, βέβαια, με την ΝΔ, η οποία φορώντας το προσωπείο της πατριωτικής παράταξης η οποία κοστουμαρισμένη ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο, έριξε στάχτη στα μάτια των ανθρώπων που τους εμπιστεύθηκαν, ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση που δεν ασπάζεται τις αθεϊστικές και αντιχριστιανικές τακτικές των προηγούμενων διοικούντων. Τελικά, στην πραγματικότητα κάνει τα ίδια και ακόμη χειρότερα. Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο νόμισμα με δύο διαφορετικές όψεις. Διαφορετικό χρώμα κι όνομα, ίδια όμως και απαράλλαχτη κυβερνητική πολιτική. 

Ζητούν από τον λαό κατανόηση και υπομονή και αυτός τους υπακούει, κλείνεται στα σπίτια του δείχνοντας πειθαρχία και συνεργασία. Ζητούν από τη ΔΙΣ να κλείσει τις εκκλησίες και δυστυχώς εκείνη το κάνει βάζοντας στην άκρη το Θείο Θέλημα και τις ανάγκες του λαού. Ακόμη, εφαρμόζονται επιθετικά μέτρα εγκλεισμού, παρόλο που διεθνείς επιστήμονες ισχυρίζονται το αντίθετο, παραθέτοντας γεγονότα που καταμαρτυρούν ότι η “πανδημία” είναι τελικά επιδημία και δεν συμπίπτει με τις διαστάσεις που της καταλογίζουν. Ο λαός υπακούει με πόνο ψυχής και έρχονται τώρα όλες οι κυβερνητικές δυνάμεις να ξεσκεπάσουν το αντιχριστιανικό τους πρόσωπο και να ξεκινήσουν έναν διωγμό προς την Ορθοδοξία χωρίς έλεος και λογική. Πιο συγκεκριμένα, δίνουν την εξής απαράδεκτη εντολή προς τα ληξιαρχεία: Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση κατά την περίοδο της καραντίνας. Το παράξενο, όμως, είναι ότι αυτό ισχύει μόνο για τους χριστιανούς κι όχι για τους μωαμεθανούς κατά την περίοδο του ραμαζανιού, όπως επίσης εξαιρούνται της εντολής, οι πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν στα δημαρχεία.

Βλέπουμε να καταστρατηγείται κάθε έννοια ισονομίας, καθώς επίσης και να αντιμετωπίζεται με εμμονή και μένος οτιδήποτε χριστιανικό. Μάλιστα, γίνεται φανερό πως βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη υβρίζουν, απαξιώνουν και βλασφημούν με πρωτοφανή άνεση την Ορθοδοξία και τα Ιερά Μυστήριά της. Η ΔΙΣ από την άλλη αρκείται σε ψελλίσματα! Αφωνότερη των ιχθύων χαρακτηρίζεται η ΔΙΣ, διότι επιβραβεύει και ανέχεται αυτόν τον λυσσαλέο πόλεμο, αφήνοντας όλους εμάς αποσβολωμένους και απροστάτευτους, τόσο στο έλεος της όποιας επιδημίας, όσο και στα δόντια του διαβόλου και των οργάνων του. 

Την ίδια στιγμή που η ΔΙΣ ευχαριστεί νυχθημερόν την ασεβή κυβέρνηση για τις μιαρές της αποφάσεις, εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της με πρωτοφανή σκληρότητα. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι έκλεισαν τις εκκλησίες και οποιαδήποτε ιεροπραξία. Ακόμη, προχωράει ένα βήμα παρακάτω προσπαθώντας να εξευτελίσει και να ταπεινώσει την Ορθόδοξη Πίστη μας, μεταμορφώνοντας τους Ιερούς Ναούς μας σε κακόγουστες θεατρικές σκηνές, υποχρεώνοντας  τους πιστούς να ερμηνεύσουν τον ρόλο του μασκοφόρου και ψεκάζοντας με αντισηπτικά, οτιδήποτε είναι φορέας της Θείας Χάριτος. Συνεπώς, είναι ολοφάνερο πως καταπατάται κάθε έννοια ιερότητας και σεβασμού του Αγίου Τριαδικού Θεού. Δεν υπάρχουν λόγια γι όλο αυτό και δεν ξέρουμε πια τι να πρωτοσχολιάσουμε… 

Σε αυτό το σημείο έρχεται η αντικανονικότητα να γιγαντωθεί με διάφορους τρόπους. Αυτό, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι βάζουν πολλοί Ναοί στον αύλειο χώρο τους γιγαντοοθόνες ή κάνουν διπλές και τριπλές Θείες Λειτουργίες και τυλίγουν τα αντίδωρα σε ατομικά σακουλάκια. Όλα τα παραπάνω βέβαια, διεκπαιρεώνονται  με την ανοχή και πάλι της ελληνικής ΔΙΣ. Τελικά, τους αναγνωρίζουμε την εφευρετικότητά τους και κάθε φορά γίνονται ολοένα και πιο βλάσφημοι και πιο ασεβείς. 

Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε πως επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στον εκκλησιαστικό χώρο. Βλέπουμε με μεγάλη χαρά ότι ο πρ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κάνει την υπέρβαση και πρωτοστατεί στην θεάρεστη και αγιογραφικά τεκμηριωμένη πράξη του αφορισμού, σε ορισμένα από τα κυβερνητικά στελέχη. Είναι αλήθεια ότι ο πρώην Μητροπολίτης προσπάθησε να εφαρμόσει το ύστατο παιδαγωγικό μέτρο της Εκκλησίας μας, φέρνοντάς τους σε κατάσταση αφύπνισης από την κατρακύλα τους. Για την Εκκλησία το μέτρο αυτό αποτελεί το ακροτελεύτιο της εκφραστικής αγάπης σε αμετανόητους εκ του ποιμνίου της, που παρεπιδημούν στην πλάνη και στην απώλεια. Πιθανολογούμε όμως, ότι κανένα απολύτως κυβερνητικό αυτί δεν ίδρωσε, αν και βλέπουμε κάποιες σπασμωδικές κινήσεις να γίνονται σε μερικούς εξ αυτών. Μάλλον οι κυβερνητικές καρέκλες τους ενοχλούν όταν τρίζουν και όχι το μέτρο του αφορισμού αυτό καθεαυτό. Φυσικά, για άλλη μία φορά η ΔΙΣ παρακολουθεί εκ του μακρόθεν!

Είναι γνωστό ότι Κυβέρνηση και ΔΙΣ είναι βαριά εκτεθειμένοι και ο πιστός λαός αρχίζει να αντιδράει. Βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τον κόσμο να ξυπνάει από τον λήθαργο στον οποίο τον υποχρέωσαν να περιπέσει και η Ιερή αγανάκτηση να αρχίζει να μεγαλώνει. Χιλιάδες παραδείγματα πιστών γυρνούν την πλάτη στο κουτόχορτο που προσπαθεί η κυβέρνηση να μας ταΐσει και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι αδειάζουν τις εκκλησίες συνειδητά, αντιδρώντας στο μασκαριλίκι το οποίο διαδραματίζεται. Η ΔΙΣ μάλλον αγνοεί το αυτογκόλ το οποίο έβαλε στα δίχτυα της. Ή μήπως όχι; Οι θεωρίες συνωμοσίας μαρτυρούν ότι εσκεμμένα το επιτρέπει η ΔΙΣ όλο αυτό… Το αν αληθεύει και τα “γιατί” θα φανούν σε βάθος χρόνου. 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι τα πάντα γίνονται γιατί το επιτρέπει ο Κύριός μας για το δικό Του δίκαιο και μεγαλειώδες σχέδιο. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε στην αντίχριστη μεθοδευμένη πολιτική και να Τον υπερασπιστούμε για την αγάπη Του· επειδή αυτό είναι ισοδύναμο για τη σωτηρία μας. Ας τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αγέλη όπως μας ονομάζουν, αλλά άνθρωποι σκεπτόμενοι με νου και πνευματική ωριμότητα. Ο Θεός μαζί μας!

Δείτε σχετικά:
Δελτίο Τύπου της Συνόδου ή Συμβόλαιο θανάτου για την Εκκλησία μας;
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο χωροφύλακας με το χαντάκι…
– Με επιστολή τους οι γιατροί σε Πρωθυπουργό και ΔΙΣ παρεμβαίνουν για το άνοιγμα των Ναών
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών
– Ο γέροντας Γαβριήλ τοποθετείται για τα θέματα της επικαιρότητας
– Ευτυχώς που υπάρχουν τολμηροί Ιερείς που βοήθησαν και κοινώνησαν το ποίμνιο εν μέσω του εγκλεισμού
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.