Επικαιρότητα

Η ΔΙΣτυχη προτροπή στα μέτρα των ειδικών

εικόνα άρθρου: Η ΔΙΣτυχη προτροπή στα μέτρα των ειδικών

Η ΔΙΣ έβαλε στα δίπτυχα της Εκκλησίας μας τους σχισματικούς και απώλεσε τη χάρη του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία προσφέρει την προστασία στους πιστούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ακόμη ένα δελτίο τύπου διαβάσαμε στις 14-10-20 το οποίο αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΙΣ για τον μήνα Οκτώβριο. Συνήλθε η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Στο τέλος των ανακοινώσεων του δελτίου τύπου της ΔΙΣ, για μία φορά ακόμη παρατηρούμε την ίδια έκκληση προς τον ιερό κλήρο και προς το λαό, να προσεύχονται καθημερινά προς τον Θεό, ώστε να αποτρέψει τη νόσο του κορωνοϊού να μας μολύνει. Όπως και την προτροπή, όλοι να ακολουθούμε απαραιτήτως τις οδηγίες των ειδικών, για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. Και δι’ αυτού του τρόπου εμείς εκφράζουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο και προς τον εαυτό μας.

Τον προηγούμενο μήνα στις 29-09-20 η ΔΙΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα μέλη της. Θυσιάστηκε λοιπόν η σύγκληση της Ιεραρχίας εξαιτίας των μέτρων που και η ίδια εφάρμοσε, αμέσως μόλις τα θέσπισε η πολιτεία. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι πότε επιτέλους θα συγκληθεί η Ιεραρχία, διότι το μήνυμα που μας δίνουν μέσω της αναβολής της Ιεράς Συνόδου, είναι πλήρως αποκαρδιωτικό και δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρο, για τον πονεμένο πιστό λαό. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων καλώς αναδεικνύει ότι, οι υπερήλικες επίσκοποι μπορούν να προσέχουν την υγεία τους και προκειμένω να μην κουράζονται, όπως και να μην κινδυνεύσουν, ας μείνουν στα μετόπισθεν, όμως στους υπόλοιπους δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό για τη μη συμμετοχή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ελλάδας, τονίζει με ειλικρίνεια.

Επιπλέον οι 65 από τους 82 Ιεράρχες, η πλειοψηφία των οποίων ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία, μπορεί να έχουν υπόψη τους ακόμη και την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου. Ας μην εκπλαγεί κανείς αν το δούμε κι αυτό. Όπως όλα δείχνουν, η έκκληση προς τον κλήρο και το λαό για την πιστή τήρηση των οδηγιών, όχι από φόβο αλλά από αγάπη στον πλησίον, θα επαναλαμβάνεται με διαφορετική διατύπωση κάθε φορά. Ίσως μέσα από τις μέλλουσες Συνοδικές τηλεδιασκέψεις να εκφραστεί και με ένα σύγχρονο “σποτ”! 

Μάταιη ήταν και μάλλον στο κενό έπεσε η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ να παρακολουθήσει η ΔΙΣ τη διαδικτυακή ημερίδα του πολύ σπουδαίου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου που θα μπορούσε να συντελέσει στην απομυθοποίηση της ιστορίας του κορωνοϊού. Να πειστεί η ΔΙΣτυχη Ιεραρχία ότι δεν είναι τόσο τραγικά, όσο παρουσιάζονται τα πράγματα. Δεν υπάρχει επίσης σοβαρός λόγος για την αναβολή της σύγκλισης της Ιεραρχίας. Είναι κρίσιμα τα θέματα αυτές τις ημέρες και οι «οἱ καιροί οὐ μενετοί» για τον Κυθήρων κ. Σεραφείμ και ίσως για ελάχιστους ακόμη μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γιατί πραγματικά δεν ακούγεται λόγος αληθείας, αλλά ομιχλώδεις ομιλίες κοσμικής διπλωματίας και στην πράξη το πνευματικό μηδέν! Η Αγία Γραφή, μας λέγει ότι αν δεν επιλεχθεί η συμμαχία του Θεού, ματαιοπονούν και δεν επαρκούν ακόμη και όλες οι ανθρώπινες διπλωματίες και οι συμφωνίες όλου του κόσμου, για να σταθεί πνευματικά το οικοδόμημα: “1 Ἐάν μή Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες· ἐάν μή Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων. 2 εἰς μάτην ὑμῖν ἐστι τό ὀρθρίζειν, ἐγείρεσθαι μετά τό καθῆσθαι, οἱ ἐσθίοντες ἄρτον ὀδύνης, ὅταν δῷ τοῖς ἀγαπητοῖς αὐτοῦ ὕπνον.”(ψαλμ.126 1,2)

O Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, πιστεύει και δηλώνει ξεκάθαρα πως, εάν γίνει η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής Πεντέλης και γίνει ομοίως και η ακολουθία του Αγιασμού στην αίθουσα του Συνοδικού, τότε ακινδύνως θα πραγματοποιηθούν όλες οι συνεδριάσεις. Η ΔΙΣτυχη ιεραρχία όμως δεν πιστεύει στο θαύμα της θεραπείας μας από τον Χριστό με την Θεία Κοινωνία και μας προτρέπει στα μέτρα και στους ειδικούς. Δεν έχει πάρει την πνευματική “ειδικότητα” στην θεραπεία, γιατί αυτή την είχαν και θα την έχουν μόνο οι άγιοι της Εκκλησίας μας. Πόσο κουραστικό είναι στις μέρες μας, να επιδιώκουμε τη μετριότητα και τη χλιαρότητα… Αυτό δηλαδή που μας κερνάει καθημερινά το κοσμικό πνεύμα της ιεραρχίας. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι τους χλιαρούς και μέσους θα τους εμέσει ο Κύριος, όπως λέγει η Αποκάλυψη: «Οἶδα σου τά ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρός εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρός ἦς ἤ ζεστός· οὕτως ὅτι χλιαρός εἶ, καί οὔτε ζεστός οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου».

Η ΔΙΣ έβαλε στα δίπτυχα της Εκκλησίας μας τους σχισματικούς και απώλεσε την χάρη του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία προσφέρει την προστασία στους πιστούς. Δικαίως έγραφε στις 06-04-20, ο πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης για το έργο του διαβόλου στο κλείσιμο των ιερών ναών, από την ιερά Σύνοδο: Για τον λόγο αυτό, επειδή εδώ και πολλά χρόνια όλοι και αποκοιμίζουν τους πιστούς και απονευρώνουν το αγωνιστικό τους φρόνημα, προβάλλοντας το καθήκον της υπακοής, αναγκασθήκαμε με πόνο και ποιμαντική περίσκεψη να γράψουμε ένα μικρό βιβλίο με τίτλο «Κακή ὑπακοή καί ἁγία ἀνυπακοή», όπου παρατίθεται η σχετική ευαγγελική και πατερική διδασκαλία. Στην ίδια γραμμή συμπρωταγωνιστής και συνυπεύθυνος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος με ομάδα οικουμενιστών αρχιερέων στηρίζει όλες τις επιλογές του Φαναρίου, στο Κολυμπάρι και στο Ουκρανικό, τώρα δε και στο κλείσιμο των ναών και στην απαγόρευση των λατρευτικών συναθροίσεων. Αυτοί αποφάσισαν και οι συν αυτοίς χλιαροί, δειλοί, εξουσιολάγνοι και καισαρόδουλοι, να μας ζητήσουν να κάνουμε υπακοή και να εμπιστευθούμε την κρίση τους. Με ευθυκρισία και ποιμαντική ευθύνη απαντούμε αρνητικά και τους κατατάσσουμε στους κακούς επισκόπους. ΔΙΣτυχη Ιεραρχία! 

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης
Τῆς Σκέπης σου Παρθένε, ἀvυμνοῦμεν τάς χάριτας, ἥν ὡς φωτοφόρον νεφέλην, ἐφαπλοῖς ὑπέρ ἔννοιαν, καί σκέπεις τόν λαόν σου νοερῶς, ἐκ πάσης τῶν ἐχθρῶν ἐπιβουλῆς. Σέ γάρ σκέπην καί προστάτιν καί βοηθόν, κεκτήμεθα βοῶντές σοι· Δόξα τοῖς μεγαλείοις σου Ἁγνή, δόξα τῇ θείᾳ Σκέπῃ σου, δόξα τῇ πρός ἡμᾶς σου, προμηθείᾳ Ἄχραντε.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο
Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
Όταν τα προβλήματα της σημερινής Εκκλησίας της Ελλάδος περιορίζονται στον μαμμωνά, τότε ε ναι…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.