Ελένη Καμπούρη

Η δυσσεβής επιλογή του Μητροπολίτη Σουηδίας

εικόνα άρθρου: Η δυσσεβής επιλογή του Μητροπολίτη Σουηδίας
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Γιατί κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί επιμένουν να είναι υπόλογοι έναντι των Ιερών Κανόνων κι έχουν κοινωνία με αιρετικούς;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μία έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, πριν από μερικές ημέρες.

Πληροφορείται το ορθόδοξο ποίμνιο στο Γκέτεμποργκ, ότι “στις 21 Δεκεμβρίου 2022, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν πλημμύρες και ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ”. Μέχρι λοιπόν να αποκατασταθούν οι ζημιές, ο ναός θα είναι εκτός λειτουργίας, γι᾽ αυτό και δεν θα είναι προσβάσιμος στους πιστούς. Έτσι λοιπόν η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Σουηδίας βρήκε την εξής λύση: “Κατόπιν τούτων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Σουηδίας κ. Benjamin, τον ενημέρωσε για τα γενόμενα και τον παρεκάλεσε να του παραχωρήσει το ναό της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Γκέτεμποργκ, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας που έχει ήδη προγραμματιστεί για την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο Σεβ. κ. Benjamin ανταποκρίθηκε θετικώς στο αίτημα του Ποιμενάρχου μας. Επομένως, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο ναό του Αγίου Ιωάννου της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος (S:t Juhannes Syrisk kyrkan)……Την Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα. (Όρθρος: 9:00 π.μ., Θεία Λειτουργία: 10 π.μ.)”

Και σα να μην έφτανε αυτό, η Μητρόπολη προχωράει και σε δεύτερη ανακοίνωση, ενημερώνοντας “τους ενορίτες του Γκέτεμποργκ ότι η επόμενη ήδη προγραμματισθείσα Θεία Λειτουργία στην περιοχή θα τελεσθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη, στην Toleredskyrkan, στην διεύθυνση Vinlandsgatan 2, 417 29 Göteborg, την οποία θα παραχωρήσει ευγενώς η Λουθηρανική Επισκοπή του Γκέτεμποργκ”.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ποιμενάρχης φέρεται αντίθετα προς στους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Πίστης μας. Οπότε γιατί να μας εκπλήσσει μία τέτοια φιλοαιρετική συμπεριφορά; Δεν μας εκπλήσσει αλλά μας απογοητεύει και μας θυμώνει, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο σκίζεται  ο χιτώνας του Κυρίου μας. Ακολουθεί τα χνάρια και το δυσσεβές παράδειγμα του κ.Βαρθολομαίου, προωθώντας ξεκάθαρα την μιαρή-απροϋπόθετη ένωση και τον βρωμερό οικουμενισμό. Αποτελεί μία προκλητικότατη επιλογή, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για το «Εἴ τις κληρικός, ἢ λαϊκός, εἰσέλθῃ εἰς συναγωγὴν Ἰουδαίων ἢ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καὶ καθαιρείσθω καὶ ἀφοριζέσθω»

Τί κι αν τεράστια μερίδα ορθόδοξων πιστών ανά την υφήλιο τους ελέγχουν, αυτοί συνεχίζουν κανονικά τον δρόμο προς την καταστροφή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Έχουν παραγκωνίσει τον Άγιο Τριαδικό Θεό και αδιαφορούν γι’ Αυτόν. Ακολουθούν μετ’ ευλαβείας τις επιταγές της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου και αναγνωρίζουν ως κανονικές εκκλησίες, τις αιρέσεις και πάσης φύσεως ομολογίες. 

Σχετικά με τα φυσικά φαινόμενα που προξένησαν ζημιές και φθορές στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού, δεν έπρεπε να αποτελέσουν αφορμή να προβληματιστούν και να αναρωτηθούν μήπως ο Θεός επέτρεψε τέτοια ζημιά για κάποιο λόγο και να κάνουν προσευχή για να δώσει ο Κύριος την λύση και την απάντηση; Γιατί διάλεξαν αυτήν την συγκεκριμένη λύση που είναι η χειρότερη και η δυσεβέστερη; Ας προβληματιστεί ο πιστός λαός στο Γκέτεμποργκ. Ενώπιον του Θεού, μεγαλύτερη ζημιά για το εκκλησίασμα είναι το κόστος της μετακίνησης στην πλησιέστερη πόλη που έχει ορθόδοξη εκκλησία ή ακόμα και η μη τέλεση της Θείας Λειτουργίας ή το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε αιρετικό χώρο λατρείας;

Ενώ η ίδια η Παναγία μας ονομάζει εχθρούς του Υιού της όλους τους αιρετικούς, οι Οικουμενικές Σύνοδοι συνέταξαν τους Ιερούς Κανόνες και διατυπώνουν με ακρίβεια την δογματική διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι Άγιοι Πατέρες και η Αγία Γραφή μιλούν για την απομάκρυνσή μας από την αίρεση, γιατί άραγε κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί επιμένουν να είναι υπόλογοι έναντι των Ιερών Κανόνων κι έχουν κοινωνία με αιρετικούς;  

Χριστός Ετέχθη, καλή μετάνοια…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μητρ. Σουηδίας ευλογεί τους Συροϊακωβίτες
«Άξιος» αναφώνησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας στον αιρετικό Λουθηρανό
Προσβολή της ιερότητας του Ορθόδοξου Ναού στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.