π. Νικόλαος Μανώλης

Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας

εικόνα άρθρου: Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη

Ένας μόνο Αρχιερέας σας αγαπά και σας πονά, κα Υπουργέ, και θέλει να σας ελευθερώσει, αυτός που σας αφόρισε!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας

π.Νικόλαος Μανώλης

Η Υπουργός Απαιδείας και Οικουμενισμού του ελληνικού πρώην Κράτους, νυν προτεκτοράτου, του ελληνικού πρώην Έθνους, νυν καραγκιόζ μπερντές, πήγε στην αποστειρωμένη αποϊεροποιημένη Εκκλησία να κάνει τη δεύτερη κίβδηλη Ανάσταση, την οποία εφηύρε η μοιχαλίδα Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά παράβαση κάθε ιερού κανόνα και ενός Χριστού που δε νίκησε κανένα θάνατο και καμία αμαρτία.

Στη θολολογία που υπουργεύει η κυρία Υπουργός και στο Ευαγγέλιο που αυτή πιστεύει, που δεν έχει διαφορά από το Κοράνιο, ο Χριστός καμία λοίμωξη δε γιάτρευσε (η λέπρα είναι λοίμωξη) και καμία τέτοια αποστολή δεν άφησε στην Εκκλησία. Η Παναγία (η μέχρι πρότινος Ζωοδόχος Πηγή) δε βοηθάει καμία μητέρα, δεν προσφέρει καμία ίαση και οι Άγιοι δεν ξημεροβραδιάζονται στα νοσοκομεία. Οι Ναοί δεν είναι ουρανοί, οι άγγελοι δεν παρίστανται στη Θεία Λειτουργία και η Θριαμβεύουσα Εκκλησία των Αγίων απλά δεν υπάρχει. Ο Αγιασμός είναι προσωπική υπόθεση και όχι κοινωνική και μάλιστα κάτι σπάνιο (αν υπάρχει) και όχι διάχυτος άνωθεν καταβαίνων. Η Εκκλησία δεν είναι κοινωνία ανθρώπων με τον Άγιο Θεό, αλλά συνέλευση.

Φορέσατε μάσκα, κα Υπουργέ, για να δώσετε το καλό παράδειγμα σαν θεσμικός παράγοντας; Μα δεν ήταν υποχρεωτικό. Μάλιστα τον κ. Πρωθυπουργό ελάχιστες φορές τον είδαμε με μάσκα. 

Φορέσατε μάσκα στο πρόσωπο, όπως νωρίτερα φορέσατε μάσκα και στην ψυχή σας, για να μη νιώθετε, κα Υπουργέ; Σε ένα τραγικό σύνολο η φωτογραφία σας βοά ότι η ψυχή σας κινδυνεύει! Απομακρύνετε βίαια τους ιερείς της αισχύνης που σας συνοδεύουν! Η ψυχή σας βοά για βοήθεια, μας έχει ξεκουφάνει! Αλλά πώς μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες σε σας, ένα φιλόδοξο κορίτσι 40 χρονών αλυσοδεμένο από τη φιλοδοξία σε αντίχριστα άρματα, όταν οι ίδιοι οι ιερείς και οι Αρχιερείς του Υψίστου μετέχουν σε αυτά, τα ευλογούν και τα επενδύουν θεολογικά; Ένας μόνο Αρχιερέας σας αγαπά και σας πονά, κα Υπουργέ, και θέλει να σας ελευθερώσει, αυτός που σας αφόρισε! 

Άμποτε να ελευθερωθεί και η Ελλάδα από την πιο βαριά σκλαβιά που έχει αλώσει τις ψυχές των Ελλήνων. Λοιμωξιολόγοι και ιερείς της αισχύνης με μάσκες και αντισηπτικά διώκουν την ελευθερία που χάρισε ο Χριστός με την Ανάσταση, ψεκάζοντας με λογισμούς βλασφημίας, απιστίας, ολιγοπιστίας, πλάνης, σύγχυσης τον άνθρωπο που πάλευε να αφεθεί ολοκληρωτικά με εμπιστοσύνη στον Κύριο, για να γιατρευτεί, αλλά και για να αντέξει και να αποτίναξει τόσες άλλες σκλαβιές στο παρελθόν. Ναι, με τον ελευθερωτή Χριστό τις αποτίναξε κι όχι με Τσιόδρες και με Χαρδαλιάδες.

Ο αγώνας αγιασμού μέσα στην Εκκλησία είναι να ενωθεί ο νούς με την καρδιά, ο άνθρωπος να αφεθεί. Μόνο τότε γαληνεύει ο άνθρωπος και γίνεται σαν παιδί. Ο Χριστός αυτό εννοεί, όταν λέει να γίνετε σαν τα παιδία κι όταν λέει να αφήστε τα παιδία να έλθουν προς εμένα. Νούς και ψυχή ενωμένα προς τον Κύριο, χωρίς λογισμούς, χωρίς επιφυλάξεις, χωρίς μάσκες. Δε θέλει μασκαράδες ο Κύριος! Πώς είναι δυνατό να παρουσιάζεται κανείς ενώπιον του Δημιουργού Του καλυμμένος με μάσκα, μπροστά στον Πλάστη, στο Σωτήρα, στην Πηγή της ζωής, σε Αυτόν που ετάζει νεφρούς και καρδίες! Ο άνθρωπος πλησιάζει τον Κύριο, για να εκτεθεί σε Αυτόν, στις άκτιστες ενέργειές Του, για να τον δεί ο Κύριος, να μπει μέσα του ο Κύριος, για να ενωθεί με τον Κύριο….

Εν κατακλείδι η εικόνα της κας Κεραμέως, με το μαύρο φουστάνι και τη μάσκα μέσα στην Εκκλησία στην κίβδηλη αυτή Ανάσταση, είναι η εικόνα της Ελλάδας. Με όσα αισχρά θεσπίζουμε, φοράμε μάσκα απέναντι στην ευλογία του Θεού και διαστρέφουμε τα πάντα εγκλωβισμένοι στο διάβολο και στην αμαρτία. Δεν υπηρετούμε το Θεό, αλλά τον κάνουμε υπηρέτη. Αλλά ο Θεός υπηρέτης δε γίνεται. Ο νόμος του Θεού διέπει τα σύμπαντα και αυτά τα σύμπαντα θα μας πληροφορήσουν καταλλήλως…….

Ω μη γένοιτο….!

Δείτε σχετικά:
κ. Νίκη Κεραμέως «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου». Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου
– Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό
Όχι στους ψευτοπανηγυρισμούς ενός καθυστερημένου Πάσχα της αιρετίζουσας ελλαδικής Εκκλησίας!
Παρέμβαση του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, για τον πόλεμο που δέχεται η Πίστη και τα ιερά Μυστήρια
– Εξηγούμε σε όλους τους χριστομάχους και εκκλησιομάχους τι είναι το Αντίδωρο
– Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
– Δείτε τον δελφίνο του Πατριαρχείου της Μόσχας πώς βουτάει την αγία Λαβίδα στο ξύδι
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Απορρίπτουμε για λόγους συνείδησης τον «Συνοδικό ευχαριστήριο λόγο»

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

17 Μάι

Στάρετς Ανατόλιος της ‘Οπτινα: Να μη φοβήσαι τις θλίψεις, αλλά μάλλον να φοβήσαι την ολέθριον αίρεσιν

Νὰ μὴ φοβῆσαι τὶς θλίψεις, ἀλλὰ μᾶλλον νὰ φοβῆσαι τὴν ὀλέθριον αἵρεσιν, διότι αὐτὴ εἶναι ποὺ μᾶς γυμνώνει ἀπὸ τὴν Θεία Χάρη καὶ μᾶς χωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστόν!

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.