Επικαιρότητα

Η εισαγγελική παρέμβαση και η στάση του μητροπολίτη Κερκύρας

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου»(Νίκος Χαρδαλιάς)...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι αναγνώστες μας, ασφαλώς, θα θυμούνται ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος σε κήρυγμά του την ημέρα του Ευαγγελισμού είχε καλέσει τους πιστούς να έρχονται στους ναούς και να μεταλαμβάνουν (πρόσκληση των πιστών να κοινωνήσουν στην Εκκλησία, από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριο). Αν και η απόσταση των λόγων από τα έργα είναι πολλές φορές αστρονομική, η στάση του σεβασμιωτάτου υπήρξε για όλους εμάς, που έχουμε αγανακτήσει με την προδοτική στάση της Ιεραρχίας, μια ευχάριστη έκπληξη και του ευχηθήκαμε να είναι αυτός που θα υπερασπιστεί την Ορθοδοξία μέχρι μαρτυρίου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δηλώσεις του ενόχλησαν το αντίχριστο κατεστημένο που του την είχε στημένη. Η «αδικαιολόγητη» παρουσία ατόμων στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, πέρα από τα όσα ορίζει ο νόμος, οδήγησε τον Μητροπολίτη στο κατώφλι της εισαγγελίας.

Μετά την απολογία του και τον ορισμό τακτικής δικασίμου, ο κ. Νεκτάριος φαινόταν ότι θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα και θα συμμορφωθεί με τον νόμο.  Δεν προδικάζουμε την κατάληξη της γενικότερης πορείας του σεβασμιωτάτου και δε μειώνουμε την αντίδρασή του στην παρούσα συγκυρία. Όμως, αναπόδραστα, το μυαλό μας πήγε στην περίπτωση του πνευματικού μας πατρός Νικολάου Μανώλη, που κάποτε σε μια ομιλία του είπε ότι: «… ποθεί τον αφορισμό του Νικολάου Σωτηρόπουλου». Είναι αλήθεια ότι, τον λόγο εκείνο δεν τον καταλάβαμε τότε, μάλιστα σε κάποιους από εμάς φάνηκε υπερβολικός. Όμως, η εξέλιξη της δικής του προσωπικής πορείας απέδειξε πως τα λόγια του αυτά, δεν ήταν κενά νοήματος. Πιο συγκεκριμένα, ας φέρουμε στον νου μας τις διώξεις, τα δικαστήρια και τις συκοφαντίες. Βέβαια, αξίζει να υπογραμμίσουμε πως τα άδικα επιτίμια δεν του κατέστειλαν το αγωνιστικό φρόνημα. Μάλιστα, ο πνευματικός μας πατέρας έφθασε έως τη διακοπή μνημοσύνου του οικείου του, οικουμενιστού επισκόπου, στο πλάι του σεβαστού π. Θεοδώρου Ζήση. Τελικά, πόσο ωραίο είναι όταν τα έργα μας συμφωνούν με τα λόγια μας!

Η ευχή μας προς τον άγιο Κερκύρας παραμένει η ίδια, ας είναι αυτός που με το μαρτύριό του θα ανυψώσει το φρόνημά μας και θα ταπεινώσει την επηρμένην οφρύν των αντιχρίστων, που τώρα νιώθουν ότι μας έχουν του χεριού τους και μας κουνάν το δάκτυλο…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Διαβάσαμε στο protothema.gr:


Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

Ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, σχημάτισε δικογραφία, μεταξύ άλλων, κατά του μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο και της δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου για θεία λειτουργία στο νησί όπου δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Κατά την είσοδο του, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρόνια πολλά».
Αυτή την ώρα βρίσκεται στο εισαγγελικό Γραφείο, ενώ αναμένεται να φτάσει στην εισαγγελία και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον δικηγόρο της Άκη Δεσεγκρίνη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο εισαγγελέας έδωσε αναβολή στη δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας για τις 25 Μαΐου.
Η κατηγορία είναι παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ).

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Με τη διαδικασία του αυτοφώρου αναζητείται ο Μητροπολίτης και η δήμαρχος

Δικογραφία για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου σχημάτισε αργά χθες το βράδυ ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης για όσα συνέβησαν την Κυριακή των Βαΐων στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η δικογραφία συντάχθηκε κατά του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριοτης δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίουτου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία εκτός των ελάχιστων προβλεπόμενων δια του νόμου.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης «η δικογραφία έχει αποσταλεί στις αστυνομικές Αρχές και εκτελείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ο Τσιάρας ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Μετάληψη

Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.

Ειδικότερα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Ακόμη, κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Κουκάκι: Ακόμα και μέσα στο ναό έψαξε η αστυνομία τον ιερέα – Δείτε βίντεο

Η αστυνομία αναζητεί τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι.

Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζήτησε τον ιερέα ακόμα και μέσα στο ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον νεωκόρο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=cdlsqFSlglU

Διαβάσαμε στο zougla.gr:

Παράνομη Θεία Μετάληψη στο Κουκάκι

Τελικά ο δαίμων της φωτογραφίας ξαναχτύπησε πιάνοντας δυστυχώς στα πράσα τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι είναι νόμιμο αυτό που κάνω».

Η διαδικασία της Αγίας Κοινωνίας συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων.

Τι απαντά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Το zougla.gr, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αυτό που μας είπαν ήταν ότι «οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος, ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Πρόσκληση των πιστών να κοινωνήσουν στην Εκκλησία, από τον μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριο
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης περί της απαγόρευσης των λειτουργιών στις Εκκλησίες
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.