Επικαιρότητα

Η εκδίκηση του Βαρθολομαίου είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

εικόνα άρθρου: Η εκδίκηση του Βαρθολομαίου είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο

Όμως, η Πρόνοια του Θεού αποκαλύπτει την αντικανονικότητα αυτής της δομής και τους οδηγεί στο να φαγώνονται μεταξύ τους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Το Φως του Κυρίου δεν αργεί να λάμψει και να ξεδιαλύνει τη σκοτεινιά που έχει πέσει στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Οι άμεσα και έμμεσα μπλεγμένοι με την Ουκρανική Κακοκεφαλία νόμιζαν πως έχουν διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Όμως, η Πρόνοια του Θεού αποκαλύπτει την αντικανονικότητα αυτής της δομής και τους οδηγεί στο να φαγώνονται μεταξύ τους.

Στην katanixi.gr φιλοξενείται πλήθος από σχόλια και ειδήσεις που παρουσιάζουν τη “φαγωμάρα” τους. Μάλιστα, ο φερόμενος ως Πατριάρχης Κιέβου, Φιλάρετος, νιώθοντας αδικημένος από τη “μπίζνα” Βαρθολομαίου – Επιφανίου, προσπαθεί συνεχώς να αποσυνθέσει την ύπαρξη της νέας σχισματικής “Εκκλησίας” της Ουκρανίας, όπως διαβάσαμε πρόσφατα σε δημοσίευμα με τίτλο: “Τόμος είναι εκδίκηση στη Μόσχα για μη συμμετοχή στη Σύναξη στην Κρήτη”.

Για μια ακόμη φορά, η Κατάνυξη βγαίνει αληθινή! Τα γραφόμενά της που υποστήριζαν πως η Ουκρανική Αυτοκεφαλία είναι το μέσον εκδίκησης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έναντι των Ρώσων, έρχεται να τα επικυρώσει ο σχισματικός, καθαιρεμένος και αναθεματισμένος συνοδικά, Φιλάρετος. Βλέπετε, του πόνεσε του Πάπα της Ανατολής που αρνήθηκε το Ρωσικό Πατριαρχείο να συμμετάσχει στη ληστρική σύνοδο του Κολυμπαρίου. Η εκδίκηση, όμως, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, όπως λέει κι ο λαός…

Έτσι κι ο αιρεσιάρχης και πάπας του Φαναρίου Βαρθολομαίος χτύπησε τους Ρώσους εκεί που πονάνε. Φρόντισε να δημιουργήσει ένα σχίσμα πάνω στο ήδη υπάρχον σχίσμα, και να το καταστήσει υποχείριό του, θέτοντάς το υπό την υπακοή του. Ωστόσο, απορίας άξιον είναι ότι για 20 χρόνια ο Βαρθολομαίος αρνούνταν κατηγορηματικά να δώσει αυτοκεφαλία στη σχισματική “Εκκλησία”. Μάλλον, πληγώθηκε θανάσιμα από την αποχή της Ρωσικής Εκκλησίας από τη ψευδοσύνοδο κι είπε να κάνει μία ωραιότατη κωλοτούμπα!


Δείτε σχετικά:
Υπό έρευνα ο Ποροσένκο για την ουκρανική αυτοκεφαλία
Άσπρο Μαύρο: Ο Φιλάρετος καταγγέλλει το Φανάρι: «Άκυρη η «εκλογή» του Επιφάνιου»
Φιλάρετος: αν το Φανάρι ήρε από μένα το ανάθεμα, τότε ο Επιφάνιος δεν είναι καν ιερέας
Ο Φιλάρετος συγκαλεί άτυπη σύνοδο για να ακυρώσει τις αποφάσεις του ενωτικού συμβουλίου
Το ‘πε και το ‘κανε ο Φιλάρετος! Και επισήμως σχίσμα στην νέα ουκρανική Εκκλησία
Ο σχισματικός Φιλάρετος θέλει να δημιουργήσει τη δική του Σύνοδο
Φιλάρετος: «Τα γεγονότα με αναγκάζουν να πω την αλήθεια»
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Σχίσμα… Από την εμφάνιση έως τη νομιμοποίηση

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.