Επικαιρότητα

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε De facto την Ουκρανική Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε De facto την Ουκρανική Εκκλησία

Η ελληνική εκκλησία έχει αναγνωρίσει de facto την Αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας, δήλωσε ο “Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας” κ. Επιφάνιος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

«Σήμερα, στη Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, πρόσφατα Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε με Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδεικνύει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος de facto έχει αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των εορτασμών για την 1031η επέτειο από το Βάπτισμα των Ρως του Κιέβου.
Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία από τον Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου προς το Μνημείο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ, όπου τελέστηκε δέηση. Ο “Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας” κ. Επιφάνιος προεξήρχε της λιτανείας και της δεήσεως.
Μαζί με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το σύνολο της Ιεραρχίας, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο και πολυάριθμοι κληρικοί και πιστοί βρέθηκαν στο βάθρο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ.
Την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό, συνοδευόμενος από τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Διάκονο κ. Γρηγόριο.

Επίσης, συμμετείχε από την Ελλάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, αναγνωρίζει τους σχισματικούς της Ουκρανίας

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.