Επικαιρότητα

Η Εκκλησία της Πολωνίας για την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Η Εκκλησία της Πολωνίας για την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία

Επίσημη θέση σχετικά με την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξέδωσε η Εκκλησία της Πολωνίας.

Το Συμβούλιο των Επισκόπων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αφού μελέτησε όλα τα σχετικά έγγραφα αλλά και την αλληλογραφία, επαναλαμβάνει τη θέση της σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία εκφράστηκε με τις αποφάσεις της 9ης Μαΐου 2018, και 15 Νοεμβρίου 2018.

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας κ. Σάββας δήλωσε ότι ότι δεν αναγνωρίζει την αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά την Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η πολωνική εκκλησία συνεργάζεται με άλλες τοπικές εκκλησίες για να ρυθμίσει την εκκλησιαστική ζωή στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.