Επικαιρότητα

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

εικόνα άρθρου: Η Εκκλησία της Βουλγαρίας για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Συνήλθε σήμερα, 3 Απριλίου 2019 η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ασχολήθηκε με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Βουλγαρία.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί στον Αποστολικό Νούντσιο του Βατικανού στην Βουλγαρία Αρχιεπίσκοπο Anselmo Guido Pecorari, επιστολή όπου θα τονίζει ότι η πρόσκληση για την επίσκεψη του Ποντίφικα προέρχεται από τις Κρατικές Αρχές, και οι λεπτομέρειες που αφορούν το πρόγραμμα της επίσκεψης να συντονιστούν με τους κρατικούς φορείς.

Όσον αφορά το μέρος του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει και εκπροσώπους της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι ο Πατριάρχης και τα Μέλη της Συνόδου, θα υποδεχτούν τον Πάπα Φραγκίσκο σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο στις 5 Μαΐου 2019.

Σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά τονίζει ότι οποιαδήποτε μορφή ιερουργίας ή συμπροσευχή ή χρήση αμφίων είναι απαράδεκτη σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξου Εκκλησίας.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος, τονίζει ότι είναι αδύνατη και η συμμετοχή της Πατριαρχικής Χορωδίας κατά την επίσκεψη του Πάπα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι “οι συμμετοχή κληρικών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει η Κυβέρνηση για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου απαγορεύεται αυστηρώς”.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.