Ελευθέριος Κοσμίδης

Η εκκλησιαστική διπλωματία στα Σκόπια θυμίζει μηχανορραφίες αλά Βατικανό

εικόνα άρθρου: Η εκκλησιαστική διπλωματία στα Σκόπια θυμίζει μηχανορραφίες αλά Βατικανό
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εδώ στην Κατάνυξη καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καταγράφουμε τα γεγονότα και να φιλτράρουμε μέσα από το φίλτρο της πίστης, δηλ. της Αγίας Γραφής και της Ιεράς μας Παράδοσης ό,τι λένε και πράττουν οι πρωταγωνιστές. 

“Διαβάζουμε με τα γυαλιά” της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων και αποκαλύπτουμε με παρρησία  την εκτροπή και την ετεροδιδασκαλία, όταν και όπου συμβαίνει. 

Στην περίπτωση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, στην Κατάνυξη υπάρχει ήδη πλούσια αρθρογραφία, ειδησεογραφική και θεολογική. 

Αφορμή για το μικρό σημερινό σχόλιο πήραμε από μια συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου της Σκοπιανής Εκκλησίας κ. Στέφανου στην πολύ γνωστή εκκλησιαστική ρεπόρτερ και όχι μόνο κ. Μαρία Αντωνιάδου. 

Η συνέντευξη παρουσιάζει ενδιαφέρον για τουλάχιστον τρεις λόγους. 

  1. Προηγήθηκε η συνέντευξη του 3ου συλλείτουργου με τον Πατριάρχη Σερβίας, όπου αποδόθηκε Τόμος Αυτοκεφαλίας στην Σκοπιανή Εκκλησία. 
  2. Στη συνέντευξη όμως παρουσιάζεται ο επικεφαλής της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος να υποστηρίζει πως τόμο Αυτοκεφαλίας απονέμει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • Μα ο Πατριάρχης απαίτησε την απαλοιφή του όρου Μακεδονική;
  • Γιατί όμως εκ των υστέρων είδαμε πως παρέλαβε τον τόμο Αυτοκεφαλίας από τον Πατριάρχη Σερβίας; 
  1. Στη σχετική ερώτηση για το ποιος θα απονείμει τον τόμο απάντησε: “Στην ορθόδοξη παράδοση υπάρχει τάξη. Εμείς ελπίζουμε να λάβουμε αυτοκέφαλο, όπως έλαβαν όλες οι μεταχαλκηδόνιες Εκκλησίες. Ούτε ζητούμε ούτε θέλουμε ούτε δικαιούμαστε στιγμιαία επίλυση• δεν θέλουμε κάτι που θα θέσει την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος στη μέση της οδού ή σε αδιέξοδο”. 
  • Ποιούς εννοεί άραγε; 

Όπως γίνεται αντιληπτό από κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία παρατηρούνται πλέον δολοπλοκίες και μηχανορραφίες, ο οποίες παρατηρούνται διαχρονικά στο κράτος του Βατικανού, όπου η πλάνη και η αίρεση τους οδήγησε στην άβυσσο της κοσμικής εξουσίας. 

Αυτή η Βατικανοποίηση του Εκκλησιαστικού βίου σε ηγετικό επίπεδο προϋποθέτει φιλόδοξους ηγέτες, έναν ή περισσότερους πάπες και έναν “Κύριο”, τον κοσμοκράτορα του Αιώνος τούτου. 

Προς καλοπροαίρετους πιστούς που αγωνιούν για την Ορθοδοξία. 

Τι άλλο δεν καταλαβαίνουμε πια; 

Αν όντως θέλουμε αποφασιστικά να θέσουμε την τελευταία κόκκινη γραμμή για την διακοπή μνημόνευσης, ποια αντέχετε ακόμα να είναι αυτή; 

Το κοινό Πάσχα; 

Το κοινό Ποτήριο;

Ειλικρινά, πιστεύετε ακόμα πως μεταξύ τους όλα αυτά δε γίνονται ήδη; Στο Ταϊζέ και στο Μποζέ άραγε τι πραγματικά συμβαίνει; 

Όπως τώρα στις οικουμενιστικές συμπροσευχές μας ειρωνεύονται μπροστά στα μάτια μας, με εξωφρενικές δικαιολογίες του τύπου “παραστάθηκε, αλλά δεν συμπροσευχήθηκε” ή το προκλητικότερο “πού ξέρετε εσείς τι έκανε εκείνη τη στιγμή ο παριστάμενος Ορθόδοξος με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους, στο μυαλό του είσαστε;”, έτσι θα γίνει και τότε. 

Είναι καιρός αποφάσεων. 

Κινδυνεύει τώρα σοβαρά η Ορθοδοξία. 

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ανασκόπηση της Αυτοκεφαλίας των Σκοπίων και ο δόλιος ρόλος του Ηγουμένου Βαρθολομαίου της νεοΕσφιγμένου
Πατριάρχης Σερβίας: “Φτάσαμε στο σπίτι των αδελφών μας στην Μακεδονία”
– Η εκκλησία της Σερβίας υπέκυψε!

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.