του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μετρά τις απανωτές γκάφες της στη δημοσιογραφική κάλυψη των έργων Βαρθολομαίου επί γης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αντιδράσεις δίχως τέλος

Η Καβάλα είναι ανάστατη και η Θάσος απροσπέλαστη, επειδή την επισκέπτονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο σχισματικός “Μητροπολίτης” Κιέβου & πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε ως υψηλού συμβολισμού και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θάσο, στη Χρυσούπολη και την Καβάλα.

Τι συμβαίνει όμως με την ΕΡΤ;

Επικοινωνιακά μπορεί να γίνεται προσπάθεια με πηχυαίους τίτλους και να χαρακτηρίζεται ιστορική μια Πατριαρχική επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αλλά δεν είναι δυνατόν να κουκουλωθεί η δυσαρέσκεια του Φαναρίου.

Η αρχή έγινε με την ασθενική κάλυψη της Πατριαρχικής επίσκεψης στις ΗΠΑ, συνεχίστηκε με την επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος και επιβεβαιώθηκε με την Πατριαρχική έφοδο στο πλατό της ΕΡΤ μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι στις 20 Ιουλίου κατά την επίσκεψη στην Αθήνα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, όπου ξεναγήθηκε και μάλιστα απάντησε με χιούμορ στο δώρο που του έκαναν, ένα T-shirt του Ertflix!

Φάνηκε τότε πως μπήκαν οι σωστές βάσεις στις σχέσεις Φαναρίου και Κρατικής τηλεόρασης όμως ήρθε η νέα κρίση.
Κανένας δεν γνωρίζει γιατί υποβαθμίστηκε από την ΕΡΤ η τηλεοπτική κάλυψη της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο ή πώς γίνεται η ΕΡΤ να αδυνατεί να «καλύψει» τον Βαρθολομαίο στην Παναγιά Σουμελά του Πόντου “λόγω Μητσοτάκη”.

Η Καβάλα “σώζει” τις σχέσεις Φαναρίου – ΕΡΤ 

Στις ήδη τεταμένες σχέσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο με το Φανάρι η ΕΡΤ άρπαξε την ευκαιρία και με χαρακτηριστική ευκολία ανακοίνωσε πως η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3 και την ERT WORLD. Μόνο που η προβολή από τη δημόσια τηλεόραση της θεολογικής εκτροπής της κοινωνίας Ορθοδόξων με αχειροτόνητους σχισματικούς, προκαλεί τον ουρανό. 

Καλή μετάνοια

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η ομιλία του Πατριάρχη στην ΕΡΤ και ο Διάβολος της Τηλεόρασης