Επικαιρότητα

Η βλασφημία της Υπεραγίας Θεοτόκου επισύρει την οργή του Κυρίου (Μέρος Α΄)

εικόνα άρθρου: Η βλασφημία της Υπεραγίας Θεοτόκου επισύρει την οργή του Κυρίου (Μέρος Α΄)
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συντεταγμένες προσωπικής και εθνικής μετανοίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο προηγούμενο άρθρο μας για την βλασφημία είδαμε πολύ σοβαρές πτυχές αυτής, που χρήζουν της έμπρακτης μετάνοιάς μας.

Αναφέραμε συγκεκριμένα: “Στο πλαίσιο αυτής της ποικίλης βλασφημίας, ο Πατριάρχης συμπροσεύχεται μέσα στους αιρετικούς ναούς των παπικών και των βλάσφημων προτεσταντών. Βλάσφημων, γιατί δεν είναι μόνο εικονομάχοι αλλά και θεοτοκομάχοι οι προτεστάντες. Υβρίζουν την παρθενία της Παναγίας μας! Όχι μόνο χαριτωμένη “Εκκλησία” δεν είναι, αλλά διαολεμένη, εωσφορική “εκκλησία”, γιατί δεν εμπνέεται από τα χαρίσματα, τις δωρεές της Κυρίας Θεοτόκου, που εμείς οι χριστιανοί την τιμούμε ως Αειπάρθενη. Αν καταργήσει κάνεις το αειπάρθενο της Κυρίας Θεοτόκου, τότε δεν τιμάται η Παναγία, αλλά τιμάται η μητέρα του Αντίχριστου! Και δεν τιμάται ο Χριστός – παπικοί, προτεστάντες και μονοφυσίτες δεν λατρεύουν τον Χριστό – αλλά λατρεύεται ο Αντίχριστος, γιατί οι αιρετικοί αλλοίωσαν από τον Χριστό στοιχεία της θείας ουσίας και των ενεργειών Του”. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα, βασιζόμενοι πάντα στην ομιλία του π.Νικολάου Μανώλη “Κάποιος Βαρθολομαίος και κάποιος Βαρνάβας πολεμούν το Άξιον Εστί”.

Θα ασχοληθούμε με την έμπρακτη βλασφημία των οικουμενιστικών συμπροσευχών με τους αιρετικούς που άλλαξαν από τον Χριστό τα στοιχεία της ουσίας και των ενεργειών Του. Βλασφημία είναι, όταν βλέπουμε τον Πατριάρχη και τον κάθε έναν ταγό της εκκλησίας να δίνει λατρεία σε ψεύτικους θεούς, σε ψεύτικες θρησκείες, σε αιρετικές δοξασίες …. Όταν τον βλέπουμε να παίρνει τους πρωτεργάτες των αιρέσεων, προτεστάντες και παπικούς, μαζί του στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη και να τους περνάει από την Ωραία Πύλη μες στο ιερό και να τους τοποθετεί μες στο ιερό σαν να είναι ορθόδοξοι ιερείς και να τους προτρέπει να ασπάζονται την Αγία Τράπεζα … Και όταν παίρνει τον Πάπα και τον Αρχιεπίσκοπο του Κατέρμπουρι και πηγαίνουν μαζί στον Πανάγιο Τάφο και προσκυνούν. Όλες οι τηλεοράσεις και τα δίκτυα καλύπτουν γεγονότα σαν κι αυτά και ψευδώς μαρτυρείται μια αμαρτωλή ομόνοια πίστης, μια αισχρή αδερφότητα πίστης, μια παράνομη αδερφική αγάπη, που μπερδεύει τον κόσμο και καθιστά το κήρυγμα του ταπεινού παραδοσιακού πιστού παπά ότι η ορθοδοξία είναι η μόνη πίστη που σώζει ασθενικό και γραφικό. Ξεπερασμένο!

Ξεπερασμένο φαντάζει ένα τέτοιο κήρυγμα, όταν οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί ΟΗΕ, ΠΟΥ, συγχαίρουν και βραβεύουν τους αρχηγέτες της Ορθοδοξίας. Αυτοί παίρνουν βραβεία από τους ανθρώπους, δεν παίρνουν, όμως, βραβεία από τον Θεό! Η Χάρις της Κυρίας Θεοτόκου και του Χριστού τους έχει εγκαταλείψει τραγικά και πέφτουν κάθε μέρα σε λάθη πολύ βασικά, που αποτελούν κατάφωρη βλασφημία στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου! Η κατάσταση αυτή δεν τους επιτρέπει να προσεγγίσουν και να προσφέρουν στο ποίμνιο την φοβερή παράδοση της Εκκλησίας μας πάνω στην τιμή της Κυρίας Θεοτόκου! Τους λόγους των Πατέρων μας για την Κυρία Θεοτόκο οι σημερινοί ιερείς και δεσποτάδες δεν μπορούν και δεν θέλουν να τους προσφέρουν στον κόσμο!

Κι όμως αυτό το κήρυγμα αγιάζει τους ιερείς! Αυτό το ξεπερασμένο κήρυγμα επιβραβεύει ο Θεός! Αυτή ακριβώς η προσκόλληση στην τιμή της Κυρίας Θεοτόκου, δια του βιώματος και της μαρτυρίας την ορθόδοξης πίστης, εξασφάλισε για τον δικό μας πνευματικό πατέρα, ταπεινό ορθόδοξο λευίτη, π.Νικόλαο Μανώλη, τον Παράδεισο! Με την απλή και πηγαία του πίστη ο π. Νικόλαος σε αυτή την ομιλία λέγει τα εξής “προφητικά”: “Μέσα σε αυτά τα τριάντα ένα χρόνια, αμαρτωλός ων, ο χειρότερος των ιερέων …, αυτό που μπόρεσα να κάνω και, αν έχω κάποιο λόγο να πω στον Θεό, όταν θα με πάρει κοντά Του, όταν θα περνάω απ΄την Κρίση, θα πω ότι προσπάθησα να μην πω δικά μου πράγματα, να βιώσω όσο μπορούσα την Ορθοδοξία και να προσφέρω στα πνευματικά μου παιδιά και σε όσους με άκουγαν ορθόδοξους λόγους των Αγίων Πατέρων, τους λόγους του Ευαγγελίου και τις Παραδόσεις της Εκκλησίας, που όσο περνάει ο καιρός, βλέπω πόσο απόσταση έχουν από την πίστη των συγχρόνων χριστιανών. Και δεν μιλάω μόνο για το λαό αλλά μιλάω, δυστυχώς, και για τους ιθύνοντες αυτής της εκκλησίας.”

Συντεταγμένες μαζικής μετάνοιας, λοιπόν, για τους ιερείς μας είναι να μην λένε δικές τους προσωπικές απόψεις, να βιώνουν την Ορθοδοξία και να προσφέρουν στο ποίμνιο την Πατερική Ορθοδοξία, τους λόγους του Ευαγγελίου και τις ιερές παραδόσεις. “Κάνε αυτά και σώζεσαι”, μας λέγει ο π. Νικόλαος από τον ουρανό.

Συνεχίζεται….

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Η βλασφημία της Υπεραγίας Θεοτόκου επισύρει την οργή του Κυρίου
Η βλασφημία της Υπεραγίας Θεοτόκου επισύρει την οργή του Κυρίου

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

17 Μάι

Στάρετς Ανατόλιος της ‘Οπτινα: Να μη φοβήσαι τις θλίψεις, αλλά μάλλον να φοβήσαι την ολέθριον αίρεσιν

Νὰ μὴ φοβῆσαι τὶς θλίψεις, ἀλλὰ μᾶλλον νὰ φοβῆσαι τὴν ὀλέθριον αἵρεσιν, διότι αὐτὴ εἶναι ποὺ μᾶς γυμνώνει ἀπὸ τὴν Θεία Χάρη καὶ μᾶς χωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστόν!

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.