Ελένη Καμπούρη

Η Ένωση Αθέων τώρα και στα δημόσια Πανεπιστήμια

εικόνα άρθρου: Η Ένωση Αθέων τώρα και στα δημόσια Πανεπιστήμια
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Ένωση Αθέων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Παιδεία και Θρησκεία”, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: “Η Ημερίδα προσβλέπει στο να ενημερώσει το κοινό στις μορφές και στην έκταση της εμπλοκής της θρησκείας στην κοινωνία και στην παιδεία, με έμφαση στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ θα υπάρχουν και εισηγήσεις για τις πρόσφατες νομικές εξελίξεις σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και το εναλλακτικό του.

Τέλος, υπάρχουν εισηγήσεις που αφορούν ζητήματα επίδρασης της θρησκείας στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα”. Τα πρόσωπα τα οποία συντόνισαν την συζήτηση, οι ομιλητές και αυτοί που απηύθυναν χαιρετισμό, αναφέρονται αναλυτικότερα στο δημοσίευμα. 

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα και διανύοντας μία από τις πιο κατανυκτικές περιόδους της Ορθόδοξης Πίστης, κάνει την εμφάνισή της μία νέα αντιχριστιανική δράση. Είναι αναμενόμενο βέβαια ο διάβολος να χώνει την ουρά του σε τέτοιες κατανυκτικές και σημαντικές περιόδους για την Ορθοδοξία. Η γνωστή σε όλους “Ένωση Αθέων” μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δράσεις, αφού όλοι γνωρίζουν την τακτική τους, να προκαλούν δηλαδή το θρησκευτικό συναίσθημα και την ιδεολογία των ορθοδόξων ελλήνων πολιτών. Ποιος δεν θυμάται το περίφημο γεύμα κρεατοφαγίας που διοργανώνουν κάθε μεγάλη Παρασκευή ή τις ατέρμονες προσπάθειές τους να διαγραφεί οτιδήποτε παραπέμπει σε χριστιανισμό; Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρονται στην σελίδα τους στο facebook: “Στις προτεραιότητες της Ένωσης είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους…..Διεξάγει εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού πάνω σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, όπως είναι το δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, η διάκριση βάπτισης από ονοματοδοσία και η δυνατότητα διαγραφής του θρησκεύματος από το ληξιαρχείο”.

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και φυσικά όλοι κρινόμαστε γι’ αυτές. Όμως είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται ότι καταπιέζεται η ιδεολογία τους ή ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά από το κράτος. Ξεχνούν φαίνεται σε ποιο κράτος βρίσκονται και ότι υπάρχει θρησκευτική ελευθερία. Μπορούν να απαλλάξουν τα παιδιά τους από το μάθημα των θρησκευτικών και κανείς δεν τους εμποδίζει σ’ αυτό, όπως κι ότι μπορούν να προβούν σε πράξη ονοματοδοσίας χωρίς να έχει προηγηθεί βάπτισμα. Επίσης, μπορούν όσοι θέλουν να διαγράψουν το θρήσκευμά τους από το ληξιαρχείο και γενικά πέφτουν στο κενό οι ισχυρισμοί τους περί καταπίεσης ή δήθεν διαφορετικής αντιμετώπισης λόγω της ιδεολογίας τους. 

Κατηγορούν για ρατσισμό όσους έχουν διαφορετική ιδεολογία και στάση ζωής απ’ αυτούς ενώ στην πραγματικότητα, αυτοί είναι που πολεμούν οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν. Κατηγορούν τους πάντες για προσηλυτισμό αλλά μάλλον αυτοί δείχνουν να προσπαθούν να προσηλυτίσουν τους θρησκευόμενους χριστιανούς. Οι ίδιοι προσπαθούν να επιβληθούν στους υπόλοιπους πολίτες κινούμενοι δραστήρια ακόμα και κάνοντας μαθήματα στην Υπουργό Παιδείας!

Αν νομίζουν λοιπόν, ότι η ελληνική πολιτεία και η επικρατούσα θρησκεία του κράτους, η Ορθοδοξία, τους καταπιέζει και τους εκφοβίζει τότε θα έπρεπε να μετακομίσουν σε κάποια ισλαμική χώρα και να δοκιμάσουν να εκφράσουν εκεί τα πιστεύω και τις θέσεις τους, απολαμβάνοντας τις δολοφονικές διαθέσεις του Ισλάμ ή να μετοικήσουν στα άθεα κράτη της Δυτικής Ευρώπης. Η Ορθοδοξία είναι η θρησκεία που δεν υποχρεώνει κανέναν να την ακολουθήσει. Όσοι όμως την ακολουθούμε είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να το κάνουμε και να απολαμβάνουμε την διδασκαλία της. 

Αγωνιζόμενοι για έναν δήθεν διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, τον οποίο σημειωτέον επιθυμούμε και εμείς αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να φαίνονται γραφικοί και κυρίως αγνώμονες προς τους Ελευθερωτές του Γένους μας. Όσο και αν τους κάθεται στο στομάχι, οι πρόγονοί μας το 1821 επαναστάτησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία και η προμετωπίδα όλων των Επαναστατικών Συνταγμάτων και όσων επακολούθησαν μέχρι τις μέρες μας αναφέρεται “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”. Αν ιδεολογικά δεν το ανέχονται, τότε ας το ανεχθούν ως Έλληνες για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης.

Η Ορθοδοξία είναι διαχρονικά συνδεδεμένη με τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τον πολιτισμό μας. Στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε ως Έθνος, η Εκκλησία στήριξε το Έθνος πνευματικά αλλά και υλικά και αυτό ούτε αλλάζει ούτε παραγράφεται. Αναρωτιόμαστε, γιατί τέτοιο μένος μόνο για την Ορθοδοξία και όχι για κάποιο άλλο δόγμα ή ομολογία; Όταν είσαι άθεος, πολεμάς οποιαδήποτε θρησκεία και δεν ασχολείσαι εμμονικά μόνο με μία. Όταν πολεμάς αποκλειστικά την Εκκλησία του Χριστού, λέγεσαι αντίχριστος και όχι άθεος.

Αυτό που είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, είναι ότι η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε δημόσια δομή, σ’ ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Θα μπορούσε να διοργανωθεί σε κάποια αίθουσα ή σε κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο. Αν ο Πρύτανης επέτρεψε σε τέτοιους κύκλους να χρησιμοποιούν την Πάντειο για να “ενημερωθεί” το κοινό, θα έπρεπε για λόγους ισότητας να παραχωρήσει τον ίδιο χώρο και για χριστιανικές ημερίδες. Άραγε γίνεται αυτό; 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τέλος τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία μας
Δύο δικαστικές αποφάσεις «αδειάζουν» την Αρχή Προστασίας για τα Θρησκευτικά και παγώνουν τα χαμόγελα της Ένωσης Αθέων
Η Νίκη των αθέων

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.