Επικαιρότητα

Η ενστικτώδης συμπεριφορά του γονέα θα αποβεί μοιραία ή ευεργετική;

εικόνα άρθρου: Η ενστικτώδης συμπεριφορά του γονέα θα αποβεί μοιραία ή ευεργετική;

Όπως οι γονείς θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, έτσι και ο Κύριος, η Παναγία και όλοι οι Άγιοι θέλουν να τα προστατεύσουν από πάσης φύσεως κινδύνους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η ενστικτώδης συμπεριφορά του γονέα θα αποβεί μοιραία ή ευεργετική;

του Ε.Π.

Σε μία εποχή που κυριαρχεί ο φόβος και ο τρόμος της επιδημίας του Covid-19, οι άνθρωποι ενεργούν με το ένστικτό τους, χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις των πράξεών τους και χωρίς φυσικά να σκέφτονται Αυτόν που κάνει κουμάντο (το αφεντικό θα μπορούσαμε να πούμε). Έτσι λοιπόν, φέρθηκαν ενστικτωδώς και αρκετοί γονείς των παιδιών στην πόλη των Χανίων την Κρήτης. Τα παιδιά που θα αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του σχολείου στην Εκκλησία, δυστυχώς θα αναγκαζόταν να βλασφημήσουν, καθώς σύμφωνα με το άρθρο (στο οποίο περιλαμβάνεται και η εγκύκλιος του υπουργείου) τα παιδιά της αντιπροσωπείας για να μπουν στον ναό θα πρέπει να τηρούν τα ισχύοντα (αντίχριστα) μέτρα της πολιτείας που αφορούν τα μέτρα εντός του Οίκου του Θεού.

Οι γονείς θέλησαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να «εκλεγούν» ως οι «τυχεροί» που θα αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του σχολείου στην Εκκλησία. Αυτό από τη μία πλευρά δείχνει τον φόβο και την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι άνθρωποι με την προπαγάνδα που προβάλλεται ασύστολα «πως στην Εκκλησία μεταδίδεται ο ιός». Από την άλλη πλευρά, οι γονείς ίσως με την πράξη τους αυτή, γλίτωσαν τα παιδιά τους από τη σοβαρή βλασφημία του Παναγίου Πνεύματος. Εμείς, όπως είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα των γονιών ώστε να αξιολογήσουμε την πράξη τους, όμως σε κάθε περίπτωση σαν katanixi.gr έχουμε καταθέσει τις θεολογικές μας γνώσεις και έχουμε αποδείξει ότι τα μέτρα εντός των ναών, αποτελούν μία κατάφωρη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος. Συνεπώς, με βάση την Αγία μας Πίστη και τη διαφύλαξη της Ορθοδοξίας ακέραιη, ο άνθρωπος ωφελείται από την αποχή του από την «Εκκλησία του Κορωνοϊού», διότι με τον τρόπο αυτό δε βλασφημεί και δεν αρνείται τη Χάρη του Κυρίου.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας βλέπουμε τα παιδιά να ζουν την παιδική τους ηλικία με έναν απόλυτα φυσιολογικό τρόπο, δηλαδή με ένα αίσθημα ανεμελιάς και ηλικιακής τρέλας, χωρίς να επηρεάζονται από την τρομοκρατία του Covid-19 (μάσκες και αποστάσεις). Όποτε θα μπορούσε να απευθυνθεί μία ερώτηση στους γονείς που επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά στην Εκκλησία προκειμένου να αποφύγουν τον “κίνδυνο” μετάδοσης του ιού, η οποία είναι η εξής: Τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν βρίσκονται στο σχολείο, τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, καθαριότητα, αποστάσεις κτλ); Οπότε, γιατί αγωνιούν οι γονείς μήπως και τα παιδιά τους δεν τηρούν τα μέτρα εντός των Εκκλησιών;

Άραγε, αγαπητοί μου γονείς, γιατί να οδηγήσουμε τις αθώες ψυχούλες στη βλασφημία του Παναγίου Πνεύματος; Μην ξεχνάτε ότι, όπως εσείς θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά σας, ακόμα περισσότερο θέλει να τα προστατέψει η Μητέρα Παναγία, οι Άγιοι τρεις Ιεράρχες που είναι οι προστάτες των παιδιών και φυσικά ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
ΟΧΙ στον φασισμό του αποφασίζω, πιέζω και διατάζω
«Λογική καί Πίστη» – Έννοιες ασυμβίβαστες;
– Ανταρσία για γέλια και για κλάματα
– Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας
– Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Ευστάθιος Αντιοχείας ο Ομολογητής

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Η μαχητικότητά του και η εμμονή του στην ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου τον έκαναν να ξεχωρίσει κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, όπου μαζί με τον Άγιο Αθανάσιο έλεγξαν το δόγμα της δυσσεβείας του Αρείου…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.