Ειρήνη Ιωαννίδου

Η εορτή της μετακομιδής του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο παρουσία ενός αιρετικού

εικόνα άρθρου: Η εορτή της μετακομιδής του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο παρουσία ενός αιρετικού
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Η θέση της Εκκλησίας είναι σαφής: «ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι» και όσoι περιφρονούν αυτή την τάξη τα επιτίμια είναι ιδιαιτέρως σοβαρά: καθαίρεση για τους κληρικούς, αφορισμός για τους λαϊκούς


Εορτάστηκε και φέτος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια η μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο [1]. Από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό διαπιστώσαμε με λύπη ότι την εορτή αμαύρωσε με την παρουσία του παπικός κληρικός.

Θυμόμαστε όλοι ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είχε κρατήσει την περίοδο του κορωνοϊού μία πλήρως ευθυγραμμισμένη στάση με τα μέτρα της κυβέρνησης. Τότε προσπάθησε να επιβάλλει σε κλήρο και λαό πολιτικές αντίχριστες. Σήμερα συνεχίζει ένα εξίσου καταστροφικό έργο που αποτελεί θέση των οικουμενιστών της Νέας Εποχής ο συνεορτασμός ορθοδόξων και παπικών στα πρώην «φραγκοκρατούμενα» νησιά του Ιουνίου.

Στις μέρες μας βέβαια υπάρχει ακόμη και «ἑβδομάς τῶν προσευχῶν ὑπέρ τῆς ἑνώσεως τῶν ἐκκλησιῶν». Στις συμπροσευχές αυτές αθωώνεται η ασέβεια των αιρετικών. Η θέση της Εκκλησίας είναι σαφής για τους παραβάτες «ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι» και όσοι περιφρονούν αυτή την τάξη τα επιτίμια είναι ιδιαιτέρως σοβαρά: καθαίρεση για τους κληρικούς, αφορισμός για τους λαϊκούς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το μητροπολιτικό δίδυμο της Ζακύνθου απειλεί τους ανεμβολίαστους ιερείς με αργία
Η Μητρόπολη Ζακύνθου απαγορεύει στους ανεμβολίαστους ιερείς να εξομολογούν

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.