Επικαιρότητα

Η επόμενη γενεά θα έχει καταργήσει το νηπιοβαπτισμό: Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την ονοματοδοσία

εικόνα άρθρου: Η επόμενη γενεά θα έχει καταργήσει το νηπιοβαπτισμό: Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την ονοματοδοσία

Πάει καιρός που έχουμε εννοήσει πού πάει το πράγμα. Στο ένα άκρο η δαιμονοποίηση και το τι θα πει ο κόσμος, που χαρακτήριζε την Ελληνική κοινωνία μεταπολεμικά, και στο άλλο άκρο το ξήλωμα της παράδοσης με κάθε τρόπο στη σύγχρονη εποχή.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

“Η πρακτική ορισμένων ληξιαρχείων στην Ελλάδα, να αναγράφουν στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών τη χειρόγραφη σημείωση «ονοματοδοσία», τακτική που υπονοεί ότι το παιδί δεν βαπτίστηκε, παραβιάζει το δικαίωμα της οικογένειας στη μη αποκάλυψη των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Με αυτό το σκεπτικό το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καταδίκασε τη χώρα μας και δικαίωσε μια οικογένεια Ελλήνων που ζει στην Οξφόρδη, οι οποίοι προσέφυγαν στο Στρασβούργο διαμαρτυρόμενοι ότι η χειρόγραφη σημείωση «ονοματοδοσία» στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της κόρης τους δίπλα στο όνομα της, υπονοούσε ότι δεν είχε βαφτιστεί.”

Ας δούμε ως παράδειγμα την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Οι ευρωπαϊκοί νόμοι, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Ελληνική κυβέρνηση βάφτισαν στην αρχή δικαίωμα τη μη αναγραφή του θρησκεύματος και έφτασαν στην επιβολή της υποχρεωτικότητας. 

Τότε περισσότερα από 3 εκατομμύρια Έλληνες ορθόδοξοι έβαλαν την υπογραφή τους, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος αυτός, θεωρώντας πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας η ομολογία της πίστεως. Τα αποτελέσματα γνωστά! 

Στο δημοσίευμα με τίτλο: “ΕΔΔΑ: Καταδίκη της Ελλάδος για την ονοματοδοσία” που σχολιάζουμε, επανέρχεται το ίδιο θέμα με διαφορετικό τρόπο. Ένα ζευγάρι με δύο μόνο υπογραφές αγωνίστηκε για το αυτό που θεώρησε δικαίωμά του: 

Η αναγραφή από κάποιο ληξιαρχείο της λέξης “ονοματοδοσία” στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως υπονοούσε “αβάπτιστο”, και αυτό τους ενόχλησε.

Έσυραν λοιπόν το Ελληνικό δημόσιο στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου καταδικάστηκε σε πρόστιμο 10.000€ και 1.800€ έξοδα δικαστικά.

Πέτυχαν με δύο μόνο υπογραφές ότι δεν πέτυχε η Εκκλησία με περισσότερες από 3.000.000 υπογραφές. 

Γιατί έγινε αυτό; Φυσικά επειδή το αίτημα των δύο περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Νέας Εποχής. 

Τελικά θεωρούμε αυτό το πρόστιμο βολικό. 

Οτιδήποτε παραπέμπει στο ξερίζωμα της ελληνορθόδοξης ταυτότητά μας  αποτελεί κοινή εντολή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, από το διευθυντήριο της Νέας Εποχής. 

Βούτυρο στο ψωμί τους λοιπόν η καταδίκη της χώρας. Θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση – συμμόρφωση και η επόμενη γενεά θα καταργήσει δια νόμου το νηπιοβαπτισμό, δίχως καμία αντίδραση

Καλή μετάνοια να έχουμε


Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.