Επικαιρότητα

Η εβραία Ντέμι Μούρ έγινε νονά σε ορθόδοξη βάπτιση!

εικόνα άρθρου: Η εβραία Ντέμι Μούρ έγινε νονά σε ορθόδοξη βάπτιση!

Ο οικουμενισμός μαίνεται ακατάκριτος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η γνωστή χολιγουντιανή ηθοποιός Ντέμι Μουρ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και ανάμεσα σε όλες τις άλλες καλοκαιρινές της δραστηριότητες βάφτισε και ένα μωρό στην Κρήτη. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, ποιανού μωρό, πώς και τι, γιατί ως γνωστόν μας ενδιαφέρει η εκκλησιαστική και μόνο είδηση.

Είναι τόσο προχωρημένος ο οικουμενισμός και η εκκοσμίκευση πια στην Εκκλησία μας, ώστε οι ιερείς δεν εξετάζουν καν αν οι γονείς και οι ανάδοχοι είναι βαπτισμένοι ορθόδοξοι; Ή μετά το Κολυμπάρι όλα αυτά άλλαξαν; Εκτός κι αν η Ντέμι Μούρ είναι ορθόδοξη ή κρυπτοχριστιανή και δεν το ξέραμε. Σε δημοσιεύματα διαβάσαμε, όμως, ότι έχει ασπαστεί την Καμπάλα. Όποιος ανάξια και απροϋπόθετα, χωρίς την προϋπόθεση της πίστης, μετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, όχι μόνο δεν ωφελείται, αλλά βλάπτει και τον εαυτό του και το πλήρωμα της Εκκλησίας, γιατί διαδίδει την εκτροπή.

Ο ανάδοχος ή νονός έχει ρόλο πνευματικό στη ζωή του παιδιού. Έχει υποχρέωση να κατηχήσει το παιδί στη χριστιανική πίστη και ζωή και είναι αυτός που εγγυάται στην Εκκλησία για την πίστη του νηπίου βαπτιζομένου! Αναλαμβάνει δε την ειδική φροντίδα μετά το βάπτισμα να τον μυήσει στην Ορθόδοξη πίστη μαζί με τους γονείς. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να γίνει νονός κάποιος που ανήκει σε διαφορετικό θρήσκευμα ή δόγμα, ενώ στη διαδικασία που προηγείται του μυστηρίου ο νονός καλείται να αποδείξει την πίστη του λέγοντας τρεις φορές το «Πιστεύω». Επίσης ανάδοχοι δεν μπορούν να γίνουν οι γονείς του παιδιού που είναι δηλωμένοι άπιστοι και άτομα τα οποία έχουν τελέσει πολιτικό γάμο. Είναι γεγονός ότι και αυτή την τελευταία πληροφορία δεν τη γνωρίζουν τα νέα ζευγάρια που τελούν σωρηδόν πολιτικούς γάμους, γιατί δεν το κηρύττει η Εκκλησία.

Είναι ντροπή να βλέπουμε τον ιερέα να φωτογραφίζεται με την χολιγουντιανή σταρ. Ντραπήκαμε, συσταλθήκαμε πραγματικά αντικρύζοντας το λειτουργό του Υψίστου να καμαρώνει για το πνευματικό ανοσιούργημα που προηγήθηκε. Ας σταματήσει η Εκκλησία της Κρήτης να μας λυπεί έως θανάτου. Δυστυχώς στα σπλάχνα της φιλοξένησε μια ληστρική Σύνοδο και έκτοτε η κρητική γη ωδυνάται. Να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν κωλύονται οι ιερείς και αρχιερείς του καιρού μας. Αντιθέτως ένα πιστοποιητικό βάπτισης ή γάμου αισχύνονται να ζητήσουν. Τέτοιες εντολές έχουν; Ή η ανθρωπαρέσκεια είναι ο σύμβουλός τους;

Είπε ο αββάς Ποιμήν: “Εκείνος που με κάθε τρόπο επιδιώκει τη φιλία των ανθρώπων απομακρύνεται εντελώς από τη φιλία του Θεού.” Η ανθρωπαρέσκεια δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ο Δαυίδ λέγει επ΄αυτού: “Ότι ο Θεός διεσκόρπισεν οστά ανθρωπαρέσκων. Κατησχύνθησαν, ότι ο Θεός εξουδένωσεν αυτούς” (Ψαλμ. νβ´ 5). Εδώ προφητεύεται ότι ο Θεός θα διαλύσει και θα διασκορπίσει, όπως το χνούδι που εκρίπτει ο άνεμος από προσώπου της γης, τους ανθρωπάρεσκους και τους ασεβείς. Αυτοί τότε θα αισθανθούν αισχύνη κι όχι εμείς, διότι ο Θεός θα τους εξουδενώσει ελέγχοντας το πάθος τους. Όπως σημειώνουν οι ερμηνευτές πατέρες θα τους καθαιρέσει ο Θεός και από το αξίωμα της Αρχιερωσύνης.

Ό Ίδιος ο Κύριος έλεγε στα πλήθη: “Λέγω δε υμίν· πας ος αν ομολογήση εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, και ο υιός του ανθρώπου ομολογήσει εν αυτώ έμπροσθεν των αγγέλων του Θεού· ο δε αρνησάμενός με ενώπιον των ανθρώπων απαρνηθήσεται ενώπιον των αγγέλων του Θεού.” (Λουκ. ιβ’ 8,9). Η ομολογία που ζητάει ο Κύριος δεν μπορεί να πηγάσει από την ανθρωπαρέσκεια, μάλλον το αντίθετο. Όποιος αρνηθεί τον Κύριο ενώπιον των ανθρώπων και ο Κύριος θα τον απαρνηθεί. Επομένως η ανθρωπαρέσκεια, που γεννά την δειλία, είναι ένα φοβερό πάθος που στραγγαλίζει την εν Χριστώ ελευθερία. Ο Κύριος μας ελευθέρωσε με την σταυρική Του θυσία κι εμείς σφιχτοδενόμαστε με τις αλυσίδες των παθών.

Στα άπαντα του Συμεών του Νέου Θεολόγου διαβάζουμε ότι η φιλοδοξία και ο έρωτας της κενοδοξίας φέρνουν την ανθρωπαρέσκεια που είναι: “ηδύσματα (γλυκίσματα) των εξ ανθρώπων επαίνων, υποκρίσεως ένδυμα, σπέρμα φιλαργυρίας εγκεκρυμμένον, και (…) επάνω δε τούτων απάντων έστω ανακειμένη φυσίωσις (αλαζονεία)”. Για μια πλούσια βάπτιση με χολυγουντιανούς σταρ, επιχειρηματίες και κροίσους ξεπουλάμε τα μυστήρια της Αγίας Εκκλησίας μας κατά κόρον στα νησιά μας κάθε καλοκαίρι. Αίσχος! Τώρα και με την πανορθόδοξη βούλα μιας ληστρικής Συνόδου, η οποία βέβαια αντιμετωπίστηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο μόνο από τους πατέρες της ιεροκανονικής Αποτείχισης.

Οι αξιέπαινοι μεν, όψιμοι δε, αγωνιστές της πίστεως, την προσβολή της οποίας βλέπουν μόνο στα κορονομέτρα ( πάλι καλά), αγνοώντας επιδεικτικά το Κολυμπάρι, ας ρίξουν το βλέμμα τους και στον Οικουμενισμό, που μαίνεται ακατάκριτος και οριζόντια πλήττει ανελέητα την Εκκλησία μας! Ας χρησιμοποιήσουν τα όπλα που τους προσφέρουν οι ιεροί, αγιοπνευματικοί κανόνες της Εκκλησίας μας, 31ος Αποστολικός και 15ος της Α΄-Β΄Συνόδου επί Μ.Φωτίου. Ας μην στρουθοκαμηλίζουν και το θαύμα της Αποτείχισης θα γίνει!
Η χάρις θα τους φωτίσει και θα τους πληροφορήσει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.