Ελένη Καμπούρη

Η ευγνωμοσύνη και η γαλήνη του κ.Ιερώνυμου

εικόνα άρθρου: Η ευγνωμοσύνη και η γαλήνη του κ.Ιερώνυμου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό; Ότι, δεν φτάνει που μας έχουν κουρελιάσει οι κυβερνώντες, ο ίδιος ο κ.Ιερώνυμος τους ευχαριστεί δημόσια γι’ αυτό.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Η ευγνωμοσύνη και η γαλήνη του κ.Ιερώνυμου

Της Ελένης Καμπούρη

Μας πληγώνουν. Κάθε μέρα μας πληγώνουν ολοένα περισσότερο και μας απογοητεύουν. Και δεν μιλούμε φυσικά γι’ αυτούς που μας ζαλίζουν όλη μέρα από τα ΜΜΕ, τους γνωστούς τηλεαστέρες της πολιτικής και της ιατρικής, αλλά για τους ταγούς της ΔΙΣ, οι οποίοι, με όχημα την αγάπη και κάποιες σκόρπιες φράσεις από το Ευαγγέλιο, καπηλεύτηκαν την Πίστη μας και την υπομονή μας.

Συνεργάστηκαν και συνεχίζουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση με τρόπο αδιανόητο για όλη την Ορθοδοξία. Περιμέναμε να ανοίξουν οι Ναοί για να ανακουφιστεί ο κόσμος από την ψυχολογική πίεση που του επιβάλλουν και τελικά το θέατρο του παραλόγου επαναλαμβάνεται. Μασκοφορία ξανά μέσα στο Ναό, με τα άτομα να εκλιπαρούν να μπουν μέσα και ο πορτιέρης να τους το απαγορεύει, γιατί, όπως μας λένε, αν μπούμε πολλοί μέσα στον Οίκο του Υιού, θα κολλήσουμε σίγουρα ιό, διότι πολύ απλά αρνούνται την σωστική δύναμη του Παντοδύναμου Κυρίου μας. Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο εξωφρενικό; Ότι, δεν φτάνει που μας έχουν κουρελιάσει οι κυβερνώντες, ο ίδιος ο κ.Ιερώνυμος τους ευχαριστεί δημόσια γι’ αυτό, γιατί όπως αναφέρει βρέθηκε η χρυσή τομή και “ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει την γαλήνη”. Μας τσαλαπατούν και μας εξευτελίζουν καθημερινά κι αυτοί νιώθουν και ευγνωμοσύνη. Ποια γαλήνη νιώθουν, όταν εκατομμύρια πιστών θα μείνουν αλειτούργητοι, ανεξομολόγητοι και ακοινώνητοι; Μας ρίχνουν ψίχουλα στο πρόσωπο και αυτοί νομίζουν ότι τρώνε παντεσπάνι. Βλασφημούν και υβρίζουν μέρα-νύχτα τα Ιερά και τα Όσιά μας κι αυτοί, παρόλο που υποτίθεται πως υπηρετούν τον Κύριό μας, συνεχίζουν να νιώθουν ικανοποίηση και πληρότητα ακούγοντας τις βλασφημίες και τις ασέβειες. Αυτό πώς ονομάζεται στην εκκλησιαστική γλώσσα; Ας θυμηθούμε το χαστούκι του Αγίου Νικολάου στον Άρειο και την αντίδραση του Αγίου Παϊσίου στον βλάσφημο φοιτητή της θεολογίας. Δεν απαιτούμε να τους χαστουκίσουν αλλά τουλάχιστον ας αντιδράσουν δυναμικά.

Συνεργαστήκαμε στην μασκοφορία που μας επέβαλαν από την κυβέρνηση σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας και δυστυχώς το ανεχτήκαμε και για τα παιδιά μας, παρόλο που μας λούζουν με κοσμητικά επίθετα τύπου “ψεκασμένοι”. Εννοείται ότι αρνούμαστε να μασκοφορεθούμε μέσα στους Ιερούς Ναούς και ευτυχώς για εμάς αποχωρήσαμε νωρίς-νωρίς από όλη αυτήν την παράνοια της νέας μεταπατερικής εκκλησιολογίας. Κολυμπάρι, σχισματοαίρεση, οικουμενισμός, νεοβαρλααμισμός, μασκοφορία και χίλια μύρια κακά βρέθηκαν στο διάβα μας αλλά δόξα τω Θεώ δεν μας άγγιξαν, γιατί μας σκεπάζει η Αποτείχιση των Αγίων Πατέρων, δι’ ευχών του πνευματικού μας π.Νικόλαου Μανώλη. Έχουμε ασπίδα προστασίας τον ίδιο τον Ένοικο των Ιερών Ναών, όσο ακολουθούμε τις διδαχές Του και το Θείο θέλημά Του. Τα άδεια στασίδια, οι κορδελοδεμένες εικόνες, τα αντισηπτικά στην είσοδο των Ναών, οι μάσκες και το αυστηρό face control δεν μας αφορούν και δεν τα ασπαζόμαστε. Το αποδείξαμε όταν αποτειχιστήκαμε ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών Αγίων. Αυτούς μιμούμαστε και αυτούς έχουμε ως οδοδείκτες. Αυτό που μας φοβίζει είναι να μην πλανηθούμε κι όχι τόσο αν θα νοσήσουμε από covid ή από άλλο ιό, παλιό ή νέο. Εξάλλου, όλοι είμαστε φθαρτοί και ευάλωτοι απέναντι στις αρρώστιες και τις λοιμώξεις. Κανείς μας δεν ισχυρίστηκε ότι εμείς δεν κολλάμε επειδή κάνουμε πνευματικό αγώνα. Προσέχουμε και εφαρμόζουμε τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά αν ο Θεός επιτρέψει να νοσήσουμε, τότε θα πούμε να ‘ναι ευλογημένο και γεννηθήτω το θέλημά Του.  

Πού πήγε η φλόγα της Πίστης; Χριστιανομάχοι, καταδότες και ασεβείς έχουν ταράξει θυελλωδώς την ζωή μας. Εργαλειοποιούν έναν ιό και μας αφαιρούν το βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, την ελευθερία. Απειλές και πρόστιμα μας ακολουθούν κατά πόδας. Ποιοι περιμένουμε να μας σώσουν και να μας φροντίσουν; Αυτοί που επιτρέπουν τον συνωστισμό στις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ, όπως και την αθρόα είσοδο παρανόμως εισελθόντων μεταναστών από τον Έβρο; Αυτοί κυκλοφορούν και μπαίνουν ανενόχλητοι χωρίς μάσκες, sms και χαρτί μετακίνησης, κι εμείς για να εκκλησιαστούμε όπως πρέπει, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε πρόστιμο και να μας σέρνουν στα δικαστήρια. Αυτοί λοιπόν δεν θα μας σώσουν, ούτε νοιάζονται για την υγεία μας, οπότε δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα λυσσούν στη τηλεόραση και στις συνεντεύξεις τους υβρίζοντας το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και θα πρέπει ο κ.Ιερώνυμος και οι συν αυτώ να νιώθουν και ευγνωμοσύνη ή ανακούφιση γι’ αυτό; Αυτό είναι εκτός πάσης λογικής. Μας κουράσατε, μας πληγώνετε, μας απογοητεύετε, μας αγανακτήσατε. Φτάνει πια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ζει Κύριος ο Θεός προς πείσμα όλων των άθεων, των αιρετικών και των μασόνων
Με ποιο τρόπο διαφυλάττει η Ιερά Σύνοδος το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;
Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας
Θα στηρίξει η Ιεραρχία τη γενναία στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας να κηρύξει την εκκλησία υπό διωγμό;
Ο αντίχριστος εχθρός περικύκλωσε τον Άγιο Ανδρέα Πάτρας
Κυθήρων Σεραφείμ: Η πορεία της πολιτικής ηγεσίας της Πατρίδος μας, κατευθύνεται προς την μεγάλην λεωφόρον της Παγκοσμιοποιήσεως
Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;
Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο
Να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις “μεμονωμένες και απομονωμένες φωνές” που προσβάλει ο κ. Κονιδάρης
Επιστολή Μητροπολίτου Κυθήρων προς την Ιεράν Σύνοδον
Συνοδικότητα ή φασισμός;

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να έχουν λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή τα ζώα;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Ο παπισμός ως αίρεση και στερούμενος της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος πέφτει για άλλη μία φορά σε μωρίες και γραφικότητες, επιτρέποντας τα ζώα να συμμετέχουν σε “ακολουθίες”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.