Επικαιρότητα

Η φιλοπαπική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής

εικόνα άρθρου: Η φιλοπαπική συνεργασία της Αρχιεπισκοπής

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Ρωμαιοκαθολική καλλιτέχνιδα θα ψάλει στη δημοτική τον Επιτάφιο θρήνο με τις ευλογίες της Αρχιεπισκοπής

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Διαβάζουμε σε πρόσφατο δημοσίευμα πως ετοιμάζεται βίντεο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο youtube που θα ακούγονται τα εγκώμια της Μ. Εβδομάδας. Ωστόσο, η πονηριά της Αρχιεπισκοπής για μια ακόμη φορά είναι ξεδιάντροπη επιβεβαιώνοντας το φιλοπαπικό της πρόσωπο. Όπως ανακοινώθηκε, τους ύμνους θα τους ψάλουν ο κ. Παναγιώτης Πετράκης και η Ρωμαιοκαθολική κ. Μαρία Κορινθίου! Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν σταμάτησε σε μια επιλογή που σκανδαλίζει τον πιστό λαό του Θεού, αλλά πολλαπλασίασε τον σκανδαλισμό δίνοντας εντολή να γίνει η ερμηνεία του Επιτάφιου θρήνου στα νεοελληνικά!

Για να κατανοήσουμε τον ανίερο χαρακτήρα αυτής της πράξης της Αρχιεπισκοπής, πρέπει να αναλογιστούμε ότι μέσα από πλήθος καταξιωμένων ιεροψαλτών ανά την Ελλάδα διάλεξε ανθρώπους της δημοσιότητας και πόσο μάλλον μία μη Ορθόδοξη γυναίκα! Η κ. Κορινθίου είναι απολύτως ελεύθερη να επιλέξει το θρήσκευμά της, και σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε την ίδια. Αντιθέτως, στη συγκεκριμένη δημοσίευση το βάρος πέφτει καθαρά στην Αρχιεπισκοπή και στους συνεργάτες της. Βλέπουμε πως τα “μεγάλα κεφάλια” της Διοικούσας Εκκλησίας εκεί κάτω στην Αθήνα δεν ενδιαφέρονται ούτε για την ψαλτική παράδοση της Εκκλησίας μας, ούτε για την ερμηνεία των λειτουργικών κειμένων από μετάφραση, ούτε και για την ερμηνεία τους από αιρετικούς και εχθρούς της Ορθοδοξίας!

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αρχιεπισκοπή επέλεξε τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα για να συμμετάσχει σε βίντεο που θα δημοσιευτεί στο κανάλι της. Η κ. Κορινθίου, που όπως προαναφέραμε, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει το θρησκευτικό δόγμα που θα ασπαστεί, έχει ενσαρκώσει τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα στο πρόσφατο βίντεο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στο συγκεκριμένο βίντεο ερμήνευσε τα λόγια της Μπουμπουλίνας λέγοντας επί τέσσερις φορές «Ευλογητός ο Θεός». Ποιος Θεός άραγε; Ο πλάνος θεός του Παπισμού ή ο Ένας και Αληθινός Θεός της Ορθοδοξίας που υποτίθεται διακονούν οι εκκλησιαστικοί ταγοί στην Αθήνα; Θα πει κάποιος «δεν πειράζει, η Αρχιεπισκοπή επέλεξε απλά μία ηθοποιό να ενσαρκώσει έναν ρόλο». Κάποιος μπορεί να συμφωνήσει, αλλά μήπως η συνεργασία αυτή ήταν ο πρόδρομος της επόμενης επιλογής για την ερμηνεία του Επιτάφιου Θρήνου; Μήπως τελικά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει ως κριτήριο το Ορθόδοξο βάπτισμα για τις συνεργασίες της; Απλός λογισμός είναι…

Στην katanixi.gr έχουμε δημοσιεύσει αναρίθμητες φορές τον δρόμο που έχουν χαράξει οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τόσο ως προς τις σχέσεις που πρέπει να έχουμε με τους αιρετικούς, όσο και για το αν είναι σωστό να μεταφράζονται στη δημοτική τα λειτουργικά κείμενα. Η Αλήθεια είναι μία και δεν αλλοιώνεται, ακόμη και αν προσπαθεί με πονηρά τεχνάσματα για το αντίθετο η Αρχιεπισκοπή και κάθε Αρχιεπισκοπή!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.