Επικαιρότητα

Η φοβία του “Σουλτάνου”

εικόνα άρθρου: Η φοβία του “Σουλτάνου”

Ο Σταυρός που είναι φωτεινός έχει ενοχλήσει το “σκοτεινό” μάτι του “Σουλτάνου”.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο φωτεινός Σταυρός είναι η φοβία του “Σουλτάνου” και η αγάπη η δική μας. Είναι απόλυτα λογικό και επόμενο το ότι έδωσε το στίγμα του ο Σταυρός μόλις τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής, σε μικρή απόσταση από τη μικρή κωμόπολη Νέα Βύσσα και δίπλα ακριβώς στην Ελληνοτουρκική μεθόριο. Ο Σταυρός είναι ορατός κυρίως τη νύχτα στην Αδριανούπολη και σε μεγάλη ακτίνα γύρω του προς όλες τις άλλες περιοχές.

Ο Σταυρός που είναι φωτεινός έχει ενοχλήσει το “σκοτεινό” μάτι του “Σουλτάνου”. Ήταν αναπόφευκτο αυτό που συνέβει από τη στιγμή που “Σουλτάνος” νυχθημερόν έχει στραμμένο το ένα μάτι του προς τον Έβρο και το άλλο προς το Αιγαίο. Από όλα τα περάσματα σχεδιάζει να διαβεί προς την Ελλάδα. Όπου βρεί βατό και ανοιχτό πέρασμα από τον φράχτη στον Έβρο και όπου βρεί καραβάκι ή βάρκα και φουσκωτό προς το πέλαγος, μας στέλνει διαρκώς τους απρόσκλητους “επισκέπτες”. Η αλαζονεία του “Σουλτάνου” χρόνια τώρα εκδηλώνεται με την επίδειξη της ισχύος για τη μόνιμη κυριαρχία του από αέρος και θαλάσσης, στα νησιά και στους βράχους, όπως και στην ξηρά, κυρίως στα σύνορά μας. Ο Σταυρός λοιπόν αγιάζει τις δικές μας ψυχές και όλα όσα ο “Σουλτάνος” Ερντογάν επιβουλεύεται, κυρίως τα νησιά του Αιγαίου, τις βραχονησίδες και τον Έβρο μας. Αγιάζει την πατρίδα μας ολόκληρη, τους κατοίκους και τους φρουρούς των συνόρων μας.  

Η μεγαλύτερη φοβία του Ερντογάν είναι ο Σταυρός και η Παναγία που φυλάσσουν την πατρίδα μας. Για εμάς είναι προστασία και για τον εχθρό μας είναι μόνιμη φοβία. Έτσι λοιπόν για να αντιμετωπίσει τη φοβία του και την απειλή που αισθάνθηκε από τη θέα του Τιμίου Σταυρού, επικοινώνησε με την ισχυρή “προστασία” του, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να της θέσει το μείζον ζήτημα του Σταυρού και πώς θα απαλλαγεί προφανώς από αυτόν τον προσωπικό του εχθρό. Η βιντεοδιάσκεψη που έγινε με την προστάτιδά του, δεν πρόκειται να τον απαλλάξει από τη φοβία του, αλλά θα θέσει στο “αέρινο τραπέζι” της τηλεπικοινωνίας τους όλα τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και του Έβρου.

Οι εφημερίδες αναφέρουν ότι ο “Σουλτάνος” φοβάται για τη ζωή του και έχει πάρει τα πιο σύγχρονα μέτρα προστασίας για να προστατευθεί από μια απόπειρα κατά της ζωής του. Κυρίως φοβάται μην πέσει θύμα δολοφονίας από δηλητηρίαση. Έτσι λοιπόν απολαμβάνει της μεγάλης προστασίας μιας «ειδικής μονάδας δηλητηρίασης» και της ομάδας πέντε ατόμων μαζί με τον προσωπικό γιατρό του, στο Προεδρικό του Μέγαρο ώστε να περνούν από ειδικούς ελέγχους τα φαγητά και τα ποτά του. Υπερέχει στην τεχνογνωσία του συγκεκριμένου θέματος και είναι στα μέτρα προστασίας πιο μπροστά από όλες τις άλλες χώρες η ομάδα του. Αλλά δεν έχει ιδέα για την αληθινή προστασία από τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό και δεν μπορεί να υπερέχει αυτής της ειδικής προστασίας που απολαμβάνουμε εμείς ως Έθνος.

Το Μοναστήρι προς τιμήν της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, μια ανάσα από την Αδριανούπολη και ανάμεσα στα Ελληνικά φυλάκια της μεθορίου. Εδώ στα σύνορά μας, η Αγία Σκέπη μας Παναγία με το δικό της άγιο “στρατό” τους αγγέλους και τους αγίους, φρουρεί και σκεπάζει όλο το Έθνος μας, προστατεύει τον στρατό μας και τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής.

Στο μοναστήρι που βρίσκεται στην τοποθεσία «Αγ. Παρασκευή», σύμφωνα με την τοπική παράδοση, πριν γίνει η χάραξη των συνόρων μας, η Αγία Παρασκευή εμφανίστηκε σε ένα χωρικό και του υπέδειξε τον τόπο αυτό που βρισκόταν η θαμμένη θαυματουργή εικόνα της. Η Αγία του έδειξε επίσης σε όραμα το πώς θα γίνει αργότερα ο τόπος αυτός και του είπε: «Εδώ θα γίνει το μοναστήρι μου…». Στο σημείο εύρεσης της αγίας εικόνας της ανέβλυσε αγίασμα που υπάρχει μέχρι και σήμερα και έχει θαυματουργικές ιδιότητες, ιδιαίτερα στις παθήσεις των οφθαλμών. 

Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες θεωρούν την Αγία Παρασκευή ως προστάτιδά τους στην επιτέλεση του δύσκολου έργου τους. Έτσι, προσέρχονται τακτικά οι στρατιώτες από τα παρακείμενα φυλάκια, στην ανδρική Ιερά Μονή για να προσευχηθούν και να μετέχουν του εκκλησιασμού τις Κυριακές και τις εορτές. 

Για τους φύλακες των συνόρων μας και την ολόκληρη την πατρίδα μας παρακαλούμε με τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού, που μπορούμε να τους διαβάζουμε κάθε Παρασκευή, ημέρα αφιερωμένη στο Σταυρό, να μας διαφυλάξει και να μας αγιάσει με τη δύναμή Του. 

«Χαῖρε Σταυρέ, οἰκουμένης φύλαξ, χαῖρε, ἡ δόξα τῆς Ἐκκλησίας. Χαῖρε, ὁ πηγάζων ἀφθόνως ἰάματα, χαῖρε, ὁ φωτίζων τοῦ κόσμου τά πέρατα.»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
Πινέζα στον χάρτη
Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε «μεγάλη» σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας
Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
Τι θα πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει;
Η Αγία Σοφία είναι μόνο η αρχή
ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΗ
Η Παναγία Σουμελά και η Αγια-Σοφιά στην εκμετάλλευση του Ερντογάν
Εθνική αποδόμηση! Η Αγια-Σοφιά τζαμί κι εδώ τα τζαμιά ανακαινίζονται
Μέτοικος, Με αφορμή την ύβριν του Ναού της Αγίας Σοφίας

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.