Αφιερώματα

Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας και τα γενέθλια του Γέροντα

εικόνα άρθρου: Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας και τα γενέθλια του Γέροντα

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 58 ετών από την γέννηση του μακαριστού και ομολογητή Γέροντά μας, τιμούμε την παρακαταθήκη του

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη γιορτή της Πεντηκοστής, γιατί η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Σε μια από τις αξέχαστες ομιλίες που είχε κάνει ο μακαριστός ομολογητής Γέροντάς μας, πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης, πίσω στο 2014, ήταν και τότε μέρες που εγκαινιαζόταν η καθιέρωση του ψυχόλεθρου GAY PRIDE στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη. Μας έλεγε τότε πως στην Ορθοδοξία γιορτάζουμε μόνο τα Γενέθλια του Σωτήρος, της Θεοτόκου, του Προδρόμου και του Γέροντα!

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 58 ετών από την γέννησή του δικού μας μακαριστού και ομολογητή Γέροντα, τιμούμε το μυστήριο της πνευματικής πατρότητος, την παρακαταθήκη του, και αναπέμπουμε δόξα στον Άγιο Τριαδικό Θεό, που δια του Γέροντός μας αξιωθήκαμε να ξαναμπούμε στο στίβο του πνευματικού αγώνα εν συνειδήσει.

Η ορθόδοξη πίστη πρέπει να συνοδεύεται από ορθοπραξία, από το μυστηριακό βίωμα, αλλιώς εκπίπτει σε πρότυπα όπως των αιρετικών.

Ο ρόλος του απλανούς οδηγού είναι κρίσιμος σε αυτή την πορεία και εμείς αξιωθήκαμε έναν γέροντα υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση.

Έχουμε γράψει και άλλοτε, τα χαρίσματά του ήταν πολλά και εν πολλοίς άγνωστα σε πολλούς, ο τρόπος όμως που αξιοποίησε την ανατροφή που του έδωσε ο πολυσέβαστος παπα-Χαράλαμπος και η Πρεσβυτέρα Ζαχαρούλα, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Η επιδέξια καλλιεργημένη εν Χριστώ ψυχή του στην οικογένεια και το αγέρωχο του χαρακτήρος του σμιλεύτηκαν από τον πνευματικό του πατέρα, τον Γέροντα Αγάθωνα τον Κωνσταμονίτη, τόσο επιδέξια, που τον αξίωσαν να θεμελιώσει γερά πάνω στους δύο πυλώνες, εκείνους της ταπεινώσεως και της ανυπόκριτης υπακοής στο πρόσωπο του Γέροντα. Τον αξίωσαν να εδραιώσει ένα πνευματικό ανάστημα, ώστε στην κρίσιμη ώρα έμελλε να αποδειχθεί ένας από τους Διόσκουρους της Αποτείχισης στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Α.Π.Θ. πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Ζήση, όταν κλήθηκαν να σηκώσουν στους ώμους τους την ορθόδοξη ομολογία σε καιρό παναιρέσεως.

Η Αγιοπατερική, Ιεροκανονική & Ευλογημένη Αποτείχιση, η τελευταία πράξη αντίστασης εντός της Εκκλησίας σε καιρό αιρέσεως, στην εποχή μας συκοφαντείται από Επισκόπους, Κληρικούς, θεολόγους και λαϊκούς, οι οποίοι ασπάζονται “γυμνή την κεφαλή” το δαιμονικό Ευαγγέλιο της παναίρεσης του οικουμενισμού.

Σπιλώνεται ανεπιγνώστως από ζηλωτές που πάσχουν από έλλειμμα υπακοής και ταπεινώσεως.

Εμείς το λείμμα, το μικρό ποίμνιο, σταθεροί στην Παρακαταθήκη του ομολογητή Γέροντά μας, μένουμε σταθεροί στο θυσιαστικό παράδειγμά του και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα στο πλευρό του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ., π. Θεοδώρου Ζήση, με την ευχή του μακαριστού ομολογητή Γέροντά μας.

Να αξιωθούμε όλοι μαζί, μαζί του στον Παράδεισο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το ασφαλές καταφύγιο της Ιεροκανονικής Αποτείχισης εν καιρώ αιρέσεως
Ιεροκανονική Αποτείχιση-Το επιστέγασμα μιας Ορθόδοξης ποιμαντικής πορείας και βιοτής
Φάρος ομολογίας

Σχετικά άρθρα

Αυτί εφημερεύον

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Επετειακό ποίημα αφιερωμένο στα 35 έτη από την χειροτονία εις πρεσβύτερον του μακαριστού γέροντά μας, π.Νικολάου Μανώλη

Αφιερώματα

21 Ιούν

Το θαύμα

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Ποίημα αφιερωμένο στην ημέρα γέννησης του μακαριστού γέροντά μας, π.Νικολάου Μανώλη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.