Ελευθέριος Κοσμίδης

Η γκαρνταρόμπα του Πατριάρχη

εικόνα άρθρου: Η γκαρνταρόμπα του Πατριάρχη
Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η οικουμενιστική Φαναριώτικη κουλτούρα σε όλο της το μεγαλείο!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Επειδή ζούμε στην εποχή της υπερβολής και του παράλογου, είναι χρήσιμο ορισμένες φορές να αποκωδικοποιούμε κάποια δημοσιεύματα, ώστε να μπορεί ο πιστός λαός να διακρίνει τη διαδρομή μιας είδησης, τον αντικειμενικό της στόχο και φυσικά το ενδεχόμενο σκάνδαλο που κρύβεται, αν κρύβεται, πίσω από αυτήν.

Διαβάσαμε λοιπόν μια είδηση στο orthodoxianewsagency, τ νεοπαγή και οικονομικά εύρωστο ενημερωτικό βραχίονα του Ιδρύματος Άγιος Μάξιμος ο Γραικός (άλλο ένα παρακλάδι της Βατοπαιδινής ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ).

Το μέσο κατανοούμε ότι ελέγχεται από την ΙΜ Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, άρα 100% από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η είδηση προέρχεται από τον Εθνικό Κήρυκα, ομογενειακή εφημερίδα στην Αμερική, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελεί μία (σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό), φίλα προσκείμενη προς το Φανάρι εφημερίδα. Τη φήμη πως αποτελεί δημοσιογραφικό γιουσουφάκι του ισχυρού άνδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής father Alex Καρλούτσου την απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας ως fake news.

(Οι επισημάνσεις στο ΚΕΙΜΕΝΟ δικές μας)

“Στην ιστορική Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στα Χανιά της Κρήτης, θεσπίζεται ένα πρωτοποριακό και σπουδαίο έργο ιστορικής κληρονομιάς, που δεν υπάρχει πουθενά στη Γη όμοιό του, το Ίδρυμα Μελέτης και Ερευνών «Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Αναπαράγει, λοιπόν, το Βατοπαιδινό πρακτορείο ειδήσεων το γεγονός της θέσπισης στην Ι.Μ. Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων, ενός Ιδρύματος.

Ποιο είναι αυτό το Ίδρυμα και ποιος ο σκοπός της ίδρυσης του;

“Στην ιστορική Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στα Χανιά της Κρήτης, θεσπίζεται ένα πρωτοποριακό και σπουδαίο έργο ιστορικής κληρονομιάς, που δεν υπάρχει πουθενά στη Γη όμοιό του, το Ίδρυμα Μελέτης και Ερευνών «Πατριάρχης Βαρθολομαίος». Μέσα του θα αποθησαυρισθούν και θα διαφυλαχθούν από τη φθαρτική διαδοχή του χρόνου, τα Αρχεία και τα Αντικείμενα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

Ενδεχομένως η ίδρυση ενός λαογραφικού μουσείου αρκούσε, αλλά οι μπαρόκ τίτλοι είναι στοιχείο της Φαναριώτικης κουλτούρας, η οποία παραδοσιακά στέκεται στον τύπο και αποκρύπτει επιδέξια την ουσία. Η επόμενη γραμμή αποτελεί την πιο χαρακτηριστική έκφραση αυτού που λέμε, “πληρωμένη δημοσίευση” ή advertorial. Από μόνη της η ιδέα χαρακτηρίζεται από την επιβεβλημένη για την Φαναριώτικη αυλή δόση προσωπολατρείας. Ο συντάκτης της κλείνει τα μάτια στην τραγική οικουμενιστική πραγματικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη, αγνοεί επιδεικτικά την αγωνιώδη του προσπάθεια να γραφτεί στις μαύρες σελίδες της εκκλησιαστικής μας ιστορίας ως αιρεσιάρχης και παρουσιάζει μια προκλητικά στρεβλή εικόνα (του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου), “του οποίου η πατριαρχία έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την πορεία της υπό τον ουρανό Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Το προσωπολατρικό κρεσέντο των εμπνευστών αλλά και του μέσου συνεχίζεται με τον προγραμματισμένο σκανδαλώδη εγκαινιασμό:

“Θα προσκληθεί να το εγκαινιάσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πιθανόν περί τον Οκτώβριο του 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Περιοδικού» του «Ε.Κ.»”.

Η Φαναριώτικη υποκουλτούρα έχει νομιμοποιηθεί και αποτελεί προαπαιτούμενο. Η πίτα της εξουσίας μοιράζεται στους ημετέρους, προσθέτοντας άλλη μια γραμμή στο βιογραφικό τους:
“πρόεδρος του Ιδρύματος θα είναι ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ. Στο μεγάλο αυτό έργο πρωτοστατεί ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός”.

Μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτει τους συσχετισμούς. Όταν ένα φέρελπις ιερομόναχος αποδείξει την αφοσίωσή του στο Φανάρι, ανέρχεται σε αξιώματα (πρωτοσύγκελος & ηγούμενος Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής), χτίζει βιογραφικό με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στο Πατριαρχικό ίδρυμα (σύμπτωση άραγε;) της Γενεύης, χειροτονείται επίσκοπος από τον ίδιο τον Πατριάρχη και… του χρωστάει ευγνωμοσύνη εφ’ όρου ζωής:
“ένας εκ των πλέον λογίων και ικανών ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, με άνετη εκφορά λόγου, με όραμα και ανοιχτούς ορίζοντες για το σήμερα και το αύριο της Εκκλησίας, η οποία πορεύεται με τα βήματα και τους παλμούς του Χριστού, αφού η Εκκλησία είναι το Είναι Του. Ο Επίσκοπος Δαμασκηνός επειδή τολμά και βλέπει πέρα από την επιγειοποίηση στην οποία οδηγούν ανθρώπινες αντιζηλίες και μικροψυχίες, αποτελεί την ανερχόμενη εφεδρεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Οι επόμενες γραμμές, όταν η πραγματικότητα είναι όπως της περιγράψαμε πιο πάνω, αποτελούν κατ’ εξακολούθηση βιασμό της κοινής λογικής.

Ο πιστός λαός έχει παροιμίες σχετικές1, αλλά η Φαναριώτικη κουλτούρα επιμένει να μας θεωρεί άλογα πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου και όχι λογικά πρόβατα αυτής.

“Για την εις Επίσκοπο εκλογή του δεν χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα μέσα και παρεμβάσεις, καθότι ούτε ο ίδιος γνώριζε περί αυτής”.

Τώρα μπορείτε διαβάζοντας την είδηση να αντιληφθείτε με ευκολία τι κρύβεται πίσω από μια φαινομενικά αθώα δημοσίευση. Όταν η γκαρνταρόμπα ενός Πατριάρχη βαφτίζεται “Ίδρυμα Μελέτης και Ερευνών, έργο ιστορικής κληρονομιάς, σημαντικό για την ιστορία μας και ωφέλιμο για τον τόπο”.

Όταν υπερτονίζεται η “ευλογία και έγκριση του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου”, ενώ θεωρείται κανονικότητα το να ιδρύει και να εγκαινιάζει ο ίδιος εν ζωή, ένα ίδρυμα με το όνομά του, αλλά να παρουσιάζεται δήθεν σαν πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού με την συνεισφορά του ίδιου του Πρωθυπουργού. Σαν να μην έφταναν τα αγάλματα, οι ανδριάντες και οι οδοί που του έχουν αφιερωθεί ήδη, ένας Θεός ξέρει μέσω ποιων υπογείων διαδρομών επιρροής.

Όταν η φιλοδοξία είναι ανεξέλεγκτη, τότε και η υπερβολή χτυπάει κόκκινο: αποτελεί μοναδικό ιστορικό ίδρυμα που θα διαφυλάξει μία τέτοια παγκόσμια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας μας”.

Όταν όμως έφτασε η ώρα η “ανερχόμενη εφεδρεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία”, ο Επίσκοπος Δορυλαίου, να μιλήσει για την πίστη, εκείνος είπε: σε μία τέτοια δύσκολη εποχή η Ορθοδοξία μιλάει καθημερινά στις ψυχές όλων μας (…) με ένα εμβόλιο αγάπης και αλτρουισμού ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου μας. Η Ορθοδοξία ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά σε όλους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Η υλική υποστήριξη, η προτροπή για τον δρόμο του Θεού και κυρίως η προσευχή είναι η δύναμη που προσφέρει η Ορθοδοξία προς την ανθρωπότητα“, παραλείποντας βεβαίως να αναφέρει πως είναι η μόνη οδός Σωτηρίας.

Η κάλπικη Φαναριώτικη κουλτούρα της αυτοαναφοράς, “του Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει” και της αυτοδικαίωσης, έχει πλέον αποκαλυφθεί εντελώς!

Η βαριά βιομηχανία της παραγωγής ακαδημαϊκών, Αρχιερέων και κυρίως προς Αρχιερατεία εκλόγιμων πρόθυμων Αρχιμανδριτών, προκαλεί και σκανδαλίζει ανεπανόρθωτα!

  • 1 Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Προς βαπτισμένους Ορθόδοξους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. “Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν” . Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος (γενν.σαν σήμερα)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.