Επικαιρότητα

«Η Ι. Σύνοδος θα αποφανθεί για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας»

εικόνα άρθρου: «Η Ι. Σύνοδος θα αποφανθεί για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας»

Από τον Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, Αναπληρωτή Προέδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, ήρθε η πρώτη αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας σχετικά με την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μετά την καταγραφεί στα Δίπτυχα του Μητροπολίτη Επιφανίου όπως ανακοίνωσε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος.

«Με βαθειά θλίψη η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δέχθηκε την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ να αναγνωρίση την σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να καταγράψει στα δίπτυχα της τον επικεφαλής αυτής Μητροπολίτη Επιφάνιο. Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας θα αποφανθεί για τις περαιτέρω αποφάσεις» δήλωσε στο ria.ru ο π. Νικόλαος.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
– ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο
– Διάγγελμα Πατρ. Θεόδωρου: Το βίντεο με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της «Εκκλησίας της Ουκρανίας» από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
– Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: «Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.» Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!
– Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατρ. Αλεξανδρείας για την μνημόνεση του σχησματικού Μητροπολίτη Κιέβου στα Δίπτυχα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.