Ελευθέριος Κοσμίδης
Η ιστορική μνήμη καλλιεργείται με βλασφημία στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας
16 Μαρ 2026
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη
Θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων της εξόδου του Μεσολογγίου με την έμπνευση του οικείου Μητροπολίτη να μετατρέψει σε εκθεσιακό χώρο έναν Ιερό Ναό
Η είδηση
Εγκαίνια επετειακής Έκθεσης Φορεσιάς – Οπλισμού Ιστορικών Κειμηλίων στο Αιτωλικό, που διοργανώνει η οικεία Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Όμιλο Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες» και της Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Ηλία Περγαντή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου ανακαινίσθηκε εκ βάθρων με πρωτοβουλία του Ομίλου Διαφύλαξης και Αναβίωσης της Ιστορίας του Αιτωλικού «Οι Ταξιάρχες». Τα μέλη του Ομίλου, με μεράκι, ιδιαίτερο ζήλο, προσωπική εργασία, και δωρεές ανέδειξαν τον Ιερό Ναό, όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Αμακιγιάριστη βλασφημία της Ιερότητας του Ναού
Οι συγκρητιστικές ενέργειες, οι νεωτερισμοί και η αυθαιρεσία των Επισκόπων στη σύγχρονη εποχή είναι αχαλίνωτες.
Ενίοτε μοιάζουν με άγουρους νεοσσούς που ξεπηδούν σαν από κλωσσομηχανή, ανατρέφονται στην προστατευμένη θερμοκοιτίδα ενός Μητροπολιτικού περιβάλλοντος, εμπεδώνουν και προβάλλουν απόψεις ξένες και αλλότριες προς την πίστη των Πατέρων στην Ελληνική ύπαιθρο που αγκομαχά.
Με εφόδια έωλες θέσεις αποφασίζουν και επιχειρούν να επιβάλουν ανίερες πρακτικές, ενώ αντιτάσσονται εναντίον όσων στοιχειωδώς αρνούνται να υποταχτούν σε ανεπίτρεπτους και απαράδεκτους νεωτερισμούς που προκαλούν και σκανδαλίζουν.
Η εθνική υπερηφάνεια για τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους δεν μπορεί να μετατραπεί σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να ξεπλύνει το δαιμονικό πνεύμα εκκοσμίκευσης, που θέλει τους Ιερούς Ναούς αποϊεροποιημένους.
Καλή Μετάνοια.
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI