Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ζήλεψε κάποιους ψευτοπαλικαράδες…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δίχως να είναι πραγματικά σε θέση να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας πρότασης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ζήλεψε, καθώς φαίνεται, κάποιους ψευτοπαλικαράδες και έκανε πρόταση που αρχικά προκαλεί έκπληξη, όπως διαβάζουμε στο άρθρο “Να φτιάξουμε Αγία Σοφία εκεί που θα γινόταν τζαμί στη χώρα μας”. 

«Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, σε απάντηση της ασεβούς προκλήσεως και προσβολής της Τουρκίας να μετατρέψει τον ιστορικό χριστιανικό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου και τη βοήθεια της ελληνικής Πολιτείας, σύσσωμος ο ελληνικός λαός να αναλάβει την ανοικοδόμηση νέου επιβλητικού ναού Της του Θεού Σοφίας, μάλιστα σε εκπλήρωση και του παλαιότερου Τάματος των ηρωικών προγόνων μας»

Μετά το πρώτο ευχάριστο ομολογουμένως ξάφνιασμα, βάζουμε κάτω τα κουκιά και προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα των πράξεων της Ιεραρχίας μας των  τελευταίων χρόνων. 

Ας υποτεθεί πως θα τολμήσουν να χτίσουν στη θέση του τεμένους το Τάμα του Έθνους, όπως προτείνει ο συγκεκριμένος όψιμος υπερασπιστής της Πίστης. Μάλλον, με την πρώτη δημοσίευση του al jazeera για κήρυξη ιερού πολέμου, περισσότερες πιθανότητες έχουν τα “παλικάρια” της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μεταμορφωθούν σε πρωτομάστορες που θα χτίσουν το δεύτερο (πρώην ακυρωθέν) Τέμενος στην Αθήνα. 

Με την Αγια- Σοφιά βρήκαν ευκαιρία να το παίξουν παραδοσιακοί, αλλά ο πιστός λαός πλέον γνωρίζει τους μισθωτούς ποιμένες. Ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα. Ὁ δἑ μισθωτὸς φεύγει, ὅτι μισθωτός ἐστι καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων (Ιω. ι΄ 9–16).


Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Άσπρο Μαύρο: Όταν η Εκκλησία ευλογούσε τα όπλα
– Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη
– Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
– Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Πώς καταδέχεστε ένας μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι…»
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;