Επικαιρότητα

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ποινικοποιεί τις παρελάσεις, αποφεύγει τη σημαία και το… λιβάνι

εικόνα άρθρου: Η κεντροδεξιά κυβέρνηση ποινικοποιεί τις παρελάσεις, αποφεύγει τη σημαία και το… λιβάνι

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε αποφασιστικότερα χτυπήματα στην Ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία του έθνους από οποιαδήποτε προηγούμενη σοσιαλιστική και αριστερόστροφη μηδενιστική διακυβέρνηση. Και αυτό, επειδή την βρήκε λαβωμένη και της έδωσε τη χαριστική βολή.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν διαβάσαμε στα μέσα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πως θα τελεστεί Θεία Λειτουργία αλλά όχι Δοξολογία στη Θεσσαλονίκη για τους τριήμερους εορτασμούς, ανησυχήσαμε σοβαρά για τη νέα κανονικότητα που επαγγέλλεται η κεντροδεξιά κυβέρνηση στον τόπο

Προξενεί αλγεινή εντύπωση η ευκολία με την οποία εκδίδονται σκληρές απαγορεύσεις και αυστηρές οδηγίες, όταν πρόκειται για τη σημαία, για το Σταυρό, για Εθνικές επετείους, λιτανείες, περιφορές αγίων εικόνων ή του Επιταφίου, εορτές εν γένει της Χριστιανοσύνης, τα μυστήρια και τα χριστιανικά σύμβολα. 

Με την κεντροδεξιά ΝΔ δεν εορτάσαμε 25η Μαρτίου, Άγιο Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, σήμερα 28η Οκτωβρίου και αύριο, όπως πάμε, δε θα γιορτάσουμε ούτε Χριστούγεννα. 

Γιορτάζουμε τη δίκη της δημοκρατίας έξω από το εφετείο με παρέλαση 20000 διαδηλωτών. Γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ με σοβιετικού τύπου συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μπορεί να μην αποδώσουμε τιμές στους ήρωές μας, ούτε στη δοξολογία δε θα πλησιάσουμε, αλλά θα αποζημιωθούμε στην παρέλαση των αριστερών κομμάτων στην αμερικανική πρεσβεία για το Πολυτεχνείο! 

Είναι γεγονός πως η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε αποφασιστικότερα χτυπήματα στην Ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία του έθνους από οποιαδήποτε προηγούμενη σοσιαλιστική και αριστερόστροφη μηδενιστική διακυβέρνηση. Αυτό επειδή την βρήκε λαβωμένη και της έδωσε τη χαριστική βολή. Επιχειρήθηκε εσχάτως να ποινικοποιηθεί η Θεία Κοινωνία με τη δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.  

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης στην Εστία:

Τό νά ἀκοῦμε πάντως τόν κυβερνητικό ἐκπρόσωπο νά συνδέει τό «ΟΧΙ » τοῦ Μεταξᾶ καί τῆς Ἑλλάδος μέ τόν «ὄχι» στόν κορωνοϊό ὅπως τό Πάσχα μᾶς καλοῦσε νά «σουβλίσουμε» τόν ἰό, εἶναι τοὐλάχιστον ἱλαρό! Ἔλεος! Καί ἡ ἀνοησία στήν ἐπικοινωνία ἔχει ὅρια.

Περαστικά 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.