…αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία των φυλακισμένων. Μέσω του σωματείου που ίδρυσε συνέβαλε στην αποφυλάκιση περίπου 14.000 απόρων κρατουμένων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση της κοίμησης (5-03-2020) του προστάτη των φυλακισμένων π. Γερβασίου Ραπτόπουλου έκανε τον γύρο του διαδικτύου καθώς ο π. Γερβάσιος ήταν πανελληνίως γνωστός για το τεράστιο κοινωνικό του έργο καθώς αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία των φυλακισμένων και μέσω του σωματείου που ίδρυσε συνέβαλε στην αποφυλάκιση περίπου 14.000 απόρων κρατουμένων.

Ευχόμαστε μαζί με τους χιλιάδες ευεργετηθέντες αποφυλακισμένους, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του π. Γερβασίου. Επίσης ευχόμαστε στην αδελφότητα Οσία Ξένη και στο ΔΣ και τα μέλη του Σωματείου «Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων», να συνεχίσουν το σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο του μακαριστού πνευματικού τους πατρός. Η κηδεία τελέσθηκε στις 7-03-2020.

…και η αλληγορία

Είναι κάτι φυλακές αλλιώτικες, πνευματικές, που κλείνει ο διάβολος τις ψυχές των ανθρώπων. Στις φυλακές αυτές τα χειρότερα κελιά προορίζονται για όσους πρόδωσαν την Αλήθεια, για όσους αντάλλαξαν την Ορθοδοξία με την αίρεση. Και κατά ένα περίεργο τρόπο στα κελιά αυτά μπαίνουν από απροσεξία και άνθρωποι με καλές προθέσεις που ξόδεψαν αδιάκριτα το κεφάλαιό τους και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν την εγγύηση. Μα σε εκείνα τα κελιά δεν υπάρχει π. Γερβάσιος να τους σώσει, αλλά και να υπήρχε, το ποσό της εγγύησης είναι τεράστιο. Απελπισία!

Και όμως, όλοι αυτοί οι κακόμοιροι φυλακισμένοι, αγνοούν πως το ποσό της εγγύησης είναι ανά πάσα ώρα στην διάθεσή τους και όποτε θέλουν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αρκεί να το θελήσουν. Οι ομολογητές Άγιοι Πατέρες γνωρίζοντας από την καλή και την ανάποδη τα κόλπα του μισάνθρωπου δεσμώτη, του διαβόλου, δημιούργησαν ένα καταπίστευμα στο οποίο συγκεντρώθηκε άπειρος θεολογικός θησαυρός, ικανός να πληρώσει τις όλες εγγυήσεις όλων των φυλακισμένων επί ασεβεία και αιρέσει. Το καταπίστευμα αυτό λέγεται Ιερά Αποτείχιση και καταβάλλεται άμα τη διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους επισκόπους, που αποδέχονται το Κολυμπάρι, την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας, κοκ. 

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του π. Γερβασίου. Καλή λευτεριά σε όλους τους φυλακισμένους…

Διαβάσαμε στο thestival.gr:


Εκοιμήθη ο προστάτης των φυλακισμένων π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος

Έφυγε από τη ζωή στις 3 τα ξημερώματα ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Είχε μεταφερθεί νωρίτερα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο προστάτης των φυλακισμένων, όπως ήταν γνωστός στο Πανελλήνιο, εκοιμήθη σε ηλικία 89 ετών. Ο π. Γερβάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία των φυλακισμένων. Μέσω του σωματείου που ίδρυσε συνέβαλε στην αποφυλάκιση περίπου 14.000 απόρων κρατουμένων.

Ποιος ήταν ο σεβάσμιος γέροντας που διακονούσε άπορους κρατούμενους φυλακών

Ο π. Γερβάσιος (κατά κόσμον Γεώργιος) Ραπτόπουλος γεννήθηκε το 1931 στον Αιμιλιανό Γρεβενών. Το 1950 πέρασε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Έγινε κληρικός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησε στις Μητροπόλεις Σιδηροκάστρου Σερρών, Θεσσαλονίκης, Σερρών & Νιγρίτης και Κασσανδρείας. Το 1966 ίδρυσε την Αδελφότητα «Η Οσία Ξένη» και το 1978 συστάθηκε η «Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων». Έχει επισκεφτεί όλες τις ελληνικές φυλακές και τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Αλβανία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στη Μαδαγασκάρη, στη Ρουμανία, στη Ρωσία, στην Αυστραλία κ.α.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Φοίβης της Διακόνου, ο οποίος βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της χριστιανικής αδελφότητας «Η Οσία Ξένη» (20χλμ επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας)

Διαβάστε περισσότερα εδώ