Ελευθέριος Κοσμίδης

Η κόντρα Μόσχας – Φαναρίου σχίζει την Ορθοδοξία και την Αφρική 

εικόνα άρθρου: Η κόντρα Μόσχας – Φαναρίου σχίζει την Ορθοδοξία και την Αφρική 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Κατώτεροι των περιστάσεων οι θρησκευτικοί μας ηγέτες… 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μας εξέπληξε δυσάρεστα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με τη χρονική στιγμή που επέλεξε να καθαιρέσει τον επικεφαλής της Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδα και να διακόψει την μνημόνευση του Πατριάρχη Μόσχας, αμέσως μετά το ταξίδι του στην Αμερική και φυσικά μετά την προσωπική επαφή στην Κύπρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. 

Τα αντίποινα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στις ενέργειες του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση της Ρωσικής πλευράς. 

Βλέπει ο πιστός λαός καλά τεκμηριωμένες θεολογικές θέσεις και από τις δύο πλευρές και δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα. 

Βλέπει Ορθόδοξοι να πολεμούν Ορθοδόξους με όπλα και σφαίρες, βλέπει και τους εκκλησιαστικούς του ταγούς να σκίζουν τον άρραφο χιτώνα του Χριστού, την Εκκλησία Του. 

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε σήμερα ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο και τι προβλέπουν οι κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά. 

Δε θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Το νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία είναι αποτέλεσμα επιλογών συγκεκριμένων προσώπων. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την ευθύνη τους.

Έπεται και συνέχεια οδυνηρή, η οποία θα πληγώσει το σώμα της Εκκλησίας. Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα και με το βλέμμα ήδη στραμμένο στο 2025, στην περιπόθητη κοινή Ανάσταση με τους παπικούς, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν να θεωρούνται από το Φανάρι παράπλευρες απώλειες. 

Σκασίλα διάρκειας… έως τέλους. 

Καλή Μετάνοια! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ισχύουν οι ποινές αιρετιζόντων κατά των Ορθοδόξων;
Δυτικοί ”Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.