Επικαιρότητα

Η Κύπρος στο πλευρό του κομματιαστή της Ορθοδοξίας Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά

εικόνα άρθρου: Η Κύπρος στο πλευρό του κομματιαστή της Ορθοδοξίας Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά

Ο Πατριάρχης που κομμάτιασε και δίχασε την Ορθοδοξία και δεν παλεύει για τα δίκαια ούτε της οικουμενικής Ορθοδοξίας ούτε του γένους των Ρωμιών, δεν αξίζει καμία απολύτως λύπηση και συμπαράσταση!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σπεύδουν διαγνωσμένοι οικουμενιστές και φιλοοικουμενιστές να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Πατριάρχη, να τον στηρίξουν, μη μπορώντας για άλλη μια φορά, να κρύψουν τα οικουμενιστικά τους φρονήματα.

O Πατριάρχης Κύπρου μετά το πέρας συνάντησης που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, με αφορμή την πρωτοβουλία του κινήματος για συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία και δεν επιθυμούσε να έχει επικοινωνία για το θέμα με τον Πατριάρχη, γιατί οι Τούρκοι παρακολουθούν τα τηλέφωνά τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατοικεί στην Τουρκία και ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμη και το ροχαλητό του ενοχλεί τους Τούρκους. Γι αυτό, τόνισε, πρέπει να κρατήσουμε κάπως σε απόσταση τον Πατριάρχη και να μην τον βάλουμε σε δύσκολες περιστάσεις. Είναι λεπτή αυτή η κατάσταση και δεν πρέπει να τον εμπλέξουμε σε αυτά. Έχουμε πλήρη επίγνωση της αποστολής του, ο ίδιος έδωσε μια άποψη για την Αγία Σοφία και καλό είναι να μείνουμε μέχρι εδώ. Τι θα πούμε εμείς είναι θέμα δικό μας, αλλά δεν πρέπει να μπλέξουμε κατ’ ουδένα λόγο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Κύπριος στην καταγωγή κος. Θεόδωρος Γιάγκου, δηλώνει ότι: Ο χριστιανικός κόσμος οφείλει να σταθεί δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Αγία Σοφία. Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζει ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης στρέφεται εναντίον της φιλοσοφίας της UNESCO και των παγκόσμιων πολιτισμικών αξιών. Και συνεχίζει: Η έντονη διαμαρτυρία από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου εκφράζει τη συνείδηση των Ορθοδόξων και του χριστιανικού κόσμου γενικότερα, ο οποίος καλείται να ενώσει τη φωνή του σε μία δυναμική διαμαρτυρία για την προστασία αυτού του μνημείου, του παγκόσμιου πολιτισμού» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου.

Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κος. Γιάγκου, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να στηρίξει, όπως πάντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χαρακτηρίζει έντονη την αναιμική αντίδραση του Πατριάρχη, που ουσιαστικά περιορίστηκε σε μία αναφορά στο ζήτημα σε ένα και μόνο κήρυγμα. Στο κήρυγμα αυτό, μάλιστα, αποκαλύπτει ο Πατριάρχης ότι το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το γνώριζε από το 2016 και από τότε είχε εκφράσει τις ανησυχίες του στον Διευθυντή των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Αλλά δε θέλουμε να σταθούμε εκεί. Θέλουμε να σταθούμε στην υποκρισία πολλών Ιεραρχών και πιστών που σπεύδουν να στηρίξουν στα δίκαιά του έναν αιματοβαμμένο Πατριάρχη. Έναν Πατριάρχη που για να προωθήσει τον οικουμενιστικό τρόπο ένωσης των χριστιανών ουνιτικώ τω τρόπω στην Ουκρανία, δεν φείσθηκε να γίνει ο ηθικός αυτουργός του φυσικού, πνευματικού και ηθικού διωγμού των Ουκρανών πιστών. Όχι μία Εκκλησία, αλλά ένα ολόκληρο Πατριαρχείο δε λυπήθηκε ο Πατριάρχης να τυραννίσει. Ο Βέκκος και ο Καλέκας είναι γατάκια μπροστά του! Κι αν η Αγία Σοφία είναι η καρδιά της ρωμιοσύνης, το Κίεβο και η Ουκρανία είναι το λίκνο του γένους των Ρως, που τίμησαν και εμεγάλυναν την Ορθοδοξία με εκατόμβες αγίων και μαρτύρων. Έπειτα, δεν ακούσαμε ποτέ τον κατά τα άλλα Οικουμενικό Πατριάρχη, να κάνει κάποια δήλωση στήριξης ή συμπαράστασης για το Κόσοβο, το άλλο λίκνο της Σερβικής Εκκλησίας που σπαράσσεται εδώ και καιρό. Εκεί κι αν έχει μνημεία ορθόδοξης κληρονομιάς. Πιο πολύ έχει μιλήσει για το περιβάλλον και την οικολογία, παρά για την Ορθοδοξία που πλήττεται όπου γης. 

Όχι, λοιπόν, αυτός ο Πατριάρχης που κομμάτιασε και δίχασε την Ορθοδοξία και δεν παλεύει για τα δίκαια ούτε της οικουμενικής Ορθοδοξίας ούτε του γένους των Ρωμιών, δεν αξίζει καμία απολύτως λύπηση και συμπαράσταση! Ο πόνος μας για την Αγία Σοφία δεν ταυτίζεται με καμία συμπαράσταση και στήριξη του Πάπα της Ανατολής! Είναι ο πόνος μας για το καράβι της Εκκλησίας που πλέει σε αχαρτογράφητα ύδατα, συντείνοντας στην αμετανοησία και στην επικράτηση του δαιμονικού πνεύματος και δεν προμηνύει τίποτε καλό για την πατρίδα. Η πορεία μας μάς αφήνει τελείως στο έλεος του Θεού, ω πρέπει πάσα δόξα τιμή και προσκύνηση! 

Τα επερχόμενα γεγονότα πλησιάζουν λόγω της αποστασίας μας. Όποιος στηρίζει έναν έκπτωτο Πατριάρχη, είναι συνένοχος.


Δείτε σχετικά:
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι…»
Οι Τούρκοι ανησυχούν για τον Πόντο και παρακολουθούν Έλληνες προσκυνητές
Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη
– Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
“Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Συνεχίζει το δίπορτο ο Μακαριώτατος Κύπρου …
Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;
– Προκαλεί ο Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ανέβασε πανηγυρικό tweet στις 14:53 [εικόνα]
– Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.