Ελευθέριος Κοσμίδης

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει προγράμματα επιμόρφωσης Δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ

εικόνα άρθρου: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει προγράμματα επιμόρφωσης Δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δια στόματος Αλέξη Πατέλη, μέλους της Επιτροπής για τη σύνταξη της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ανάγκη υλοποίησης επιμορφώσεων στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα αναδεικνύεται μέσα από τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο του προγράμματος Faros.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιούν από κοινού το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οργανώσεις Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας- ΚΜΟΠ, Orlando, Colour Youth, Θετική Φωνή και Οικογένειες Ουράνιο Τόξο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που συμμετείχαν: 

 • Δήλωσαν σε ποσοστό 88% ότι δεν έχουν δοθεί καθόλου ή έχουν δοθεί σε μικρό βαθμό οδηγίες για τις εξειδικευμένες ανάγκες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στις δημόσιες υπηρεσίες. 
 • Ένα στα δύο άτομα δήλωσε πως ως ΛΟΑΤΚΙ αισθάνεται καθόλου ή λίγη ασφάλεια και άνεση, κατά την επίσκεψή του σε δημόσιους φορείς
 • Ενώ δύο στους τρεις (63%) θεωρούν πως δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα. 
 • Ένα στα τρία ΛΟΑΤΚΙ άτομα περιέγραψε πως έχει δεχτεί προσβολές ή εξύβριση, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας φύλου του από επαγγελματίες στο δημόσιο τομέα, έστω και μία φορά. 
 • Επιπλέον, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επαγγελματίες που συμμετείχαν στην έρευνα επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν λάβει ενημέρωση σχετικά με την παροχή συμπεριληπτικών υπηρεσιών για ΛΟΑΤΚΙ άτομα.
 • Μία εθνική στρατηγική προσφέρει ένα πλαίσιο για τον εντοπισμό ζητημάτων που πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστούν. Παρέχει επίσης μια δομή, στη βάση της οποίας η Πολιτεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και των εργαζομένων και η κοινωνία των πολιτών μπορούν να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις.
 • Μέσω μιας στρατηγικής προσέγγισης μπορούν να συλλεχθούν στοιχεία που παρακολουθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, έτσι ώστε παρεχόμενες υπηρεσίες να μπορούν να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές και συμπεριληπτικές
 • Θα πρέπει να διερευνηθεί ποιες επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις ή τροποποιήσεις υφιστάμενων είναι αναγκαίες, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόγραμμα επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών υπηρεσιών της χώρας το 2022, που θα συμπεριλάβει την επιμόρφωση για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ.

Σχεδιάζεται επίσης και επιμόρφωση στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορούν στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού  κ. Πατέλης, κατά την ομιλία του στην ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου Faros, ανακοίνωσε την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας σε θέματα που αφορούν στην κοινότητα  ΛΟΑΤΚΙ. 


Ξεκίνησε ήδη η διαμόρφωση του προγράμματος, καθώς και η εκπόνηση εκπαιδευτικού υλικού, με πιλοτική εφαρμογή του αρχικά σε στοχευμένες ομάδες επαγγελματιών. Στόχος της Κυβέρνησης είναι την άνοιξη το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη έκταση. 

Κυριότερες δυσκολίες του προγράμματος είναι: 

 • Η εφαρμογή του στο σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα, που ανέρχονται σε 800.000, 
 • Αλλά και η εύρεση των σωστών εκπαιδευτών.

Ο κ. Πατέλης στην ίδια ομιλία υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης διατάξεις που θα βγουν σε διαβούλευση τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σχετικά με την απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, καθώς και των μη αναγκαίων επεμβάσεων και θεραπειών στα ίντερσεξ βρέφη.

Είναι προφανές πως η χώρα μας έχει χρισθεί λαγός στην κούρσα της μεγάλης επανεκκίνησης που ευαγγελίζεται ο Κλάους Μάρτιν Σβαμπ (Klaus Martin Schwab), ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Έτσι βλέπουμε κυβερνητικούς αξιωματούχους να απευθύνονται στο λαό για θέματα που επιβάλλει η νεοταξική ατζέντα. 

Οι περισσότερες από τις mainstream ιδέες και αξίες, που καλούνται να υπερασπιστούν οι κυβερνήσεις, συνοδεύονται από προκλητική χρηματοδότηση, άλλοτε φανερή και άλλοτε υπόγεια. 

Ρατσισμός, Φεμινισμός, Διαφορετικότητα, Μετανθρωπισμός, Singularity, Βιγκανισμός & Βετζετεριανισμός, είναι κάποιες από τις θεματικές στις οποίες εφαρμόζονται οι νεοταξικές πολιτικές. 

Το τίμημα που καλείται να πληρώσει η κοινωνία μας θα είναι η θυσία εκείνων που “πρέπει” να αφανιστούν, για να ρυθμιστεί ο πληθυσμός της γης, η θυσία της οικογένειας ως μοντέλο κοινωνικής ζωής, η απάλειψη των συνόρων και η μετατροπή του πλανήτη σε ένα παγκόσμιο χωριό. Οι σύγχρονοι δούλοι θα παραχωρούν οι ίδιοι την ελευθερία τους. Στο δρόμο για την απόλυτη χειραγώγηση του ανθρώπου, με πρόσχημα την ασφάλεια και την ευημερία του, θυσιάζεται ο ίδιος ο Θεός! 

Καλή Μετάνοια!

 1. Ήδη από το γραφείο του Πρωθυπουργού που στο ενημερωτικό σημείωμα με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2021 που εκδόθηκε για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δημιουργία Επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+:
  “Με απόφαση του Πρωθυπουργού, συστήνεται επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Στόχος της Επιτροπής θα είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καθορίζει οριζόντια τη στρατηγική, τους στόχους και τις δράσεις Υπουργείων και αρμόδιων φορέων για τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση πολιτικών για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κυρίως στην περίοδο 2021-2023. Εργαζόμαστε όλοι για μία σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα και μία τέτοια χώρα δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της. Γι΄αυτό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Είναι ατομικό τους δικαίωμα αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας και νομίζω ότι είναι και μία ώριμη τομή προς όφελος του εθνικού συνόλου.
  Τα θέματα της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων έχουν απασχολήσει επανειλημμένως και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.
  Η Εθνική Στρατηγική εντάσσεται στο ευρύτερο κυβερνητικό όραμα για μια ασφαλή, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς Ελλάδα όπου όλα τα άτομα ενθαρρύνονται να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ή την ταυτότητα, την έκφραση ή τα χαρακτηριστικά φύλου.
  Στόχος είναι η συμπερίληψη, η προστασία των δικαιωμάτων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ευημερία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έτσι ώστε να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της χώρας μας. 
 2. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα όλες και όλοι, όλα τα άτομα πρέπει να αισθάνονται ελεύθερα, να είναι αυτό που αληθινά είναι, χωρίς φόβο και χωρίς διακρίσεις και νομίζω ότι αν μάθαμε κάτι και από τη δοκιμασία της πανδημίας είναι η σημασία της κοινής δράσης απέναντι στον κοινό κίνδυνο αλλά και η σημασία της ζωής με αλληλεγγύη και με αλληλοσεβασμό.
  Και νομίζω ότι αυτές οι αξίες μας αφορούν όλους, ανεξάρτητα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης, χαρακτηριστικού φύλου. Εργαζόμαστε όλοι για μία σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα και μία τέτοια χώρα δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της. Γι΄αυτό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Είναι ατομικό τους δικαίωμα αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας και νομίζω ότι είναι και μία ώριμη τομή προς όφελος του εθνικού συνόλου. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν ανέχεται πολίτες με λιγότερα δικαιώματα. https://youtu.be/SdvIoLrQtXs

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Διαφορετικοί ως φυσιολογικοί
– Πού οφείλονται τα κατορθώματα των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως;
– Υπ. Δικαιοσύνης: Έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…
– Το παρδαλό δαιμόνιο

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Σταματήστε αμέσως τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου σε εφήβους

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη 11ετής έρευνα στην Ολλανδία σοκάρει! Η αμφισβήτηση φύλου είναι φάση στην οποία εισέρχεται και από την οποία εξέρχεται ο έφηβος… φυσιολογικά Σύμφωνα με άρθρο της Dailymail...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.