Επικαιρότητα

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατεβάζει αφίσα κατά των αμβλώσεων με υπουργική απόφαση! Η απάντηση μέσω Δελτίο Τύπου!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…οι καμπάνιες να μην διχάζουν την κοινή γνώμη και φυσικά να μην προσβάλουν τις γυναίκες που κάνουν μία τέτοια «δύσκολη επιλογή στη ζωή τους»….

Μετά το άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη, ακολουθεί η εξαιρετική απάντηση του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» για την αφίσα στο ΜΕΤΡΟ και την απαράδεκτη φασιστικού τύπου Υπουργική απόφαση και ενέργεια, που μας εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης infokatanixis@gmail.com.

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

Νόμοι για την προστασία των ζώων αυστηροποιούνται και πολύ σωστά· γίνονται πιο φιλικοί προς τα ζώα και την προστασία τους. Την ίδια ώρα, ο φόνος των αγέννητων παιδιών των ανθρώπων, σχεδόν επιβραβεύεται!

Είναι φανερό ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η λεγόμενη Νέα Εποχή, στην οποία έχει επενδύσει και το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας, ενώ διατείνεται ότι στο κέντρο της προσοχής της έχει τον άνθρωπο, η αλήθεια είναι ότι μισεί τον άνθρωπο. Και αυτό έχει δύο αιτίες.

Η πρώτη αιτία είναι ότι στρέφοντας την προσοχή στον άνθρωπο εγκατέλειψε το Θεάνθρωπο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τη Χάρη του Ιησού Χριστού, εξαιτίας κυρίως των σκοτεινών έργων της. Η δεύτερη αιτία είναι ότι τη Νέα Εποχή την πλαισιώνουν σατανάνθρωποι που μισούν την ανθρώπινη ζωή, συμφώνως με τις επιταγές αυτού που τους διαφεντεύει, του μισάνθρωπου Διαβόλου! Κατά συνέπεια τα έργα τους είναι διαβολικά!

Ας ακούσουμε το μακαριστό επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη να μιλά για το φρικώδες έγκλημα της βίαιης διακοπής της κύησης, που αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία της καταστροφής των ανθρώπων και στη συνέχεια να οργιστούμε ελεύθερα με την κατάντια της σημερινής Κυβέρνησης, που πίσω από ψευτο-διλήμματα σεβασμού της γυναίκας και του δικαιώματός της να ορίζει αυτή την τύχη του παιδιού στην κοιλιά της, συνεργεί στην εξαθλίωση της ανθρώπινης φύσης, καταργώντας ασύστολο το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή!

Μακαριστός επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης:

Μίλησα και παλαιότερα για το θέμα αυτό και παρεξηγήθηκα. Διότι κάποιοι διέδωσαν, ότι ο δεσπότης στην εκκλησία καταράστηκε τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις. Όχι, τέτοιο λόγο δεν είπα. Είπα κάτι άλλο, το εξής. Ότι μεγάλοι επιστήμονες της ιατρικής, Αμερικανοί, Άγγλοι, Γερμανοί και Ρώσοι ακόμη, που κάνουν έρευνες, βρήκαν, ότι η γυναίκα, όταν γεννά, είνε υγιής· όταν όμως εμποδίζη τη γέννα, είτε με φάρμακα είτε με άλλα άτιμα μέσα, που δεν τολμώ εδώ να τα ονομάσω, είτε με τις εκτρώσεις και αμβλώσεις, αυτή η γυναίκα, που κάνει τέτοια πράγματα, παθαίνει στα μυαλά και γίνεται ψυχοπαθής, στην καρδιά έχει κάρβουνο αναμμένο, και τέλος πολλές φορές παθαίνει καρκίνο μήτρας και μαστών. Δεν τα λέω εγώ αυτά τα πράγματα, αλλά διαπρεπείς γιατροί.

Κάτω στην Αθήνα είνε μια συνοικία που κατοικούν πλούσιοι. Έχουν καράβια, εργοστάσια, πολυκατοικίες και αυτοκίνητα. Έχουν λίρες, δολλάρια και μάρκα. Έχουν τα πάντα. Παιδιά όμως δεν έχουν. Σκυλιά και γατιά γαυγίζουν και νιαουρίζουν στα σπίτια τους. Τώρα τι μαθαίνω; Σκούπα ηλεκτρική τους θερίζει. Οι γυναίκες τους πεθαίνουν αράδα από καρκίνο μήτρας και μαστών.

Ω Θεέ μου! Σε αγνοούμε, σε περιφρονούμε και σε εμπαίζουμε. Αλλά συ είσαι ισχυρός και, όπως τιμώρησες τον Ηρώδη, κατά παρόμοιο τρόπο τιμωρείς και σήμερα τους ανθρώπους που κάνουν τέτοια πράγματα.

Το έγκλημα της παιδοκτονίας λαμβάνει διαστάσεις στην πατρίδα μας. Και το χειρότερο· σαν να μην έφτανε το πλήθος των εκτρώσεων, ψηφίστηκε και νόμος, δια του οποίου επιτρέπεται η έκτρωσις. Ο γιατρός πετά μέσα από τα σπλάχνα της γυναίκας το άνθος του ουρανού, που είνε το νήπιο, όπως πετάει ένα σάπιο δόντι. Εκεί καταντήσαμε.

Είνε τούτο εθνική αυτοκτονία… Κοντά στον Έβρο ποταμό είνε οι Τουρ­κάλες· έχουν 7 – 8 παιδιά, είνε πολύτεκνες. Εδώ στις Ελληνίδες έπεσε η κατάρα, η οργή του Θεού, να μη γεννούν παιδιά. Το Έθνος μας το ιστορικό σβήνει και εξαλείφεται από το πρόσωπο της γης. Τούτο είνε συμφορά, είνε δολοφονία.

Πρέπει ιδιαιτέρως, αδελφοί μου, να προσέξουμε. Εδώ στο μικρό ποίμνιο της Ελλάδος να μη γίνεται καμμιά έκτρωσι. Παιδιά, αθώα νήπια, χαριτωμένα βρέφη να στολίζουν την πατρίδα μας.

Διαβάσαμε στο sputniknews.gr:


Υπουργική εντολή για να κατέβει η αφίσα στο Μετρό για τις αμβλώσεις

Με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατεβαίνουν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων που έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους σε σταθμούς του Μετρό, ενώ η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τόσο ο έλεγχος όσο και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, επισημαίνοντας ότι οφείλει την αρμοδιότητα αυτή να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Προτρέπει, μεταξύ άλλων, οι καμπάνιες στους δημόσιους χώρους να μην διχάζουν την κοινή γνώμη και φυσικά να μην προσβάλουν τις γυναίκες που κάνουν μία τέτοια «δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό.»

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Δελτίο Τύπου του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» για την αφίσα στο ΜΕΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Ιανουαρίου 2020


Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το «δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση». Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα «δικαιώματα» των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα «στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του.

Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. Υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;

Ο κ. Υπουργός και όλοι όσοι πολιτικοί και επώνυμοι διατείνονται ότι σέβονται το δημοκρατικό μας Πολίτευμα, δεν έχουν υπόψη τους το «Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα» (άρθ. 19), που έχει νομοθετικά κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ή την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών» (άρθ. 10); Και το σπουδαιότερο. Γνωρίζουν, άραγε, τι ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας (άρθ. 14) που υπηρετούν, για τη λογοκρισία; Τους το υπενθυμίζουμε:

«Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους».

Η δε θέση του κ. Υπουργού ότι: «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους», αναφορικά με τη δική μας καμπάνια είναι παντελώς άστοχη, αλλά και εκτός από το νομικό μας πλαίσιο. Κι αυτό, γιατί το θέμα της δεν ήταν η έκτρωση, ούτε η καταδίκη και προσβολή κανενός ανθρώπου, αλλά, όπως προείπαμε, η ενημέρωση για το θαύμα της ζωής και η προβολή επιστημονικών πληροφοριών για τις λειτουργίες του εμβρύου. Άλλωστε, κι άλλες καμπάνιες, κατά το παρελθόν, είχαν διχάσει την κοινή γνώμη, δεν είδαμε όμως καμία να κατεβαίνει και μάλιστα με πολιτική παρέμβαση!  

Και επειδή κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι δήθεν είναι παραπλανητικές οι πληροφορίες της αφίσας και δεν έχουν επιστημονική ακρίβεια, παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας www.afistemenaziso.gr, όπου υπάρχουν όλες οι επιστημονικές πληροφορίες γι’ αυτά τα θέματα, πάντα με βιβλιογραφικές αναφορές.

Κάποια στιγμή στη Χώρα μας, που η υπογεννητικότητα έχει φτάσει, ίσως, σε μη αναστρέψιμα επίπεδα, που οι εκτρώσεις υπερβαίνουν τις 150.000 (κάποιοι τις ανεβάζουν στις 300.000) και οι 40.000 και πλέον από αυτές γίνονται από ανήλικα κορίτσια, πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με ωριμότητα και επιχειρήματα γι’ αυτό το σοβαρό θέμα. Ένα θέμα, στο οποίο προεκλογικά είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με αφορμή το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό: «Θα πω μόνο το εξής: εκτιμώνται (οι εκτρώσεις) σε 150.000 ετησίως… Έστω και το 10% να αποφεύγαμε θα είχαμε 10% νέες γεννήσεις. Άρα και αυτό το ζήτημα πρέπει να μας απασχολήσει ουσιαστικά».

Όμως, πώς θα αποφευχθούν, όταν «απαγορεύεται» να μιλήσουμε και να ενημερώσουμε δημόσια για το αγέννητο παιδί, το θαύμα της ζωής και την επιλογή της;  Υπάρχει κανείς που είναι ενάντια στη ζωή και δεν θαυμάζει αυτό το μεγάλο μυστήριο; Ας το αναρωτηθούμε όλοι. 

Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως για τις χιλιάδες των μηνυμάτων υποστηρικτικών του Κινήματος που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κάλυψαν το σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της ΖΩΗΣ και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές των «δικαιωματιστών» και του ιερατείου της πολιτικής ορθότητας!

Χθες όλη η Χώρα φώναξε: ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ!

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.