Ελευθέριος Κοσμίδης

Η κυβέρνηση Ζελένσκι θα κηρύξει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

εικόνα άρθρου: Η κυβέρνηση Ζελένσκι θα κηρύξει εκτός νόμου την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τραγωδία στην Ορθοδοξία, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με νέο νόμο η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποδίδει αντιπατριωτικές κινήσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας. 

Προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες προκλητικά, θέτοντας την εκτός νόμου.  

Ως γνωστό η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο αντιτάχθηκε επίσημα στον πόλεμο, και αποστασιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Αυτό όπως φαίνεται δεν είναι αρκετό για την Ουκρανική κυβέρνηση. 

Τον τελευταίο μήνα οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν εφόδους και έρευνες σε ορθόδοξες μονές και θρησκευτικά ιδρύματα. 

Διερευνούν τις πληροφορίες για τη διείσδυση Ρώσων πρακτόρων με αποτέλεσμα η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU να έχει συλλάβει περισσότερους από 30 ιερείς από τον Φεβρουάριο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες  κατηγορίες για τη διοχέτευση πληροφοριών σε Ρώσους. 

Είναι γεγονός πως μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει εκ των πραγμάτων και θέματα ελευθεριών, και ανεξιθρησκείας σε μια χώρα που κατηγορείται από τους Ρώσους ως φιλοναζιστική.

Η επίσημη αντίδραση της Ρωσίας είναι άμεση: “Η πρόταση Ζελένσκι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και την κοινή λογική”, έγραψε στο Telegram εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας, ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. 

Ο Πρωθυπουργός Μεντβέντεφ ανέφερε: «Οι σημερινές ουκρανικές αρχές έχουν γίνει ανοιχτά εχθροί του Χριστού και της ορθόδοξης πίστης».

Μία τέτοια απόφαση πρέπει να αλλάξει τους συσχετισμούς στην πολιτική σκακιέρα, γιατί συνιστά απροκάλυπτη καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Μία τέτοια απόφαση πρέπει να ξυπνήσει τους ηγέτες στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο και να αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια: το βολικό Ουκρανικό μόρφωμα ξεκινά διωγμό απέναντι στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Σχίσμα και νέος διωγμός στην Ορθοδοξία, συνιστούν βαρύτατη σκιά στην Πατριαρχία Βαρθολομαίου Αρχοντώνη. 

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ανέχεται, λέει, ο σχισματικός τον κανονικό! “Δώσε θάρρος στον χωριάτη…”
Αποτυχία της καταστροφής της Ουκρανικής Εκκλησίας και επιτυχία του Σχίσματος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη…
Βλαμμένοι στην πνευματική όραση είναι οι χασομέρηδες της φαυλοκρατίας σε σχέση με το Ουκρανικό·…

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.