Επικαιρότητα
Η λειτουργία των εκκλησιαστικών αρχόντων ως ενισχυτές της Δημοκρατίας του τρόμου! Κορονοϊός: Η ΕΡΤ θα μεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες
19 Μαρ 2020
…Από την ΕΡΤ2 οι χαιρετισμοί της Μεγάλης Εβδομάδας…
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Είναι θλιβερό να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων εξελίξεων. Η διοικούσα εκκλησία σαν βολικό πολυεργαλείο της Νέας Εποχής, ευθυγραμμίζεται απόλυτα στις προσταγές της. Στο υποθετικό σενάριο της απρόσκοπτης τέλεσης Θείων Λειτουργιών, θα είχαμε δύο ενδεχόμενα: ή θα μεταδιδόταν ο ιός μέσω της Θείας Κοινωνίας ή όχι!
Λαμβάνοντας όλα τα υπόλοιπα μέτρα, μάσκα, γάντια, σχολαστικό πλύσιμο και ειδικά αλκοολούχα διαλύματα, σε πόσους ανθρώπους θα μετέδιδαν τον ιό;
Έχοντας επιτύχει να αδειάσουν οι Εκκλησίες από πιστούς, πώς στοιχειοθετείται η μετά μανίας επίθεση κατά της Θείας Λειτουργίας και ευθέως έναντι του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας; Στοιχιζόμενοι ανά 2 μέτρα ακόμη και έξω από τις Εκκλησιές, κοινωνώντας με τάξη και αποχωρώντας με πειθαρχία, ποια περισσότερη έκθεση θα είχαμε στο κίνδυνο από ότι στα σούπερ μάρκετ;
Στο ενδεχόμενο όμως να αποκαλυφθεί πως ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ο ιός από την Θεία Κοινωνία, οι προφέσορες και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Νέας Εποχής, θα φιμώνονταν τρανώς, ως τους κομψούς των ασεβών την εποχή της Αγίας Αικατερίνης. Η μηδενική αντίσταση, όμως, στις μεθοδεύσεις που επιτίθενται με μανία στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας (με πρόσχημα την ευθύνη απέναντι κοινωνία), μας προβληματίζουν ακόμα περισσότερο.
Ο φόβος του θανάτου, σαν να μην υπάρχει η Ανάσταση και επιπλέον η λειτουργία των εκκλησιαστικών μας αρχόντων ως ενισχυτές της Δημοκρατίας του τρόμου, σκανδαλίζουν τον πιστό λαό. Το πατρονάρισμα του πιστού λαού, ως κοινωνικά ανεύθυνων και επικίνδυνων, αποτελεί ποιμαντικό έγκλημα και δυστυχώς, οι ποιμένες μας αποδεικνύονται ένοχοι για εσχάτη προδοσία απέναντι στον Κύριο. Ίσως θα ήταν καταλυτικό ένα Αρχιερατικό συλλείτουργο με σύσσωμη την Ιεραρχία και τους διακόνους τους (μαζεύονται περί τα 250 άτομα) κάθε Κυριακή ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως κανένας ιός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.
Κατά τ’ άλλα, φήμες που θέλουν την Αποστολή να διανέμει και ποπκορν στον πιστό λαό, για να παρακολουθήσει την τηλεοπτική μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, δεν τις υιοθετούμε…
Διαβάσαμε στο newsbeast.gr:
Κορονοϊός: Η ΕΡΤ θα μεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες
Ο κορονοϊός μπλόκαρε και τις Θείες Λειτουργίες με την κοινή απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι πιστοί θα μπορούν να τις παρακολουθούν μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και συγκεκριμένα μέσω της ΕΡΤ.
Το Ραδιομέγαρο έβγαλε την εξής ανακοίνωση:
«Η ΕΡΤ κατόπιν συνεννόησης με την Αρχιεπισκοπή και εφαρμόζοντας τη νέα απόφαση της κυβέρνησης (ΚΥΑ 2867/Υ1), η οποία ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται η τέλεση Λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό της τηλεοπτικής και της ραδιοφωνικής της μετάδοσης με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του Μέσου, ενημερώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει και τις προσεχείς εβδομάδες να μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών τις Θείες Λειτουργίες που θα διεξάγονται αποκλειστικά προς το σκοπό της μετάδοσής τους, χωρίς την παρουσία πολιτών.
Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2, ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των Χαιρετισμών της Παρασκευής και της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής, με ταυτόχρονη ραδιοφωνική μετάδοσή τους και από το Πρώτο Πρόγραμμα».
Δείτε σχετικά:
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός