Επικαιρότητα

Η Λίνα Μενδώνη και το ζεστό χρήμα στην Εκκλησία της Κρήτης

εικόνα άρθρου: Η Λίνα Μενδώνη και το ζεστό χρήμα στην Εκκλησία της Κρήτης
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Ίσως φτάσαμε στην εποχή που η μόνη ανάπτυξη που μπορεί ανθίσει μέσα στην Εκκλησία, να είναι η υλική και σε καμία περίπτωση η πνευματική…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η εχθρική στάση θρησκευτικών και πολιτικών αρχόντων απέναντι στον Κύριό μας συνοψίζεται στον 2ον ψαλμό: «Παρέστησαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς, καί οἱ ἄρχοντες συνήχθησαν ἐπί τό αὐτό κατά τοῦ Κυρίου καί κατὰ τοῦ χριστοῦ αὐτοῦ», ενώ σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Ἐξεμυκτήριζον δέ καί οἱ ἄρχοντες», κορόιδευαν δηλαδή τον Κύριο επάνω στον Σταυρό και οι άρχοντες του λαού. Ακριβώς αυτή η ίδια απιστία μαστίζει και τους σημερινούς άρχοντες.

Ρίζα της απιστίας είναι, σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο, η φιλαργυρία που πωρώνει τη συνείδησή τους. Α΄Τιμ.6,10: «Ῥίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς (μεταφ: Γιατί ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία· μερικοί μάλιστα, λόγω της φιλαργυρίας τους, κυριεύτηκαν από σφοδρή και ακόρεστη επιθυμία για το χρήμα και γι’ αυτό αποπλανήθηκαν από την πίστη και έμπηξαν γύρω από τον εαυτό τους σαν καρφιά πολλούς πόνους και αγωνίες)». Ειδικά στην εποχή που διανύουμε, στην εποχή της ύλης της του χρήματος, είναι σύνηθες φαινόμενο, όχι μόνο κοσμικοί άρχοντες, αλλά και εκκλησιαστικοί να προδίδουν τον Κύριο για 30 αργύρια.

Πρόσφατα διαβάσαμε την είδηση η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε με την ανώτατη διάκριση του Σταυρού του Αγίου Τίτου την Υπουργό Πολιτισμού, κ.Λίνα Μενδώνη. 

Από την ανάγνωση των δημοσιευμάτων φαίνεται πως ο λόγος βράβευσης της Υπουργού από την Εκκλησία της Κρήτης δεν έχει σχέση με την δική της πνευματική προσφορά στην τοπική Εκκλησία και την ομολογία του ονόματος του Ιησού Χριστού από την υψηλή υπουργική της καθέδρα. Η βράβευσή της μάλλον αφορά πρωτοβουλίες της για το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο της Κρήτης, οι οποίες πρωτοβουλίες είναι λόγοι ικανοί και επαρκείς για να τιμηθεί από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς ή τα πολιτιστικά σωματεία της Κρήτης, που αρμοδίως ασχολούνται με τα θέματα του πολιτισμού, και όχι από την Εκκλησία της Κρήτης και μάλιστα με την ύψιστη διάκριση. 

Όπως φαίνεται  η Διοικούσα Εκκλησία αντί να τιμά τους σύγχρονους κήρυκες του Ευαγγελίου που διατρανώνουν ορθόδοξο λόγο και προασπίζονται τις χριστιανικές αρετές, που ομολογούν Χριστό και μάχονται το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης των θρησκειών, προτιμά να τιμά τους έχοντες εξουσία και τους κατέχοντες ζεστό χρήμα. Ίσως φτάσαμε στην εποχή που η μόνη ανάπτυξη που μπορεί ανθίσει μέσα στην Εκκλησία, να είναι η υλική και σε καμία περίπτωση η πνευματική.

Θα κλείσουμε με έναν λόγο του μακαριστού, π. Αθανασίου Μυτιληναίου: «Την αυτήν συμπεριφοράν, προσέξατε, εκτός βέβαια εξαιρέσεων, έχουν δείξει οι άρχοντες όλων των λαών έναντι του Ιησού. Μέχρι σήμερα. Οι άρχοντες των λαών, όπως και αν λέγονται, πολιτικοί, διοικητικοί, δεν έχουν σχέσεις αγαθές με τον Ιησούν. Στην ελληνική μας πραγματικότητα, ακούσατε ποτέ, άρχοντες του λαού, πολιτικοί, διοικητικοί, όλοι αυτοί, ακούσατε ποτέ να μιλάνε δια τον Ιησούν Χριστόν; Σε κάποια ομιλία τους, προεκλογική ή οποιαδήποτε άλλη ομιλία τους, τους ακούσατε να αναφέρουν το όνομα του Ιησού Χριστού;…Έτσι, δεν ξέρομε σε τι Θεό πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί… Η Μασωνία, αγαπητοί μου, εδώ το βλέπει κανείς καθαρά, κυριολεκτικώς έχει αλώσει τους άρχοντές μας, εκτός βεβαίως εξαιρέσεων. Κι επειδή έγινε μόδα, συρμός, να μην ακούγεται το όνομα του Ιησού Χριστού, κι εκείνοι που τυχόν δεν είναι τέκτονες, δεν είναι Μασώνοι, περιστέλλουν τον εαυτόν τους και δεν αναφέρουν το όνομα του Ιησού Χριστού. Η αθεΐα; Το ίδιο. Και ο φορέας της αθεΐας, ο υλισμός; Ναι. Σπάνια στην Ιστορία υπήρξαν ηγέται φιλικώς διακείμενοι προς τον Ιησούν Χριστόν. Σπάνια».

Θα παραθέσουμε και τον λόγο του μακαριστού γ.Αγάθωνα του Κωνσταμονίτη: «Όποιος πληρώνει, είναι το αφεντικό». Και όταν το αφεντικό κοροϊδεύει τον Σωτήρα Χριστό, θα τον κοροϊδέψει και ο εξαρτώμενος. Όταν το αφεντικό θα κινήσει τις διαδικασίες για την ένωση με τον Πάπα, θα ακολουθήσει και ο εξαρτώμενος. Το ζήτημα είναι, στα μάτια του Θεού, ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, ποιον βαραίνουν τα κρίμα για τις ψυχές που θα χαθούν στην αδηφάγα Κόλαση.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.