Επικαιρότητα

Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας: Όχι στη βλάσφημη μασκοφορία εντός της Ιεράς Μονής

εικόνα άρθρου: Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας: Όχι στη βλάσφημη μασκοφορία εντός της Ιεράς Μονής

«Και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε, όπως μας λέει ο Θεός. Ισχύει το: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις»» (Καθηγούμενος Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Γέροντας Μάξιμος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τείχος ευσέβειας κατά της βλάσφημης μασκοφορίας εντός της Ιεράς Μονής υψώθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας από τον ομολογητή Καθηγούμενο Αρχιμ. Μάξιμο Καραβά. Στις 20 Αυγούστου, βίντεο που δημοσιεύτηκε σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα γνωστοποίησε την ανάρτηση δύο πανό στην είσοδο της Ιεράς Μονής, τα οποία ανέγραφαν: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ» και «ΟΙ ΛΗΣΤΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ». Προς δόξα του Αγίου Τριαδικού Θεού, η Ι. Μονή Αγίας Παρασκευής μέσα από το κάστρο της Ιεροκανονικής και Αγιοπατερικής αποτείχισης συνεχίζει με θέρμη την ομολογία Πίστεως και το διαχωρισμό από την αίρεση και τη βλασφημία.

Καθηγούμενος Γέροντας Μάξιμος: Η Μονή διοικείται με Νόμους Εκκλησιαστικούς, όχι πολιτικούς

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Μάξιμος, ερωτώμενος από δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας σχετικά με την ανάρτηση των δύο πανό στην είσοδο της Ιεράς Μονής, υπογράμμισε ότι η απαγόρευση μάσκας αφορά μόνο την Ι. Μονή, καθώς αυτή διοικείται με Νόμους Εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς. Ο χαριτωμένος Γέροντας τόνισε ότι ισχύει το «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις» και ομολόγησε ότι φοβάται το Θεό και όχι τους ανθρώπους, καθώς αυτούς τους αγαπά και λυπάται, όταν δεν πράττουν το θέλημα του Θεού. Παραθέτουμε το καθάριο και ομολογιακό λόγο του Γέροντα Μαξίμου:

Δημοσιογράφος: – Θέλω να ρωτήσω Γέροντα, το πανό στην είσοδο της Μονής γιατί το βάλατε; Τι ακριβώς λέει;

Καθηγούμενος Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας Γέροντας Μάξιμος: – Το πανό, εάν το κοιτάξετε, λέει: «Απαγορεύεται η είσοδος». Δεν λέει απ’ έξω μη φοράτε μάσκα. Αφορά την Μονή και η Μονή διοικείται με Νόμους Εκκλησιαστικούς, όχι πολιτικούς. Εάν επέμβαινα εγώ «μην πηγαίνετε στα σουπερμάρκετ με μάσκα, μην πηγαίνετε εδώ-εκεί με μάσκα» μπορούσατε να μου πείτε: «Γιατί επεμβαίνεις εις τα της Πολιτείας. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα;». Τώρα το λέγω εγώ όμως: «Γιατί επεμβαίνετε εις τας Εκκλησίας; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα;». Μα, θα μου πείτε «η Εκκλησία», η Εκκλησία η διοικούσα, γιατί μάθανε να λένε «Εκκλησία» μόνο τους Δεσποτάδες και τους παπάδες, δεν μάθανε να λένε ότι Εκκλησία είναι ο λαός και ο κλήρος.

Δημοσιογράφος: – Άρα, εσείς δεν παροτρύνετε τον κόσμο να μην φοράει μάσκα αλλά μόνο στη Μονή.

Καθηγούμενος Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας Γέροντας Μάξιμος: – Εντός της Μονής. Και για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε, όπως μας λέει ο Θεός. Ισχύει το: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις». Εάν τώρα τα βλέπουν διαφορετικά και τα κρίνουνε τα δικά τους, είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν. Εγώ πάντως είμαι εδώ και όταν θέλουν ας έρθουν να μου κόψουν και το κεφάλι. Το Θεό φοβούμαι, τους ανθρώπους δεν τους φοβούμαι. Τους αγαπώ και λυπάμαι, όταν δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, είτε Επίσκοποι είναι, είτε Πατριάρχης είναι, είτε παπάδες είτε Ηγούμενοι είτε ο,τιδήποτε. Δεν επεμβαίνω, γιατί δεν έχω δικαίωμα. Και να επέμβω, δεν ακούει κανένας. Αλλά λυπούμαι, όταν βλέπω και παραβαίνουν το Νόμο του Θεού χάρη των ανθρώπων. Γιατί και τον Πέτρο τον είπε ο Χριστός […].

Δημοσιογράφος: – Αν κάποιος έρθει με μάσκα και θέλει να προσκυνήσει, θα τον αφήσετε;

Καθηγούμενος Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας Γέροντας Μάξιμος: – Θα του πω: «Παιδί μου, μάσκες μέσα στην Εκκλησία δεν επιτρέπονται».

Ομολογία Πίστεως κατά τη βλάσφημης μασκοφορίας εντός των Ναών πριν ένα χρόνο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου υψώνει τείχος κατά της βλασφημίας και της ασέβειας. Ένα χρόνο νωρίτερα, κατά τον εορτασμό της Ιεράς Μονής στις 26 Ιουλίου 2020, ο ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Ιγνάτιος με πόνο ψυχής είχε απευθύνει παρατήρηση προς μια κυρία που φορούσε μάσκα μέσα στον Ιερό Ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Στην τράπεζα που παρατέθηκε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης είχε σχολιάσει σχετικά με τη βλάσφημη μασκοφορία εντός του Ιερού Ναού:

[00:29-01:03] Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: […] Μέσα στην Εκκλησία είναι βλασφημία να φοράει κανείς μάσκα, διότι αμφισβητεί την αγιότητα του χώρου. Είναι σαν να λες: «Eγώ δεν πιστεύω ότι ο Ναός είναι ευλογημένος χώρος», «ότι εδώ δεν μεταδίδονται μικρόβια». Όχι μόνο δεν μεταδίδονται μικρόβια, αλλά τελείται αγιασμός μέσα στον Ναό. Ακόμα και η σκόνη του Ναού είναι αγιασμένη. Όλα είναι αγιασμένα μέσα στο Ναό. Επομένως το να φοράει κανείς μάσκα είναι προσβολή και βλασφημία της ιερότητας του Ναού.

Μέτωπο αντίστασης στις πλάνες και τις αιρέσεις

Η ομολογιακή στάση του Καθηγουμένου Γέροντα Μαξίμου προκάλεσε για ακόμα μια φορά τη λυσσαλέα επίθεση των συστημικών και κατευθυνόμενων ΜΜΕ (1, 2), που προσπαθούν να διαβάλλουν, να λοιδωρήσουν και να ξεριζώσουν ο,τιδήποτε εκπέμπει άρωμα Πίστης και Ορθοδοξίας. Η Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, μέσα από το φρούριο της Αγιοπατερικής και Ιεροκανονικής Αποτείχισης, δίνει μαρτυρία Πίστεως και διασώζει την αληθινή Εκκλησία του Χριστού από τις πλάνες και τις αιρέσεις.

Ως Κατάνυξη, συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά και τις δυνάμεις στον αγαπημένο και χαριτωμένο Καθηγούμενο Γέροντα Μάξιμο και όλη την αδελφότητα. Ελπίζουμε η θεάρεστη και ομολογιακή κίνηση του Καθηγουμένου να δώσει το σύνθημα, ώστε να υψωθεί μέτωπο αντίστασης κατά της βλάσφημης μασκοφορίας εντός των Ιερών Ναών, της νέας Εικονομαχίας, της Θεοτοκομαχίας, της Αγιομαχίας και της νέας αίρεσης της μόλυνσης από τα Ιερά και τα Θεία, ώστε να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου και να καταισχυνθεί ο διάβολος και τα όργανα του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝ, ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΚ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΝ
– Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ζητεί την αρπαγήν της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής…
Αρχιμ. Μαξίμου Καραβά: ΚΡΕΙΣΣΟΝ ΚΥΩΝ ΖΩΝ Ή ΛΕΩΝ ΤΕΘΝΗΚΩΣ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.