Επικαιρότητα

Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Νέες ανίερες εκκλησιολογικές εκτροπές με καθιέρωση νυχτερινών Θείων Λειτουργιών στις 8 μμ

εικόνα άρθρου: Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Νέες ανίερες εκκλησιολογικές εκτροπές με καθιέρωση νυχτερινών Θείων Λειτουργιών στις 8 μμ

Οι βλάσφημες και αντιπατερικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποτελούν την κερκόπορτα για νέα δεινά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Μετά τη θεολογική σύγχυση και ταραχή που προκάλεσε η βλάσφημη και αθεολόγητη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για εορτασμό της Ανάστασης στις 9 μμ. του Μεγάλου Σαββάτου, η Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως πήρε τη σκυτάλη και προχώρησε στην καθιέρωση ανάλογων πρωτοφανών εκκλησιολογικών καινοτομιών και εκτροπών. Συγκεκριμένα, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πέντε μέρες μόνο μετά την Ανάσταση, ανακοίνωσε την τέλεση νυχτερινών Θείων Λειτουργιών σε Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως από τις 8 έως τις 10 το βράδυ, αγνοώντας προκλητικά τη διαχρονικά σταθερή Παράδοση και πράξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το Δελτίο Τύπου με τίτλο «Λειτουργικό Πρόγραμμα Ιερών Ναών» (6 Μαΐου 2021) αναφέρει χαρακτηριστικά:
«[…] Επίσης, κάθε βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή τελούνται στους Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως από 8.00’-10.00’ βραδυνές Θείες Λειτουργίες, ως ακολούθως:
α) Δευτέρα στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.
β) Τρίτη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου.
γ) Τετάρτη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
δ) Πέμπτη στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου.
ε) Παρασκευή στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος».

Αυτή η απόφαση δεν προκαλεί έκπληξη καθώς στις 23 Απριλίου, ο μητρ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος είχε σπεύσει να δώσει χείρα βοηθείας και να υποστηρίξει με θέρμη τη βλάσφημη Συνοδική καινοτομία σχετικά με τον εορτασμό της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, δηλώνοντας ότι η Ανάσταση μπορεί να εορτασθεί νωρίτερα, καθώς ο Θεός είναι άχωρος και άχρονος και δεν έχει χρόνο:

«Να κάνουμε την Ανάσταση, ας είναι και νωρίτερα προκειμένου το μήνυμα της Αναστάσεως… εξάλλου ο Θεός είναι άχωρος και άχρονος, δεν έχει χρόνο. Το γεγονός της Αναστάσεως είναι ένα σωτηριολογικό γεγονός, δεν είναι ένα χρονικό γεγονός που πρέπει να το τιμήσουμε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Οι βλάσφημες και αντιπατερικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποτελούν την κερκόπορτα για νέα δεινά στην Εκκλησιαστική ζωή της χώρας. Οι αντορθόδοξες και ανίερες πρακτικές τείνουν να αποκτήσουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα. Καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιδρούν στην αλλοίωση της Πίστης και της Παράδοσης, οι οικουμενιστές Ιεράρχες καινοτομούν ανεξέλεγκτα, καθιερώνοντας μία νέα, βλάσφημη Εκκλησιαστική «κανονικότητα».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Κοινωνάμε χωρίς κανένα φόβο
– Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως
– Για τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο ταιριάζει γάντι το γνωστό “Τι πίνεις και δε μας δίνεις;”
Ο Αλεξανδρουπόλεως διάβασε το Ευαγγέλιο στα νέα ελληνικά!
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Μάθημα ταπείνωσης από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως! Καλά έκαναν και έκλεισαν τις Εκκλησιές!
– Τότε που οι θάνατοι μόνο στο Αγρίνιο έφταναν τους 40 με 50 ημερησίως. Απάντηση…
– Απάντηση στην προβληματική θέση του μητρ. Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου περί του ότι «δεν είναι μαγική…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.